Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xs,lxcpskcas

biały śluz, pomocy

Polecane posty

Gość xs,lxcpskcas

witam, moj cykl zaczął sie 2 wrzesnia, 8 dnia cyklu uprawialam seks. wedlug moich obliczen powinnam miec wlasnie dni plodne, lecz niepokoi mnie dziwna ciągnąca się biaława wydzielina. co to moze byc? czy to ciąża? a moze oznaka dni płodnych? prosze o porade

po pierwsze dni płodne się wyznacza m.in. na podstawie śluzu, a nie oblicza :( po drugie poczytaj trochę o śluzie. Dziwne, że nie wiesz, jak wygląda płodny, a za seks się bierzesz

Gość xs,lxcpskcas
owszem, wiem ze dni plodne wyznacza sie na podst. śluzu. wiem tez jak wyglada sluz płodny - przezroczysty, ciągnący się.. tylko dlaczego u mnie jest biały?!

Gość xs,lxcpskcas
zazwyczaj taki miałam.

to nie jest tak, że jedyny słuszny to rozciągliwy i przezroczysty. Jest kilka/kilkanaście cech i każda kobieta może mieć inaczej. Ja należę do tych, co nigdy nie mają typowo płodnego, a w ciążę dwa razy zaszłam Cechy śluzu bardziej płodnego: - przejrzystość, rozciągliwość, wodnistość (płynny śluz), szklistość, odczucie mokrości, śliskości, naoliwienia na zewnątrz narządów rodnych, śluz podobny wyglądem do surowego białka jaja kurzego Cechy śluzu mniej płodnego - lepkość, kleistość, grudkowatość, śluz biały, żółtawy, kremowy, gęsty, mętny, odczucie wilgotności lub suchości

Gość xs,lxcpskcas
rozumiem, zawsze mialam przezroczysty, ciagnacy sie, teraz jest ciągnący się, czuję naoliwienie, ale jest tez białawy, dlatego ten kolor mnie zaniepokoil. w internecie tyle opinii, ze bialy sluz to oznaka ciąży, zwariowac mozna.

masz dopiero 15dc, więc w ciążę dopiero możesz zajść :) U niektórych rzeczywiście jest w ciąży dużo śluzu, u innych sucho, ale to dopiero w terminie miesiączki moim zdaniem to typowo płodny śluz, a dopóki nie ma brzydkiego zapachu, wszystko jest ok.

Taki śluz może występować w ciąży, ale nie tak szybko! Przecież dziś jest Twój 14 dzień cyklu czyli jak byk owulacja. No chyba, że masz krótsze cykle.

Gość xs,lxcpskcas
dziekuje za rzeczowe odpowiedzi. w najblizszym czasie nie planuje ciąży, wiec jesli w niej nie jestem ( oby tak było ) to niech to trwa jak najdłużej ;) ale wiadomo jak to jest, kiedy człowiek panikuje, kazde odbiegnięcie od normy interpretuje jako ciążę..

Gość xs,lxcpskcas
rilla_marilla moje cykle od dłuższego czasu są 30 dniowe.. a z 2 strony czy mozliwe jest, aby takie objawy pojawiły się 8 dni po stosunku? na dodatek zabezpieczonym...

Przy 30 dniowych cyklach to akurat masz owulacje. Jeśli się zabezpieczałaś to nie jesteś w ciąży i nie ma opcji, żeby takie objawy wystąpiły 8 dni po stosunku, który na dobrą sprawę był zbyt długo przed owulacją, żeby plemniki mogły przeżyć (ale mówisz, że zabezpieczenie było więc nie ma mowy o żadnych plemnikach) :) U mnie taki śluz ciążowy był biały, baaardzo wodnisty, bardzo obfity, pojawił się ze 3 dni przed planowanym @.