Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiakowa**

Prawo jazdy i kompletny laik

Polecane posty

Gość Kasiakowa**

Cześć, powiedzcie mi, czy osoba, która nie zna się na autach,nie jest z nimi obyta, nigdy nie miała możliwości jeździć z kimś, obserwować, może poradzić sobie na kursie i, od zera, stać się kierowcą?

Gość pan kierowniczek
sa kobiety ktore można nauczyć obsługi samochodu w pare minut, są też takie które nie łapia, to indywidualna sprawa. Przepisów się raczej nauczysz, a samochód to też nie jest jakaś wielka filozofia ;) zobaczysz :)

Gość markko_78
nie po zakonczeniu kursu będziesz musiała dokupić jeszcze jakieś 10-20 godzin jazdy minimum

Gość misia bela misia kasia
zdecydowanie tak, ja właśnie taką osobą jestem, i prawo jazdy mam od 2lat, co prawda trochę mi trudniej było zdać ale poradziłam sobie.

Gość tiaaara
O, ja mam ten sam problem, kompletnym laikiem jestem, a chcialabym zrobic prawko.

Tak. Ja nigdy nie siedziałam za kierownicą przed kursem, bo uważałam, ze to nie dla mnie. Poszłam na kurs i zdałam prawko za pierwszym razem a cwaniaki, które tak się przechwalały pooblewały na placu :D

Gość maćkowy potwór
pewnie że tak. pierwszy raz do auta wsiadłam na pierwszej jeździe . Wcześniej nawet nie wiedziałam że w samochodzie jest sprzęgło:O Zdać egzaminu nie zdalam bo po prostu boję się jeździć:O

"pewnie że tak. pierwszy raz do auta wsiadłam na pierwszej jeździe . Wcześniej nawet nie wiedziałam że w samochodzie jest sprzęgło" Hahahah, a myślałam, że to ja byłam najbardziej tępa jeśli chodzi o samochody :D (bez urazy ;) ) Co do tematu- da się.... Ja też pierwszy raz za kierownicą siedziałam na pierwszej godzinie z instruktorem, stresowałam się, ale trafiłam na fajnego instruktora- to połowa sukcesu- i było bardzo fajnie, zero stresu... Dopiero jak mi przyszło jeździć samej to stres wrócił (o egzaminie nie wspomnę :o ), ale kilka wypadów na miasto i życia sobie bez samochodu nie wyobrażam ;)

Gość Kasiakowa**
u mnie bedzie" pani Kasiu, to sie nazywa auto" :D Powaznie chce sprobowac, bo widze,jak bardzo brak auta mnie ogranicza.

Pani Kasiu ;) ja byłam przekonana że na pierwszej jeździe to będzie właśnie: to jest auto, to jest sprzęgło, tu mamy światła, a tu się włącza wycieraczki.... A usiadłam za kierownicą i słyszę: "to jedziemy na miasto" :D ale dałam radę, nawet nie przejechałam nikogo ;) Ale grunt to dobry, miły instruktor!

Gość Kasiakowa**
a kiedy najlepiej robic prawko? jesienia? na wiosne? Wiekszosc ludzi mowi,ze lepiej jesienia i zima, bo wtedy mozna sie "zaprawic w boju" :D Kiedy zaczac?

Gość Kasiakowa**
do "dobże": mam nadzieje,ze na takiego trafię. :D Dzięki :*

Ja zaczęłam robić gdzieś tak w grudniu, zdawałam w lutym i w marcu... Ale nie wiem czy pora roku ma aż tak duże znaczenie, zaprawiać w boju to i tak sie będziesz samodzielnie po zdaniu egzaminu, bo bądźmy szczerzy- zdanie prawka i te 30 godzin to pikuś. Pan Pikuś. :P