Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo ja sie martwie

Smierdzacy pepuszek..

Polecane posty

Gość bo ja sie martwie

Podpowiedzcie mi czym mam przemyc pepuszek?Urodzilam pare dni temu,zauwazylam dzis,ze mojemu synkowi smierdzi pepuszek.Jutro przychodzi pielegniarka,ale oszaleje chyba do tego czasu..

Spirytus 2 łyżki stołowe spirytusu, jedna przegotowanej wody Żadne wynalazki w postaci papierków nasączonych spirytusem Są do niczego. Gazikiem dokładnie wyczyścić, każdy zakamarek, bo śmierdzi tam gdzie nie suszy się. 2 dni i będzie dobrze ;)

Gość polka8613
dokladnie polac i to mocno rozcienczonym spirytusem!przy kazdej zmianie pieluszki! i najlepiej jeszcze wy,ywac resztki patyczkiem do uszu dla dzieci napewno pomoze:)

Gość bo ja sie martwie
mam zycie poza netem i nie grzebie w nim non stop,tymbardzie ze wlasnie tacy ludzie z niego korzystaja.Najblizsza szkola rodzenia jest o 50km ode mnie..poza tym i tak nie bylo juz miejsc...z reszta komu ja sie tlumacze. dziekuje tym,ktorzy potrafili udzielic mi odpowiedzi

Trochę mni dziwi a może nie trochę że poradzili ci przemywać pępek wodą , przecież właśnie w tym wszystkim chodzi o to żeby wysuszać i jeszcze raz wysuszać a nie dowilżać. 70% spirytus i jałowe gaziki to podstawa.

Gość bo ja sie martwie
no tak tutaj jest..ogolnie kazali zostawic i przemywac tylko w czasie kapieli..

zgadzam się, tak zalecają i nie tylko w Irlandii czy Uk ale w większości krajów. Oni twierdzą, że spirytus nie jest dobry, ale nie pamiętam dlaczego- czytałam artykuł

Hmm.. dziwne, no ale pewnie tak tam jest, co kraj to inne obyczaje:). Ja mieszkam w Austrii i tu normalnie spirytusem się przemywa i pięknie wszystko się goi więc może warto zaprotestować i stosować jednak ten spirytus, lepsze to niż gnijący pępuszek albo niedaj... później jakaś infekcja. Z tego wynika że po przemywaniu samą woda robią się takie problemy więc chyba lepszy jednak ten spirytus??:)

w Pl też ostatni próbują wprowadzić takie nowości, co jest dla mnie głupotą

Gość joaska mamusia
we fr gdzie rodzilam zapisali srodek dezynfekujacy bez alkoholu i drugi wysuszajacy do pepka. Kazali odkazad rogiem jalowego gazika nasaczonego srodkiem dezynfekujacy.Jesli sie paskudzilo to kazdy zkamarek przemyc srodkiem dezynfekujacym na patyczku kospetycznym. POtem zalac wysyszaczem. Pepek piekni sie goil.

Gość etam etam bez przesady
jak pępek śmierdzi to dostaniesz skierowanie do chirurga który psiknie takim specyfikiem specjalnym, kiedyś robiły to położne a od jakiegoś czasu robia to chirurdzy. Pępek nie powinien cuchnąć ale to nie koniec świata, jak sie źle goi trzeba wyleczyć i tyle, spiryt tu wtedy nie pomoże ale póki co przemywaj wlasnie spirytem i dopóki ktos tego nie obejrzy to w nim nie dłub. Wyluzuj bedzie dobrze!

Gość gość
pepuszek-padlammmmmmmmmmmmmmmmmmm

Gość gość
wy jestescie nienormalne? pępuszek! pempuszek... niech skonam :D uczcie się.

Gość gość
no. a co do przemywania pępuszka - ja używałam Octeniseptu, fajny, nie piecze, w sprayu, nie śmierdzi i pięknie zasycha po nim :)