Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lovilus

co sadzicie o imieniu Markus??

Polecane posty

Gość Wow jaki słodki pisklak! :D
Mojego chłopaka brat ma tak na imię ...z tą subtelną różnicą, że nie jest on w ani jednym promilu polskim dzieckiem. :) To nie jest polskie imię.

Gość Wow jaki słodki pisklak! :D
(tylko przez C, a nie K)

Gość panienka zzz okienka
bardzo ładne! Michał ew. polecam

lovilus - ewa to tez zadne problem. chyba tylko glupek musialby to zmieniac na iva:O sa takie uniwersalne imiona, jak wlasnie marek czy ewa, ktore wiadomo jak sie czyta, niewazne czy przez w czy v:O amerykanie moga miec problem z przeczytaniem wspomnianego marcina czy np. agnieszki, ale bez przesady, ze z markiem i ewa bedzie niebotyczny problem:Oprzedstawiasz dziecko i mowisz po prostu "ewa, pisane przez w" proste:O ludzie szukaja problemu tam gdzie ich nie ma:O nazwij se dziecko jak chcesz ale nie amerykanizuj na sile tylko dlatego, ze mieszkasz w ameryce:Omyslisz, ze inne narodowosci tak sie przejmuja? murzyn nazwie ci syna ebenazer i jest dumny z tego, ze dziecko ma imie rodowe i z duma przedstawia, a polak nie, polak musi miec wszystko tak, aby nie bylo widac, ze jest polakiem:O

Gość lovilus
Powiem ci, ze cos jest w tym, co piszesz grudniowa... Ja nazwalabym dziecko markiem, ale dla mojego meza nie bylo takiej opcji, bo zle mu sie kojarzy...Markus kojarzy mu sie dobrze i tutaj to jest imie jak kazde inne... A co do imienia Ewa- niestety mam tu kolezanke, ma polskie pochodzenie, ale juz tu sie urodzila- nawet ona sama mowi "iva" fuj, okropnie Tym bardziej kazdy w szkole tak to wymawial- nauczyciele, znajomi...Tego wlasnie chcialam uniknac Jesli bym byla w Polsce to nie nazwalabym dziecka Dzessika ani pewnie naweet markus A tu nie nazwalabym go Bartlomiejem, mimo tego, ze uwielbiam to imie i nawet jest jego ang odpowiednik, ale..tu brzmi koszmarnie

Gość new mum
uwielbiam to imię!!! mocne, z charakterem i niespotykane, wyjątkowe! A w szkole przynajmniej ma duza szanse byc jedyny o tym imieniu a nie bedzie nastepny Jas czy kuba. Moj synek bedzie mial tak na imie :-)

Jesli mialabym syna - tez chcialabym nadac mu na imie Marek, Markus jesli mieszkalabym nie w Polsce - jak najbardziej, albo wlasnie Mark. Moj kuzyn urodzony w Polsce jako Marek, po wyjezdzie do Niemiec zostal Markusem ;). mam corke - Ewe - jesli kiedys wyemigruje i nie bedzie jej sie podobalo brzmienie imienia zawsze moze poslugiwac sie drugim.

Gość ico ze mam na imie markus
mam imie markus ico moi dwaj koledzy polsce tez maja tak na imie i tez sa polakami

Gość jajecznisia
Mnie sie podoba,ale mam zle skojarzenie,bo znam jednego takiego idiote o tym imieniu.

Gość u mnie na knajpie
wisi szyld z taką nazwą