Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kura domowa...

po co soli się jajka podczas gotowania?

Polecane posty

Gość kura domowa...

Po to, żeby nie pękły czy żeby sie łatwiej obierały?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trymballllllllka
Zeby letwiej sie obieraly ze skorupki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość abvcbvcbvc
U mnie w domu sie cukruje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość abvcbvcbvc
Ale ja się nie znam, bo my to na wsi mieszkamy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kasiakowa**
nie,zeby skorupki nie pekly podczas gotowania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja myślałam, że po to, żeby nie pękała skorupka. Ale ja bardzo rzadko gotuję jajka, więc mogę się nie znać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
odpowiedź jest prosta: białko ścina sie w soli więc soli się wodę po to , żeby jajko , jak pęknie , się nie wylało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×