Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMA_TO_JA

Buty zimowe dla roczniaka, jakie, za ile?

Polecane posty

Gość MAMA_TO_JA

Moj 13 -miesieczny syn ładnie już chodzi. Narazie ma zwykle buciki - trampki... ale niedlugo bedzie mu trzeba kupic cos cieplejszego. Ogladałam ostatnio buty zimowe u producenta obuwia Befado. Super buciki, ocieplane, skora.. ale cena 129zł za zeszłoroczną jeszcze kolekcje (co oznacza ze bedzie drozej) to wydalo mi sie troche duzo... Nie mam jednak porownania.. moze dla takiego dziecka na jeden sezon tyle trzeba wydac? Jakie buty najlepiej kupic? sporo czasu spedza jeszcze siedzac w wozku. Skorzane? Miekkie, twardsze? Ile wydajecie na zimowe buty dla dziecka? W jakich sklepach kupic? Moze w sieciowkach np Ditchman lub CCC ?Proszę o opinie, z gory dziekuje

Gość ffeeerrr
kup kozaczki ocieplane lub takie trapery .zima bedzie jeszcze kilka miesiecy wiec przydadza sie napewno mimo ze bedzie tez w wozku siedzial, ja kupuje buty geox,elefant z eco sa tez ok i buty sa wygodne wykonane z nie toksycznych materialow noga oddycha i nie wykrzywia sie jakosciowo super zostawiam po synku dla drugiego i sa w stanie idealnym mimo ze duzo maly chodzi i szaleje na placu zabaw na butach nie warto oszedzac kupisz dziadoskie to sie rozkleja i bezdiesz musiala drugi raz kupoiwac lepiej raz a dobrze jesli chcesz miec wiecej dzieci to tez radze inwestowac w lepszej jakosci ubranka to beda na kolejne dzieci a jak nie chcesz to za markowe zawsze cos dostaniesz na allegro a za bezfirmowe nic. ja czesto kupuje na wyprzedazach markowe buty duzo taniej niz w normalnych sklepach zobacz w necie moze tez sklepy internetowe oferuja taniej

Gość MAMA_TO_JA
podnoszę...

Najlepsze trapery albo ocieplane kozaczki nie zbyt sztywne bo maluch po śniegu może się ciągle przewracać a jak już się przewróci to nie wstanie w takich mocno sztywnych. Ja polecałabym traperki.

Ja w tym roku jeszcze planuję kupić mojemu maluszkowi porządne trzewiki w cenie tak do 200 zł. Nie toleruje wyższych cen za takie małe buciki;). Na ekids.com.pl są Geoxy za 178 zł., cena więc odpowiednia, a jakość tych bucików też jest wysoka.

Gość Gosia Liszki
Mój synek jak miał 10 miesięcy miał długość stopy 12 cm. Mając roczek buty Gucie rozmiar 22 (13 cm stopa). Kolejne buty 14 miesięcy rozmiar 23 (stopa 14 cm ) a następne mając 16 miesięcy rozmiar 24 ( stopa 14,5 cm). Obecnie ma 18 miesięcy i planuję kupić rozmiar 25 kolejne Gucie (stopa 15 cm). Zimowe buty kupiłam we wrześniu jak miał 15 miesięcy (Bartki rozmiar 25) o dwa numery większe od letnich. Zima jest długa a Tomusiowi co 2 miesiące kupuję o rozmiar większe Buty. Tomuś jest dużym chłopcem jak miał roczek ważył 12 kg i miał 80 cm. Mój mąż ma 48 rozmiar buta i 195 cm. Dzieci jak dorosną mają o 2 numery większe stopy niż rodzice.