Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no bo ja się nie znam niestet

Krav maga - zna się ktoś?

Polecane posty

Gość no bo ja się nie znam niestet

Chcę zapisać się na jakąś samoobronę dla kobiet. Mam do wyboru: defendo albo krav magę. Nie wiem czym to sie różni, ja ogólnie nie jestem rozciągnięta ani tym podobne, więc boję się że sobie nie poradzę i bedę pośmiewiskiem. Czy ktoś wie czym defendo różni się od krav magi i przede wszystkim: które jest ''prostsze"?

Przede wszystkim musisz być w formie. Jak nie będziesz w dobrej formie to żadne krav magi ci nie pomogą.

Gość no bo ja się nie znam niestety
Kondycję mam dobrą, tylko nie jestem w ogóle rozciągnięta nie podniosę wysoko nogi itp. itd. Chodzi mi o to, co jest ''prostsze'', żebym na treningu nie miała stresa, że nie kopnę wysoko czy coś takiego. To co polecacie: defendo czy krav magę?

Gość ksjshhsaaa
ja tez sie chce zapisac. dzis własnie rozmawiałam z instruktorem i pytałam go wąłsnie o to. powiedziałam by mi wytłumaczył w 3 zdaniach. no i powiedział ze to defendo jets bardziej na psychike. czyli oprcz stuki walki opanowywanie leku, stresu w styacjach stresowych, lekowych itp. a kraw maga bardziej na walke i myslenie. ja ogolnie mało cwicze, ale powiedział ze na kraw madze dam sobie spoko rade i sie włansie na kraw mage zapisuje. a moge wiedziec skad jestes? bo ja dzis dostałam maila z info o kursavch,moze ty tez?

Jestem z Warszawy. Interesuje mnie trening wieczorny dla początkujących (zajęcia odbywają się w różnych miejscach, mnie interesuje tylko tam koło politechniki). Do wyboru jest defendo i krav -maga. Pytałam tu o to, bo w sumie nie mam nikogo kogo mogłabym zapytać.

Gość ksjshhsaaa
:) czyli widze ze do tej samej szkoły chcemy sie zapisac i ze dostałas dzis takiego maila jak i ja. zadzwon jak chcesz i sama sie wypytaj, ja zadzwoniłam, ale pod ten pierwszy numer bo drugi cos nie odpowiadał.

Nie chcę się narzucać, no ale skoro obie będziemy startować :) to może umówimy się razem na pierwszy trening? będzie raźniej. No chyba, że Ty już idziesz z kimś - to nie było pytania.

Gość gość
Trenuję i krav magę, i defendo i oba systemy mają pewne podobieństwa, oba są skuteczne. Defendo jest jednak bardziej siłowe, są tam różnego rodzaju przepychanki, które ciężko zrealizować komuś lekkiemu i drobnemu. KM nie wymaga aż tak dużej masy ciała, stąd zazwyczaj ona jest bardziej polecana kobietom. Ale techniki z defendo są genialnym uzupełnieniem i osobiście wolę większość tych "defendowskich". Jak np shield, przy którym chowa się każda inna technika ;)

Gość Kaśka244
Także jestem z Warszawy i od jakiegoś czasu chodze do krav maga mazowsze. Spokojnie dasz radę:) ja jestem zadowolona, bardzo fajnie prowadzone zajęcia, na pewno nie będziesz żałować :)