Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rabarbarka ta prawdziwa

LECH WAŁĘSA NALEŻAŁ DO SB- TU JEST FILM, OGLĄDAJCIE BO ZARAZ GO USUNĄ. FILM JES

Polecane posty

moi dziadkowie i rodzice byli Kaszubami, mówiącymi po kaszubsku, ja nie potrafię i nie chcę uczyć się kaszubskiego, tak, że ze mnie taki mały Kaszub

" 21:04 bmblondyn mam do niego szacun, bo jako prezydent poprowadził kraj najbardziej optymalnie" Kaszebe! skończ, bo kurrwa czytać sie nie chce :o

Gość Słotka Dżizel
Blondyn, w co ty wierzysz? :O Bo chyba nie w to, że on sam poprowadził kraj itd? :O Przecież Wałęsa, obiektywnie patrząc, to głupek. Głupek, który wielokrotnie kompromitował się pytany o polską historię. Więc w dalszym ciągu nie rozumiem, za co go szanujesz. Charyzma? Charyzmę to miał Churchill :O

{ " 20:45 [zgłoś do usunięcia] wielbiciel 70B TYCJan 24 ---> mam wrażenie, że jesteś "lajtową" wersją niejakiego Shatyna " } Pewny jesteś , że masz jakiekolwiek wrażenie ??? Że myślisz , czytasz , analizujesz ??? Czy tylko tak "se" piszesz , żeby pisać ???

są różne szkoły na temat Wałęsy, zapewniam, że radiomaryjna jest najgorsza, a widzę tu poglądy RM

Gość Słotka Dżizel
Daleko mi do RM. Wydaje mi się, że potrafię myśleć, lubię historię i cenię sobie obiektywizm, a w twoich wypowiedziach, blondyn, obiektywizmu ni chuuja nie widzę. Myrek :P 🖐️)))

Gość to była marionetkaa
on był za ciemny na "prowadzenie kraju". Potrzebowali kogoś kim mozna będzie kierowac jak marionetką i dlatego znaleźli Wałęsę a nie jakiegoś uczonego faceta

TYCJan 24 W myśl zasady że tylko winni się tłumaczą... ależ nich ktoś sobie myśli co tam chce. Mnie myśl (czy raczej świadomość) że możesz być shatynem nic nie robi. Dla mnie jesteś czasem obrzydliwie poprawny, ale sam nie wiem czy powinienem uznać to jako twoją wadę.

Tak " Myrevin" my to wiemy od dawne , tylko dlaczego wśród narodu jest tak wile głupich , którzy nie chcą wsłuchiwać się w głos JKM !!! Znamienne słowa "(...) nie ważne kto rządził , ale kto go wystawił na te stanowisko ! (...)" . Dla udających głupich przypominam , że byli to przede wszystkim bracia Kaczyńscy .

{ oczywiście, że nie ma obiektywizmu... } Ale można być dalej lub bliżej od takiej postawy.

Gość Słotka Dżizel
Wałęsę na stanowisko wystawiły służby specjalne. Wystarczy poskładać sobie fakty do kupy, liznąć najnowszą historię Polski i wyzbyć się uprzedzeń. Sama, gwoopia, jeszcze 2 lata temu broniłam Wałęsy, po publikacji książki Cenckiewicza i Gontarczyka.

ludzie, przecież wtedy Kaczyńskich , nie było.....ani w obradach, ani podczas strajku, skąd te Kaczory sie wzięli, za cholerę nie potrafię zrozumieć....

cenckiewicz i Gotrarczyk, to nic nie znaczące pampersy, co nie potrafią dokumentów odczytać..

" 21:24 bmblondyn " Irytuje mnie mieszanie faktów oczywistych i mieszanie wątków rozmowy ! Mówimy o pomysle prezydentury dla Lecha Wałęsy i kto sie do tego przyczynił ! Jak stał sie przywódcą strajków w 80 roku , jakie przemiany w nim zaszły i mpod jakimi wpływami to już inna bajka .

a po drugie w telewizji regionalnej , Trus prowadził z Wałęsą długie rozmowy, i rozumiem, że poza Gdańskiem, inni nic nie wiedzieli o życiu Wałęsy, tylko z Trwam, albo z jakieś tv ogólnokrajowej

bmblondyn Jest tylko jednym z tych co sławami próbują zaczarować rzeczywistość, ja takich osób nie traktuję poważnie.

" cenckiewicz i Gotrarczyk, to nic nie znaczące pampersy, co nie potrafią dokumentów odczytać.." Mocno przesadzasz ! Czy znasz takich co potrafią " odpowiednio odczytywać " dokumenty SB . Takich co potrafią odczytać z papierków co zapisywał oficer SB żądny orderów i zaszczytów z wątków rozmowy zastraszonego i moralnie z poniewieranego robotnika z zasadniczym wykształceniem ?

szkoda, bo dużo wiem o Wałęsie, na pewno o wiele więcej niż ludzie z innych regionów Polski.

{ a po drugie w telewizji regionalnej , Trus prowadził z Wałęsą długie rozmowy, i rozumiem, że poza Gdańskiem, inni nic nie wiedzieli o życiu Wałęsy, tylko z Trwam, albo z jakieś tv ogólnokrajowej } No i o tym pisałem, jak można poważnie traktować człowieka, który się powołuje na tv trwam?

wiesz co trzeba było zrobić z resztą dokumentów, których nie zdążył spalić, Jaruzelski, czy inni prominenci, wrzucić do wielkiego pieca w Nowej Hucie i to byłoby najlepsze wyjście, bez haków na ludzi, którzy są nic niewinni, bo ci co byli winni, dawno już dokumenty puścili, przez centralne do nieba.

Jasne, jasne. Pozbądźmy się historii w ogóle, to nam najlepiej zrobi. Dokumentacja, owszem jest nie pełna, ale to nie powód by się pozbywać historii.

niepełna, bo już się komunistyczni prominenci postarali o to. Papiery na Wałęsę są, a dlaczego nie ma na temat wojska z roku 70 w Gdańsku i Ellągu?

{ tylko dlaczego wśród narodu jest tak wile głupich , którzy nie chcą wsłuchiwać się w głos JKM !!! } Teraz dostrzegłem ten post. JKM mówi chyba najbardziej prawdziwe rzeczy, (tak jak np Milton Friedman) ale to nie jest coś co odpowiada wizji świata przez większość obywateli(nie tylko naszego państwa). Co za tym idzie większości pasują obietnice bez pokrycia startujących w wyborach, ni i mamy co mamy.

Gość Słotka Dżizel
Dziwny jest twój tok myślenia, blondyn.