Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Jak by膰 pi臋kn膮?

Kompedium Urody.

Polecane posty

Go艣膰 Jak by膰 pi臋kn膮?

Wiele jest tu topik贸w konkretnie dotycz膮cych a to zmarszczek a to rozst臋p贸w,wiele warto艣ciowych opis贸w,przepis贸w i wskaz贸wek,ale zapominamy 偶e m艂ode dziewczyny cz臋sto nie wiedz膮 jak po艂膮czy膰 serie zabieg贸w ze sob膮,wi臋c pomy艣la艂am 偶e mo偶na by zrobi膰 jeden du偶y temat gdzie ka偶da z nas napisa艂aby o wszystkich nawet tych drobnych dzia艂aniach kt贸re podejmujemy by wygl膮da膰 pi臋knie.By膰 mo偶e to niekt贸rym z nas podsunie metody 艂膮czenia r贸偶nych form dbania o siebie,r贸偶nych kosmetyk贸w u偶ywanych w przeci膮gu dnia a mo偶e i komu艣 zwr贸ci uwag臋 na szczeg贸艂y wygl膮du na kt贸re do tej pory nie zwraca艂/a uwagi lub zasugeruje komu艣 regularne dbanie o jak膮艣 kwestie wygl膮du.Z w艂asnego przypadku wiem 偶e cz臋sto o niekt贸rych rzeczach zapominam je艣li sobie szczeg贸艂owo tego nie rozpisz臋,a wi臋c ten temat mo偶e by膰 dla nas tak膮 艣ci膮gawk膮.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 to zacznij :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jak by膰 pi臋kn膮?
Zaczn臋 pierwsza 偶eby艣cie mniej wi臋cej wiedzia艂y co mam na my艣li.;) Twarz: Zabiegi: Co dzie艅: -depilacja/regulacja brwi metod膮 nitkowania. -golenie w膮sik贸w i w艂osk贸w mi臋dzy brwiami(niestety golark膮,podobno nie wolno,ale nie mam cierpliwo艣ci si臋 z tym bawi膰). -podcinanie w艂osk贸w w nosie(wiem,brzmi okropnie,ale mam du偶e dziurki i ciemne w艂osy wi臋c wole to zrobi膰 nawet je艣li to perfekcjonizm) -olejek rycynowy na rz臋sy i brwi. Piel臋gnacja: Co dzie艅: -oblanie twarzy wod膮 przed peelingiem. -peeling mechaniczny(taki akurat mam,pisze by stosowa膰 codziennie wi臋c stosuje codziennie o ile mog臋) - przemycie tonikiem x2,rano i wieczorem. -roll on garniera pod oczy. -przemycie p艂ynem miceralnym(po toniku twarz mi si臋 lepi,a wole nie u偶ywa膰 zbyt cz臋sto wody) x2,rano i wieczorem. -krem(od razu po wyschni臋ciu p艂ynu miceralnego) na dzie艅. -po powrocie do domu ponowne przemycie twarzy tonikiem i p艂ynem. -krem pod oczy przeciwzmarszczkowy. -krem do twarzy na noc przeciwzmarszczkowy. Na zmian臋: -2 kremy na dzie艅,jeden zwyk艂y nawil偶aj膮cy drugi nawil偶aj膮co-matuj膮cy,u偶ywam ich naprzemiennie. -2 kremy pod oczy przeciwzmarszczkowe,na przemian. -2 kremy do twarzy przeciwzmarszczkowe,na przemian. Raz w tygodniu: -raz na tydzie艅 robi臋 maseczk臋 z jajka albo kupn膮 ale z jajka jak do tej pory sprawdza mi si臋 i jedno jajko nie kosztuje 4z艂 jak co poniekt贸re maseczki. W艂osy: Piel臋gnacja: Co dzie艅: -mycie szamponem syoss najbli偶ej sk贸ry g艂owy x2 -od偶ywka z czarnej rzepy,g艂贸wnie na ko艅c贸wki. -po sp艂ukaniu i podsuszeniu w艂os贸w od偶ywka w spreyu. -jedwab wsmarowany w ko艅c贸wki. Raz w tygodniu: - samo robiona maseczka do w艂os贸w z 偶贸艂tka oliwy olejku rycynowego miodu i soku z cytryny,na dwie godzin,siata na 艂eb i r臋cznik. -maska przeciw rozdwajaniu w艂os贸w kupna. Na zmian臋: -raz na miesi膮c zmieniam szampon. Zabiegi/zabiegi stylistyczne: -w艂os贸w nie stylizuje jedynie d艂ugo czesze po ka偶dym myciu a偶 do wyschni臋cia by by艂y proste. I tak my艣l臋 偶e b臋dzie to wygl膮da膰 dobrze.Co wy na to?Kolejno... Cia艂o : Piel臋gnacja: Zabiegi: Dieta: D艂onie i stopy: Piel臋gnacja: Zabiegi: Itd. itd.:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jak by膰 pi臋kn膮?
Aaa.zapomnia艂am doda膰. Mo偶na te偶 uwzgl臋dni膰 偶e u偶ywamy jaki艣 ma艣ci na blizny albo pryszcze w piel臋gnacji zar贸wno twarzy jak i cia艂a...jak widzicie nie spos贸b pami臋ta膰 o wszystkim wi臋c ja o tym napisa膰 zapomnia艂am,a r贸wnie 艂atwo zapomnie膰 to zrobi膰.;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jak by膰 pi臋kn膮?
Mo偶ecie w swoich spisach uwzgl臋dni膰 wszystko co chcecie,nawet najmniejsze drobiazgi,bo to jest w du偶ej mierze dla was,zawsze mo偶ecie wej艣膰 tutaj i sprawdzi膰 o czym zapomnia艂y艣cie.:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hihihaha33
nie wiem komu brwi odrastaja z predkoscia blyskawicy i czy jakiejs kobiecie wylaza wlosy z nosa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jak by膰 pi臋kn膮?
C贸偶,przyjrzyj si臋 czasem niekt贸rym 16-18latkom,niby wszystko 艂adnie ale 艣wieci w膮sikami albo ma odrastaj膮ce brwi.Zwa偶 r贸wnie偶 na to 偶e z tego co ja wiem olejek rycynowy nieco przy艣piesza wzrost w艂osa,a i ka偶demu w艂osy odrastaj膮 r贸偶nie,wi臋c je艣li ja mam potrzeb臋 regulowa膰 brwi codziennie to to robi臋.A co do w艂osk贸w w nosie,jak pisa艂am,mam ciemne w艂osy,a mimo 偶e tego szczeg贸lnie nie wida膰 to robi臋 to dla w艂asnego poczucia komfortu.

Udost臋pnij ten post

Hmmm to mo偶e si臋 do艂膮cz臋:), chocia偶 ja u偶ywam standardowych kosmetyk贸w i nie wymy艣lam 偶adnych maseczek itd.,raz to dlatego 偶e szkoda mi na to czasu, dwa偶e nie musz臋 bo cer臋 i w艂osy mam spoko:) W艂osy: Codziennie rano szampon i od偶ywka, co chwil臋 zmieniam wi臋c nazw nie podam. W tej chwili szampon Nivea od偶ywka Garnier owocowa do w艂os贸w normalnych. Raz lub dwa w tygodniu smaruj臋 ca艂e w艂osy olejkiem rycynowym i 艣pi臋 w tym ca艂膮 noc (偶eby szybciej ros艂y :) ) , tylko rano trzeba to my膰 ze 3/4 razy:) Naturalne, grube i b艂yszcz膮ce,niefarbowane Twarz: -rano - tonik (oboj臋tnie jaki) , po wyschni臋ciu krem nawil偶aj膮cy Dove - w ci膮gu dnia jak czuj臋 sucho艣膰 nak艂adam krem - wieczorem - mleczko do mycia twarzy nawil偶aj膮ce (makija偶u nie robi臋 wcale), na noc bez kremu. Jak mi si臋 zachce to raz na ruski rok nak艂adam jak膮艣 maseczk臋 oczyszczaj膮c膮. Cia艂o: Codziennie rano k膮piel, 偶el do mycia oboj臋tnie jaki (艂adnie pachn膮cy najlepiej owocowy:) ), po k膮pieli codziennie ca艂e cia艂o traktuj臋 balsamem, najlepiej nawil偶aj膮cy na zmian臋 z uj臋drniaj膮cym (firma oboj臋tna, ale musi by膰 rzadki, g臋ste mnie denerwuj膮) , czasem u偶ywam balsamu br膮zuj膮cego Lirene do ciemnej karnacji (jedyny kt贸ry nie zostawia plam! i 艂adnie "opala"). Generalnie balasmy do cia艂a firmy Lirene sobie ceni臋, s膮 tanie, dobrze si臋 rozprowadzaj膮 itd. Pod paszki po k膮pieli dezodorant Rexona active zielony, tylko ten na mnie dzia艂a. D艂onie: Kilka razy dziennie smaruj臋 kremem do r膮k (te偶 r贸偶ne). Stopy: Po ca艂ym dniu na noc smaruj臋 kremem do st贸p (te偶 r贸偶ne). Depilacja: Latem - pachy codziennie, bikini co 4/5 dni, nogi codziennie maszynk膮 jednorazow膮. Pozosta艂e pory roku - pachy raz na 2/3 dni, bikini raz na tydzie艅, nogi raz na 2 tygodnie depilatorem. R臋ce raz na p贸艂 roku maszynk膮 jednorazow膮. To chyba wszystko, jak sobie co艣 jeszcze przypomn臋 to dopisz臋.

Udost臋pnij ten post

A zapomnia艂am napisa膰; raz na 4/5 dni wyrywam brwi p臋set膮. Ale tylko 偶eby nada膰 im kszta艂t, nie mam cienkich kresek ;) W艂osy w nosie maj膮 wszyscy! U niekt贸rych s膮 bardziej widoczne u innych mniej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jak by膰 pi臋kn膮?
W porz膮dku.;)Jak nie potrzebujesz to tym lepiej,ja po prostu czasem bywam perfekcjonistk膮 a mam cer臋 blad膮 wi臋c sk艂onn膮 do r贸偶nych przebarwie艅 nie przebarwie艅 itd.poza tym troch臋 problematyczn膮 i pewnych rzeczy wole unika膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jak by膰 pi臋kn膮?
Teraz ide si臋 wyk膮pa膰 ale jak wr贸c臋 uzupe艂ni臋 reszt臋 mojego spisu,w kt贸rym nie przera藕cie si臋 po prostu zapisuje wszystko w艂膮cznie z tym o czym zdarza mi si臋 zapomina膰 a co chcia艂aby,wola艂abym lub powinnam robi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mrowa 09435
Twarz: Co dzie艅: Wieczorem: - zmycie olejkiem - samodzielnie zrobiony tonik na bazie hydrolatu (obecnie oczarowy) z niacynamidem (zim膮 b臋dzie to tonik z AHA) - na zmian臋 serum olejowe z BHA plus 偶el hialuronowy lub krem z retinoidami (na ca艂膮 twarz to samo) Rano: - p艂yn micelarny - serum FlavoC (samodzielnie robione) - filtr 50+ albo krem (obecnie lukrecjowy z Biochemii Urody z dodatkiem koncentratu na na naczynka) je艣li nie planuj臋 wychodzenia na s艂o艅ce (na ca艂膮 twarz, szyj臋 i dekolt) - lekki makija偶 - po powrocie do domu zmycie olejkiem, lekki krem (np. z PHA) Kremy mam zawsze 2 r贸偶ne (i stosuj臋 je wsz臋dzie: na twarz, pod oczy, na szyj臋 i dekolt, do d艂oni), ale g艂贸wnie zmieniam w nich baz臋, czyli olejki/hydrolaty/substancje nawil偶aj膮ce. Sk艂adniki aktywne zostaj膮 te same, bo lista podstawowych sk艂adnik贸w przeciwstarzeniowych jest kr贸tka i nie ma sensu poza ni膮 specjalnie wykracza膰: http://www.femineus.pl/index.php?topic=6348.0 Raz w tygodniu peeling enzymatyczny (znowu BU). Maseczki zarzuci艂am, niczego nie wnosz膮. W艂osy: Piel臋gnacja: - co drugi dzie艅 mycie 艂agodnym szamponem bez SLS albo mycie od偶ywk膮 (razy 1, nie ma potrzeby wi臋cej) - od偶ywka bez sp艂ukiwania (keratyna hydrolizowana, jedwab, panthenol, hydrolat) - olej kokosowy albo jojoba na ko艅c贸wki Nie stosuj臋 偶adnych kosmetyk贸w zawieraj膮cych silikony (szampon贸w, od偶ywek, "jedwabi") - moim falowanym w艂osom zdecydowanie to s艂u偶y. Cia艂o: - raz w tygodniu piling sol膮 - co dzie艅 po prysznicu lekki balsam (przewa偶nie domowy, je艣li ma by膰 antycellulitowy to tylko w艂asnej roboty) albo mas艂o ro艣linne - depilacja w miar臋 potrzeby, po depilacji Telocapil (jeszcze nie wiem, czy dzia艂a, testuj臋). Stopy: - co kilka dni pumeks - na twardniej膮ce miejsca krem z mocznikiem i kwasem salicylowym (co 2-3 dni), na reszt臋 to samo co do cia艂a. Jak wida膰 nie mam 20 krem贸w po jednym do ka偶dego palca ;) Nie mam 5 od偶ywek, nie zmieniam niczego co par臋 dni. I od kiedy zacz臋艂am tak膮 piel臋gnacj臋 i nauczy艂am si臋 czyta膰 sk艂ady kosmetyk贸w sklepowych (w efekcie tego ma艂o co gotowego kupuj臋 bo nie ma to sensu) moja sk贸ra i w艂osy nigdy nie wygl膮da艂y lepiej :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 melancholia25
mo偶e podajcie w jakim jeste艣cie wieku. nie polecam szamponu syoss!! prosze jeszcze pami臋ta膰 o zadbnych stopach ( np. pumeks), zawsze zadbane d艂onie (to wizyt贸wka kobiet). lepiej mie膰 niepomalowane paznokcie ni偶 odpry艣ni臋ty lakier.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bozszeeee co za
idiotki:( masakra:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 melancholia25
to mo偶e podasz nazwy szampon贸w,od偶ywek i krem贸w tych kupionych, na naturalnych sk艂adnikach !! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pustostan sie szerzy:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jak by膰 pi臋kn膮?
Pustostan?No wybacz,mo偶e ty masz m臋偶a,dzieci,jeste艣 szcz臋艣liwa i mo偶esz sobie pozwoli膰 by wygl膮da膰 jak worek na kapcie,ja nie.Nie planuje zak艂ada膰 rodziny,nie mam,nie mog臋 i nie chce mie膰 dzieci,w ma艂偶e艅stwa nie wierze wi臋c co mi pozostaje twoim zdaniem?Praca,偶ycie towarzyskie,ulotne zwi膮zki i utrzymywanie dobrego wygl膮du.Nie krytykuj mnie i moich potrzeb nie maj膮c poj臋cia sk膮d si臋 one wywodz膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mrowa 09435
melancholia25, szampony to g艂贸wnie Australian Organics (ale ja nie mieszkam w Polsce, wi臋c nie wiem, czy w kraju s膮, je艣li nie to powinna艣 znale藕膰 co艣 w tym w膮tku: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/gotowe-szampony-co-polecacie,t930,30.html) Od偶ywki do mycia w艂os贸w r贸偶ne - wa偶ne, 偶eby sk艂ad by艂 jak najprostszy, bez silikon贸w (w Polsce te偶 takie kupowa艂am, marki w艂asnej z Rossmana na pewno, innych nie pami臋tam nazw). A z krem贸w kupnych to tylko z retinolem z Avene (g艂贸wnie Diroseal i Diacneal) - reszta sk艂adu nie powala, ale 偶e mi ta reszta mocno nie szkodzi ;) to dla tego retinolu warto. Potem si臋 przerzuc臋 na mocniejsze zreszt膮. Reszt臋 krem贸w robi臋 sama, jak si臋 opanuje podstawy i poobserwuje, co sk贸rze s艂u偶y a co nie to jest to naprawd臋 proste i skuteczne :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pustostan sie szerzy:(
widac ze kretynka jestes i nic ci nie pomoze. wspolczuje. a z paszteta najlepsze kosmetyki nie zrobia pieknosci, bardzo mi przykro ze ci topisze ale taka niestety jest prawda:)Kompedium Urody...buahahahaha. ile ty masz lat? 13?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 melancholia25
dzieki

Udost臋pnij ten post