Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssaabinkkaaa

jaka woda dla noworodka??

Polecane posty

Gość sssaabinkkaaa

witam! jakiej wody (chodzi o firmę) podajecie noworodkowi do przyrządzenia herbatki lub mleka modyfikowanego??

Gość ladygaga25
ja kupowałam w rossmanie 1l w kartonie za 2,99zł

Słyszałam że najlepsza jest "mama i ja". Woda taka musi mieć bardzo małą zawartość minerałów i sodu - jak najmniejszą bo w innym przypadku nie nadaje się dla niemowląt bo wyższa zawartość minerałów zbyt bardzo obciąża nerki malucha

pediatra i polozna absolutnie nie polecala malemu podawac wody bo sa mineralizowane a dziecku nie wolno za duzo ... wiec najpesza jest z filra np brita i przegotowana .. a nagonka na wody kupne to jak dla mnie kolejny sposob by zarobic na malych dzieciach

Gość mama_i_maluszek
Woda Mama i ja to woda źródlana - skład minerałów odpowiada potrzebom noworodków, dlatego można ją podawać dzieciom już od pierwszych dni życia. Jest to jedna z niewielu wód, które nadają się dla maluchów;)

Gość antypatologia
kranowa gotowana. ale wracam do karmienia piersia.

Gość rany...
dziewczyny - nie popadajmy w przesadę!!! czy nam ktoś kupował wodę w butelkach? nie wystarczy woda z ujęcia wody pitnej przegotowana? Przecież to wyciąganie pieniędzy z kieszeni naiwnych rodziców...

Gość ależ możecie być
przegotowanej kranówki używałam a teraz normalnej mineralki :)

Gość ja 1402
Boze widzisz i nie grzmisz. Jak tak czytam te wpisy to bardzo mi Was szkoda. W glowach wam sie poprzewracalo! Czy wasze matki tez tak robiy? Przeciez to wydawanie pieniedzy w bloto!!!sama mam dziecko i nawet przez mysl mi nie przeszlo zeby tak robic nawet nie wiedzialam ze jest taka woda.w tym kartonie to wiecej chemi niz na tablicy Mendelejewa!zwykla woda z kranu przegotowana wszystkie zarazki niszxczy.a jak juz tak na wygode idziecie to polecam czajnik elektryczny i osobny czajniczek na zimna przegitowana wode i miszac sibie na zmiane to jest skuteczny pomysl polecam.

Gość gość
Z kranu po przegotowaniu. Jeszcze na głowę nie upadłam.

Gość gośćania
dokładnie tak-kranówa zagotowana i wystudzona:/ na wszystkim można kase zbijac widziałam ostatnio płyn do mycia buteleczek za...12 zł pół litra!!!:/ myje normalnym, dziecko nie umarło-dokładnie płucze ale bez przesady nie badzmy jeleniami

Primavera 6l.z atestem przeznaczona dla dzieci i niemowląt,w Tesco lub realu kosztuje ponad 3zl,