Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreglek

Suszarka bębnowa

Polecane posty

Gość kreglek

W jakiej temperaturze suszymy ubrania w suszarce bębnowej? Czy może w takiej jak jest podane na metce jako temperatura prania? Proszę o odpowiedzi:)

Gość programator suszarki
ma opcje do suszenia każdego rodzaju tkaniny, np. do delikatnych, do wełny, do dżinsu, do grubych itp.

Gość kreglek
a moja ma opis tylko syntetic,cotton,acrylic ,a ja sie na tym nie znam:( Ręcznie sobie ustawiam temperaturę ,więc jaką?

Gość kreglek
jaka to wysoka ,a jaka niska temperatura. Czy w porządku jest temperatura 40 stopni?

Gość kreglek
up ???

Gość Palos Hills
Nie wiem po co Wam suszarki. Moze czasem sie przydają, ale jak dla mnie niszczą ciuchy. Moja kolezanka ze Stanów wsadzila moje dzinsy do tej suszarki i nie dosc ze zniszczyl mi sie dzins bo sie jakby "zmechacil" na wierzchu to cholernie mi sie wstapily. Od tego goraca naprawde rzeczy sie niszcza. Wolę suszyc to na podwórku jak jest ladna pogoda. Za to moja kumpelka z Niemiec nie wyobraza sobie rowniez zycia bez suszarki i jak ja wlaczy to ma cala lazienke zaparowana :D Jedna i druga nie prasuja pozniej tych rzeczy bo sadza ze nie trzeba. Ja nie lubie takich zmiętolonych rzeczy zakladac bo po godzinie bym czula jakbym to nosila ze dwa dni.

Gość kreglek
ja mam pralnię,więc może parować:) ale nie chcę zniszczyć ciuchów,więc jak to z tą temperaturą jest? 40 stopni czy więcej czy mniej ?

Gość gość
Ale nie kazdy ma podworko, zeby tam suszyc ubrania. Tez bym wolala powiesic na dworze, czy balkonie, a rozwieszonych w lazience nie lubie...

Gość gość
Ja sobie kupię, ale taką nowocześniejszą , kondensacyjną ( woda zbiera się w specjalnej szufladce, a nie jest odprowadzana przez specjalną rurę, co powoduje, że w pomieszczeniu jest potem para), oraz ma dużo programów przeznaczonych do różnych rodzajów tkanin. Też wolałabym wysuszyć sobie pranie na powietrzu, ale nie dysponuję ogrodem, podwórkiem, czy choćby balkonem... A prania rozwieszonego w domu nie cierpię...

Gość matka4
Ja też zastanawiam się nad taką suszarką. To fajna opcja tylko pytanie którą wybrać. Przeczytaj sobie koniecznie artykuł https://www.bravebeaver.pl/bebnowe-suszarki-do-ubran/ , tutaj świetnie wyjaśnione informacje na temat tego sprzętu. Ja myślałam nad pralko suszarką, ale nie każdy ją poleca :/

Fajnie w temacie wyjaśnia to vivus: https://www.vivus.pl/moje-finanse/jest-okazja-jest-pozyczka/ile-kosztuje-suszarka-bebnowa-lepsza-suszarka-czy-pralko-suszarka/ szczególnie jeśli chodzi o koszta

Gość Sara4444

Pytanie z innej beczki lub bebna:P Dziewczyny, czym, jak, i czy w ogóle zabezpieczacie suwaki z ubrań podczas suszenia? 

Ja obracam ubrania na lewą strone i je zapinam, ale wiadomo mimo to czasami słychać stukanie o bęben co w moim małym mieszkaniu jest dosyć uciążliwe. Może Wy macie jakieś inne sposoby? 

Gość neczka

Mogę zdecydowanie polecić pralkę Electrolux z systemem Ultra Care - jest świetna, jest o wiele mniej zagnieceń, jest delikatna dla ubrań i jest po prostu świetna.

Gość sprytka

Pralkę electroluxa mam ale myślę właśnie nad ich suszarką. Chciałabym jak najwięcej ograniczyć mojego wkładu w zrobienie prania 🙂

Marzy mi się suszarka od jakiegoś czasu. Widziałam tą Perfect Care i ma ogrom funkcji. Im więcej czytam tym bardziej mi się podoba.