Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inna266

spotkanie z byłym

Polecane posty

Gość inna266

zadzwonił do mnie wczoraj chłopak, z którym się jakiś czas temu spotykałam, chce się spotkać, pogadać. z tym że nie wiem czy ja jestem na to gotowa... od wczoraj siedzę i myślę nad tą całą sytuacją i nic mądrego nie przychodzi mi do głowy. męczyłam się bardzo po naszym "rozstaniu".. boję się że wszystko wróci od nowa! z jednej strony baardzo chce Go znowu zobaczyć, porozmawiać, byłam nim bardzo zauroczona, z drugiej boję się ze on będzie chciał mi tylko "wytłumaczyć" dlaczego mnie "zostawił"...

Gość inna266
może ktoś z Was był w podobnej sytuacji ?

Gość skmdnjcm ksjksc
dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi

Gość processer
Nie trzeba wchodzić od razu. Nie sprecyzował o co mu chodzi?

Gość bo wiesz jak to jest
> dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi Jak to nie? A ja kiedyś byłam nad rzeką i wchodziłam do nie j nawet więcej razy;-P Dziecko drogie, nie używaj powiedzeń których sensu nie znasz i nie rozumiesz. Nawet tu, na tym durnym forum już wiele razy pisano, że to powiedzenie nie oznacza tego, że nie powinnaś się wiązać z tą samą osobą po raz drugi. Nie można wejść dwa razy do tej samej rzeki - BO ONA SIĘ ZMIENIA. To już nigdy nie będzie ta sama rzeka. czyli - właśnie wbrew swojej woli, poradziłaś autorce, żeby jeszcze raz spróbowała, bo "rzeka" czyli jej były, jest już inna, zmieniła się.

Gość skmdnjcm ksjksc
a co książke chce pozyczyc? daj spokoj skoro sie odezwal to nie bez powodu

Gość skmdnjcm ksjksc
bo wiesz jak to jest- filologia polska skonczona na piatkach, interpretacja staropolskich przysłów w małym paluszku, więc dziecinko dobranoc, bo jutro od 8 szkoła, autorka z pewnoscia zrozumiala o co mi chodzi, a Ty... no coz wypowiedzialas sie nie na temat :]

Gość aha i achh
rzeka może ta sama, ale woda już inna

>filologia polska skonczona na piatkach, interpretacja staropolskich przysłów w małym paluszku, więc dziecinko dobranoc, bo jutro od 8 szkoła, No to się zdecyduj czy według ciebie skończyłam filologię czy jeszcze chodzę do szkoły bo znowu bdzurę walnęłaś:-D No chyba, że twierdzisz, że polonistka jestem:D A przysłowie chyba chińskie a nie polskie.

Gość nia25
powiedział że chce się spotkać i pogadać, nic więcej. nie mam pojęcia co mam zrobić w tej sytuacji. jakoś przyzwyczaiłam się do myśli, że to już koniec i z czasem doszłam do siebie, ale od wczoraj znowu myśle o nim cały czas, nastrój mi się pogorszył i nie mogę znaleźć sobie miejsca w domu...

Gość nia25
przysłowie przypisuje się Heraklitowych, i powinno się je tłumaczyć: niepodobna wstąpić dwukrotnie do tej samej rzeki (wszystko płynie) !

Gość skmdnjcm ksjksc
dokładnie, a Heraklit pochodził z Efezu, to że filologie skonczylas na piatkach bylo metaforą, której również nie zrozumiałaś :D no niestety, żeby się wypowiedzieć na jakikolwiek temat trzeba mieć o czymkolwiek pojęcie, a nie "chinskie przysłowia" znać autorka sądzę jednak, że wszystkie uczucia wrócą i znowu będziesz się męczyć, nawet jeśli koleś chce tylko poprzez to spotkanie oczyścić swoje sumienie, to Ty na tym ucierpisz, ale jeśli CIę do niego ciągnie to spróbuj, bo chyba lepiej żalować, że się spróbowało

Gość dla wyjaśnienia
nia25 = inna266 ( nick został mi z innego tematu) jestem w 99% pewna,że chce sie spotkać żeby wyjaśnić mi naszą sytuacje i dlaczego tak postąpił.. wcześniej baardzo chciałam wiedzieć dlaczego mnie tak potraktował, ale sama sobie to "wytłumaczyłam" i powoli doszłam do normalności, ale od wczoraj jest znowu nie najlepiej..hmm.. nie wiem, może potrzebuję jego wyjąsnienia dla mojego świętego spokoju..

Gość Krokodylk1
Zdobędziesz jego szacunek i przede wszystkim swój, jeśli nie polecisz na jego skinienie. co będzie dalej, zobaczymy... Powiedz mu, że jeśli chce wyjaśniać przeszłość, to niech sobie daruje; że kiedyś bardzo się tym przejmowałaś ale teraz nie chcesz juz do tego wracać, bo i po co. Jeśli on tam czegoś chce od ciebie, to nie da ci tak łatwo spokoju i za jakiś czas znów się odezwie.

Gość skmdnjcm ksjksc
z jednej strony uwazam ze to nie ma sensu, z drugiej zas, na Twoim miejscu ciekawosc by mnie zżarła i spotkałabym się z nim. spróbuj, bądz ostrożna i nie ufaj mu, ale myślę ze jest mu glupio i sam przed soba się tlumaczy, choc moze sie myle, pozdrawiam

>no niestety, żeby się wypowiedzieć na jakikolwiek temat trzeba mieć o czymkolwiek pojęcie, a nie "chinskie przysłowia" znać Dziewczyno, napisałaś bzdurę, źle użyłaś powiedzenia (całkowicie zmieniłaś jego sens) więc przyjmij to na klatę a nie rzucaj się jak wesz na kołnierzu. O czym niby nie mam pojęcia i w jakim konkretnie temacie? Tak, w temacie odpowiedzi na pytanie "Czy warto się spotykać z byłym" nie mam pojęcia co jest słuszne i ty też nie masz, bo to niemożliwe, żeby mieć "jedynie prawdziwe" zdanie na ten temat. Co człowiek, co sytuacja, to inna możliwość zakończenia sprawy. Jednym wyjdzie taki odgrzewany związek i będą żyli długo i szczęśliwie, inni się po miesiącu rozstaną Walenie sloganami typu ten o rzece pasuje tu jak pięść do nosa. Bo różnie może być w przypadku autorki i jej byłego.

Gość skmdnjcm ksjksc
jest mi niewymownie przykro ze tak mocno sie spielas ja przeczytalas moje wypowiedzi, ale nie ma po co naprawde, autorka chciala zapytac forumowiczow o zdanie i kazdy ma prawo swoje wyrazic, a jak sie nie wykrzyczalas w nocy ( bo i pewnie nie masz z kim, kto by zniósł panią mądralińską) to probujesz sie na forum wybić, i to nie ukrywajmy, na dennym forum

Gość inna26
mogłam nie odbierać telefonu....:(

Gość inna26
podjęłam decyzję! nie spotkam się z nim. Tak jak tutaj mi ktoś doradził, jak mu na mnie zależy to będzie jeszcze próbował nawiązać kontakt itd.... jeśli chce oczyścić swoje sumienie to ma problem.. tylko że wszystkie wspomnienia, podły nastrój, wszystko co złe wróciło... potrzebuję znowu czasu, żeby przestać o nim myśleć... :(

Gość inna26
a jakie to ma znaczenie ?

Gość do autorkiiiiiiiiii
a co wiek to jakas tajemnica??? :-/

Gość inna26
nie! ale uważam, że wiek nie ma znaczenia

Gość sabiś83
zenujacy temat i wraz z nia autorka takze zegnam temat i autorke jakas powalona gada tutaj a jak ktos zapytal o wiek to sie burzy jak jakis kulfon niedorobiony dziewczyno zejdz na ziemie i dorosnij!

Gość KAFETARIUSZKA NA MAX
Autorko jestes naprawde niepowazna idz zkłopotem do mamy dziecko:)

Gość inna26
nie burzę się. uważam,że wiek nie ma znaczenia (w tym przypadku). tematem tej dyskusji było zupełnie coś innego. jeśli się Tobie to nie podoba, to nie pisz tutaj. i nie widzę sensu dla którego miałbyś zamykać ten temat, skoro napisałam już co postanowiłam w tej sprawie.

Gość euieuier
może wieczorami już słabo widzę i ktoś to już pisał , ale chyba sensownie byłoby gdybyś go spytała , poco się chce spotkac? hm ? zwłaszcza ,że tak cię potraktował i myślałaś że między wami to już koniec ? strzel wprost i nie daj się zwodzić bajkami , bo pewnie nie będzie chciał powiedzieć , powie , że tak tylko , spotkać się - jak nie wie po co to niech się zastanowi!

Gość inna26
dzięki za rade !