Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kus kusa

mowia mi ze mam wyjechac

Polecane posty

Gość kus kusa

ze w tym kraju mozna sie tylko garba dorobic. Mam 2 siostry za granica powodzi im sie dobrze i moi niektorzy znajomi mowia mi ze na moim miejscu by wyjechali. Zaznacze ze mam wlasny dom samochod i stala{jesli mozna w tych czasach tak powiedziec} prace. coraz czesciej mysle o tym wyjezdzie, ale tak naprawde to nie chce wyjezdzac. A wy mieliscie podobna sytuacje, co zrobiliscie?

" ale tak naprawde to nie chce wyjezdzac " Jeśli nie chcesz jechać, to nie jedź. Ja cholernie tęskniłem za domem (za rodzimym krajem). Na początku traktowałem pobyt za granicą, jak rozrywkę (zobaczyć inny świat, poznać obcokrajowców, poznać tamtejsze zwyczaje i kulturę itp.), ale po dwóch latach zaczynałem poważnie tęsknić za ... jednym słowem, polskością. Ciężko to zrozumieć, gdy nigdy się tam nie było dłużej niż kilka tygodni/miesięcy. Jedna ważna zasada ! Nie słuchaj tego, co inni mówią i nie pozwól, żeby inni mówili Ci, jak masz żyć. Jeśli Ci tu dobrze, to nie szukaj lepszego miejsca na Ziemi, bo jak to ktoś mądry powiedział : " wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej " :-)

Gość debilka1234567890
ja nie zastanawiałabym się nawet sekundy, jeżeli mogłabym stąd wyjechać