Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lovilus

co sadzicie o imieniu Markus??

Polecane posty

Gość lovilus

Czy ktos z was ma syna ktory ma tak na imie?

Gość oceniam Cie srogo
seksowne 10/10

Gość ciezarowkowa
bardzo popularne w niemczech w latach 70-tych

zgadzam sie z ciezarowka. ja bym wolala dac dziecku na imie Marek-mimo,ze mieszkam w de..zaden Markus..

Gość synowa w ciazy
z gladiatorami albo rzymianami.....mi sie kojarzy....ogolnie pierwsze wrazenie nie specjalne

Gość luska.s
mi się nawet podoba, ale dla mnie jest ono osłuchane bo znam dwóch Markusów, ale licz się z tym, że przez niektórych może byc odbierane jako pretensjonalne

Gość już nie wiecie co wydziwić
:O nie może być po prostu MAREK?

Gość lovilus
No ja chcialam marek, a raczej mark, ale maz nie Od dawna nie mieszkam w pl, moje dzieci tez nie wiec imie nie moze miec polskiego brzmienia

Gość do lovilus
a niby dlaczego imie nie moze miec polskiego brzmienia? w jakim to kraju sa takie wymogi? bo z tego co ja sie orientuje, to w bardzo wielu krajach imie moze miec jakiekolwiek brzmienie i nikogo nie obchodzi jak nazwiesz dziecko. to tylko w Polsce urzednik moze sie przyczepic do jakiegos wymyslnego imienia.

pewnie nie chodzi autorce o to, ze nie moze miec polskiego brzmienia, bo nie wolno Moj maz ma na imie marcin- a jak byl dzieckiem to wszyscy wymawiali to imie "marszin" co znaczy marsjanin Dla malego dziecka, ktore dodatkowo nie znalo jeszcze dobrze jezyka musialo to byc obciazeniem

Gość do lovilus
Marek albo Mark nie stanowilyby problemu, bo wymawia sie tak jak sie pisze. zreszta zalezy gdzie mieszka autorka, moze w Chinach, a tam to w ogole wszystko brzmi inaczej:P

Gość lovilus
Mieszkam w Stanach, a na imie Mark nie chcial sie zgodzic moj maz, tak jak pisalam wczesniej dlatego wymyslilismy, ze bedzie Markus (badz marcus) Ja zawsze chcialam miec syna, ktory ma na imie Marek, Markus jest najbardziej zblizone, a jednoczesnie mojemu mezowi nie kojarzy sie zle, tak jak Mark Acha- oczywiscie, nie chodzi o to, ze nie moze imie miec polskiego brzmienia z powodu jakis wymogow formalnych Mozna dziecko nazwac 'kwiatek; jesli ktos ma ochote, albo jakkolwiek inaczej Bardziej chodzilo mi o to o czym pisala agatokles

Gość lovilus
kamecha ty prymitywie

Gość etam etam bez przesady
Mnie się kojarzy z bardzo nieapetycznym chlopakiem, takim troche z innego wymiaru, za sprawą filmu "Był sobie chłopiec" z Hugh Grantem, ten dziwny nastolatek z jeszcze dziwniejszą matką miał wlaśnie na imię Markus:D ale to tylko przez ten film tak mi się kojarzy, gdybym go nie widziała to pewnie imie by mi się podobało, choć Marek podoba mi się o wiele bardziej!

Gość koloseum
K.O.S.Z.M.A.R.N.E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MARKUS OBDARTUS:)

Gość clo34
P I E K N E

Gość luska.s
jeśli mieszkacie zagranicą i wam się podoba to nadaj je, to twoje dziecko

lovilus-dlaczego imie nie moze miec polskiego brzmienia?co w tym zlego? ja mieszkam w Niemczech,ale synkowi dalismy na imie Kasjan i to pisane w ten sposob.nie zaden Kassian czy Cassian. Imie ma polskie brzmienie i jest pisane po polsku.mimo,ze nietypowe imie. inaczej sobie nie wyobrazam.

Gość klikam ile wlezie
mi sie podoba Kieran:) ale w pl raczej by nie przeszlo:(

Gość lovilus
mamrocia- absolutnie nic w tym nie ma zlego ale ja w polsce nie mieszkam i juz tam na pewno mieszkac nie bede Co do moich dzieci- pewnie tez nie beda, bo nikogo tam nie mamy jesli bym mieszkala w polsce to bylby Marek. tak samo moja corka bylaby ewa. Ale nie jest,bo wymawianie tego "iva" brzmi okropnie

lovilus- to inna sprawa,jesli ma byc wam latwiej to dajcie dziecku tak na imie,tym bardziej ze w PL nie mieszkacie i nie chcecie wracac. jesli imie wam sie podoba,to nawet nie pytaj kobiet na kafe o zdanie. bo wiadomo-jak sie w PL mieszka i takie nietypowe imiona nadaje,to moze razic w oczy.ale jak mieszkasz zagranica..to zupelnie inna sprawa

Gość Jestem i będę
Beznadziejne :O Dla psa .

Gość Jestem i będę
Nie może być Polskiego brzmienia :O Jesteś Polką idiotko i Twoje dzieci to mali Polacy , mają znać język Polski i historię , nie rób z nich pieprzonych amerykanów z kebabem w łapie :O

Gość powiem tylko że wiocha
:o im bardziej wyzdziwiane tym bardziej prawdopodobne że pochodzisz z małej wioski i jesteś zakompleksiona :o

Gość lovilus
sama jestes idiotka moje dzieci beda znac historie i Polske bo ja znam, ale to nie znaczy, ze mam im dac na imie np Slawomir i Lucja (z polskimi znakami) Nie interesuja mnie wyzwiska tylko normalne komentarze Swoja droga ciekawa jestem ile ty wiesz o historii swojego kraju

Gość lovilus
acha, a pochodze z Krakowa A ty skad?

Gość tragiczne:/

lovilus - daj takie imie jak ci sie podoba- jakie ma znaczenie co ci dziewczyny napisza na kafe, zwlaszcza, ze na pewno dosiegna cie takie chamskie teksty Moj syn ma na imie Marcus i w ogole mnie nie obchodzi czy sie to komus podoba czy nie Swoja droga- tez jestem z Krakowa