Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość objawyyy

Czy to moze byc ciaza?

Polecane posty

Gość objawyyy

Witajcie. Zastanawiam sie czy objawy jakie mi towarzysza, moga mowic,ze to ciaza? dwa dni temu poszlam na pobranie i krwi i zemdlalam. I od tego czasu jest mi caly czas slabo, kreci mi sie w glowie, jest mi duszno jak jestem w jakims pomieszczeniu gdzie sa inni ludzie. Tak czasami dziwnie w brzuchu mi jezdzi, Nie mam na nic sil, moglabym cale dnie przelezec na lozku i jestem senna. Mierzylam sobie temperature i mam ok 37,1 - 37,2 stopnia. Robilam w necie sobie jakis test,ale na koniec wolaja 30 zl do zaplaty, wiec podziekowalam. Miesiaczke w zeszlym miesiacu mialam regularnie, teraz kolejna powinnam miec w nastepny czwartek. Biore tabletki antykoncepcyjne i nigdy zadnej nie zapomnialam nigdy. Czy ewentualnie objawy te moga byc przyczyna stresu? Bo od jakiegos czasu on mi tez towarzyszy (przeprowadzka do innego miasta). Licze,ze wy doswiadczone kolezanki mi pomozecie.

Gość odpowiem ......
skoro bierzesz regularnie tabletki to ja raczej bym stawiała na osłabienie związane ze stresem a nie na ciąże

Gość zdażyło sie
zgadzam się że to raczej przemęczenie, jak nie jesteś pewna to zrób test, my ci nie damy 100% pewności;]

Gość objawyyy
ale stres moze powodowac, az takie mocne oslabienie i omdlenia? i czesto w glowie mi sie kreci

Gość objawyyy
ja wiem wiem, ze nie dacie mi pewnosci :) a test dopiero jutro dam rade kupic, bo dzis nie mam mozliwosci. :) no to nic, pozostaje mi czekac do jutra:) a czy moze orientujecie sie czy takie zwykle badanie krwi i moczu moze wykazac ciaze?

Gość zdażyło sie
oczywiście że tak, może masz jakiegoś wirusa, skoro masz stan podgorączkowy, przy ciąży raczej bys miała inne objawy tj. wymioty, odrzucenie od niektórych napoi i jedzenia. no i przede wszystkim nie tak szybko. kobiety w 1 miesiącu ciąży nawet o tym nie wiedzą. dopiero kiedy nie dostaną @ zaczynają działać:D

Gość zdażyło sie
badanie krwi d a ci więcej pewności niż test.

A uprawiałaś sex bez zabezpieczenia? Co do mdlenia po pobieraniu krwi - mój tata od dziecka mdleje i nigdy w ciąży nie był :P

Witam Was wszystkie. Piszę bo już sama nie wiem co mam o tym myśleć. Miesiączka spóźnia mi się już tydzień. We wtorek (14.09) byłam u ginekologa i robił mi USG. Zauważył pęcherzyk ciążowy i powiedział, że może to być bardzo wczesna ciąża. Z narzeczonym współżyliśmy bez zabezpieczenia 19 i 22 sierpnia. Ostatnia miesiączka była 13 sierpnia. Dziś rano zrobiłam test wynik negatywny. Dodam, że boli mnie podbrzusze i dziwnie reaguje na owoce. Od razu po nich wymiotuje. Mam stan podgorączkowy 37.2. Co to może być? Czy test mógł pokazać zły wynik? Już sama nic z tego nie wiem. Po tym co powiedział lekarz tak bardzo się cieszyłam.. Co o tym myślicie? Pozdrawiam.

Gość rottana
elizo, tak często sie tak zdarza że testy kłamią. powtórz test za dzień albo 2. pamiętaj że najlepiej zrobić test innej firmy.

Gość MONIKA1974
Eliza 90:) ja miałam tak samo test negatywny który robiłam po tym jak lekarz stwierdził bardzo wczesną ciążę i kazał mi przyjść po tygodniu na ponowne usg:) no i.......... Kacper ma dzis trzy latka

Jejku dziewczyny dziękuję Was za dobre słowo, byłam przed chwilą w laboratorium ale już było zamknięte, ale popatrzyłam sobie na cennik ale bety nie znalazłam tylko jakąś próbę ciążową metodą jakościową, czy to to samo? ściskam Was;*