Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

guyawa

bóle stawów okolice wątroby zmęczenie

Polecane posty

Proszę o pomoc. Chyba wszedzie juz jej szukalem.. Od 2 lat mecze sie z bolami najpierw kolan, bioder, kregoslupa a pozniej juz wszystkich stawow... pomagala glukozamina itp. inne cuda, pozniej dostalem 5 zastrzykow diprophosu i bylo jak w bajce- przez miesiac ! Nastepnie nawroty i ciagle bole. W koncu diagnoza- wyciecie migdalkow- ale w szpitalu okazuje sie ze wcale nie kwalifikuja sie do wyciecia, zadnych gronkowcow itp. W szpitalu wychodzi +HbsAg, po ponownych badaniach dwukrotnie ujemny... Problemy z sercem po obfitszych posilkach, bole w okolicy środka pod żebrami oraz prawej strony, ktore pojawiaja sie sporadycznie. Po piwie oczy staja sie przekrwione, czuje sie źle czuje jak serce szybciej bije.. nie moge zasnac! U 2 miesiecznego syna zostaje wykryta bakteria coli - moze to ma jakis zwiazek ze mna? syn juz zostal poddany leczeniu, czy tez powinienem sie przebadac pod tym kątem ? Moj przypadek nadaje sie do nastepnej czesci Dr Haus'a... Jesli ktos jest mi w stanie pomoc chetnie sie odwdziecze, nie mam juz sil na bezradnosc lekarzy..

Gość dowiedz sie o fibromialgie
i zółtaczke gilberta ,byc może masz to, miałam podobne objawy

Bo konowały wszędzie wyszukują bakcyli:P.Przecież to typowe objawy przewlekłego zatrucia świństwami z żarcia:P.Na to pomaga zdrowa dieta i głodówka:P.A czy masz plomby z ręcią:O?

Gość Do autora ...
Jestem, jak powyżej....za dietą!! KONIECZNIE!!!

Gość a ja mysle ze z ta dieta
to jest troche racji i na pewno nie zaszkodzi a moze pomoc

o fibromialgii slyszalem o zoltaczce gilberta.. jutro sie biore za lektore, poczytam o tym!! a co do tej diety to organizm automatycznie nie potrzebuje jedzenia i widze ze mam ochote nie na schabowego jakkiedys a na owoce, warzywa cos lekkiego. Zadnej rteci w zebach nie mam. Zrzucilem 8kg w ciagu 2 miesiecy. Mialem wstret do jedzenia, teraz tyle nie jem, nie potrzebuje, po prostu mam wrazenie ze gorzej trawie

Gość Do autora ...
Ta dieta to właśnie to o czym piszesz. Chodzi o potrawy lekkie, z błonnikiem, przyjazne wątrobie ..... oczyszczające.

" 20:55 [zgłoś do usunięcia] guyawa o fibromialgii slyszalem o zoltaczce gilberta.. jutro sie biore za lektore, poczytam o tym!! a co do tej diety to organizm automatycznie nie potrzebuje jedzenia i widze ze mam ochote nie na schabowego jakkiedys a na owoce, warzywa cos lekkiego. Zadnej rteci w zebach nie mam. Zrzucilem 8kg w ciagu 2 miesiecy. Mialem wstret do jedzenia, teraz tyle nie jem, nie potrzebuje, po prostu mam wrazenie ze gorzej trawie" To czy nie masz żadnych plomb:O?Prawie zawsze są z rtęcią:O.A schabowy to nie zdrowa dieta:O.Mięso i kakao ma w sobie sporo puryn które źle działają na stawy i nerki:O.Dodam że ja miałem problemy z kregosłupem-i to chyba właśnie chodziło o stawy- i po zmianie diety na bezmięsną znacznie się poprawiło:classic_cool:.Więc pod żadnym pozorem nie możesz twierdzić że to jest zdrowa dieta:P.Ja polecam coś w tym stylu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263# -to jest zdrowa dieta:D. Oczywiście lewatywy polecam ale nie musi to być kilkanaście razy dziennie bo oczywiście to tylko w przypadku nowotworów takie dawki:classic_cool:.W takim przypadku wysatarczy doraźnie z 3 w 1 tygodniu kuracji a później 1 w tygodniu:classic_cool:.I podejrzam że wierzysz w te bzdury o białku że trzeba go wiele:P.Pisali że generalnie znacznie mniej niż pisza w starych podręcznikach-ja łykałem mniej i żyję:classic_cool:.

A tu po części przyczyna tzw. bezradności tzw. lekarzy: http://www.youtube.com/watch?v=7oRFNbhbJoE i tu o onkologii: http://www.faceci.com.pl/r_rak_metody_konwencjonalne.html .A masz objawy jak ci osobnicy z cukrzycą http://www.youtube.com/watch?v=rxN8214E6tQ :O.Podejrzxewam ze to też sugeruje zatrucie bo chyba wszyscy są z usa gdzie jest kompletny syf:O.I dodam jeszcze że kiedyś konował mnie wygnał z gabinetu.I już wydałem diagnozę na jego temat.

Max Zander vel Klaun Nachodzi mnie jesczze jedna mysl- mianowicie probuje cofnac sie wstecz i skojarzyc fakty kiedy zaczalem miec problemy zdrowotne. Od praktycznie po swoim weselu! Mialem 65kg, żona dobrze, ale tlusto gotowala, piekla itp. po pol roku mialem moze 8kg wiecej, a po 1,5 roku 82kg! i od tej pory zaczely sie moje problemy stawowe! nadgarstki strasznie bolaly. Wstawanie i podpieranie sie o biurko sprawialo bol, zapinanie pasow sprawialo problem, krecenie kierownica sprawialo bol.. Ale byl to bol od jakiejs infekcji, nie zwyrodnieniowy, bo tego typu bole mam ale to 5% tego co bylo. Pije sok NONI z jedzeneim sie oszczedzam, ale czasem mam napady paskudnego samopoczucia, osłabienia, bólu w okolicach wątroby, w okolicach po mostkiem, czasami odczuwam serce.. Czy to na serio od żarcia ? czy raczej jakas bakteria, wirus ? ? Bardzo chcialbym byc w takim stanie jak 3 lata temu, jak nic nei bolalo. Wierze ze dzikeki Wam to sie moze udać, bo na lekarzy juz przestalem liczyc :/ W poniedzialek jade na badania do REVITUM, na test Volla... Chetnie poznalbym opinie jesli ktos korzystal. Max Zander vel Klaun lewatywy, diety Tombaka itp. juz przerabialem, marny byl skutek- poprawa znikoma..

To jednak jest bardzo prawdopodobne że to przez żarcie:O.Ale z grubsza należy podzielić to na 2 przyczyny-niezdrowe żarcie i świństwa których normalnie w nim nie ma:O.Wątpię aby to było przez wirusy(które jak sugerują niektórzy nie istnieją) albo bakterie:O.Ale jeżleiby to było przez to to by było lepiej:).Nie wydam diagnozy na ten temat ale na mikroby polecam nadtlenek wodoru i chloryn(ale chyba też może być chloran) typ dowolny-najtańsze to sodowy i potasowy;).I generalnie polecam kupić jak nie chloryn to przynajmniej chloran-łatwiej dostepny i tańszy a podobno nawet bardziej skuteczny od chlorynów:classic_cool:.Ja mam sam nadtlenek wodoru:classic_cool:.I napisz co z tymi plombami z rtęcią:O.I sprawdź czy nie masz cukrzycy bo tamci pisali że mają podobne objawy:O.Lewatywy mimo wszystko polecam-ale wystarczą 2 w miesiacu;).A czy próbowałeś diety bezmięsnej przez dłuższy czas:O?I właśnie przy otyłości bardzo dobrze łykać związki chromu-częściowo zastępują insulinę;).Jak masz stosowna ilość kasy to polecam zakupić komplet odżywek ze sklepu chemicznego:classic_cool:.Z apteki nie warto bo nie dość ze cena kosmiczna to te odżywki czesto są wręcz trujące.Do tego jest problem taki ze niektórych legalnie nie sprzedają :O.Ale na forach chemicznych niektórzy sprzedają na lewo;).Na tym badaniu nie byłem ale znajomy był na badaniu różnych związków pierwiastków i wygląda na to że coś sknocili:O.Ja w kazdym razie polecam przynajmniej podstawowe odżywki-wtedy upewnisz sie że nie ma niedoborów;).Czasami po 1 może stan sie bardzo poprawić;).A co do nadwagi-ja w poprzednim sierpniu ważyłem prawie 90 kilogramów a dziś ponad 15 kg mniej;).Ale niestety miałem kilka wyrzeczeń:O.Ja generalnie bym polecił serię krótkich głodówkek jak robię ostatnio;).w 1 dzien głodówka a na następny dzień konsumpcja;).Inni stosowali długą głodówkę ale na wstępie polecam to bo bezpieczniejsze:classic_cool:.

Na prawdę nei wiem czemu sie tak uparles ze to przez zarcie ? Wczoraj wieczorem wypilem piwo- ktore kiedys dzialalo na mnie usypiająco teraz dziala jak podwojna dawka red bulla!! Serce walilo jak szalone.. Jak to jest wlasnie z wątrobą ? jesli jest skazona wirusem, czy uszkodzona to się powieksza i wtedy zaciska tętnice ktora przez nia przechodzi, co powoduje ze serce musi bardziej pracowac zeby przepchac krew?? ?? mam troche racji ?? chcialbym zrobic sobie usg tych wszystkich podrobów? czy usg wątroby powinno cos wykazac i czy w ogole robi sie takie cos ? ? a co do diety to od poniedzialku odzywiC MAM ZAMIAR SIE ZDROWO!

" 10:23 [zgłoś do usunięcia] guyawa Na prawdę nei wiem czemu sie tak uparles ze to przez zarcie ? Wczoraj wieczorem wypilem piwo- ktore kiedys dzialalo na mnie usypiająco teraz dziala jak podwojna dawka red bulla!! Serce walilo jak szalone.. Jak to jest wlasnie z wątrobą ? jesli jest skazona wirusem, czy uszkodzona to się powieksza i wtedy zaciska tętnice ktora przez nia przechodzi, co powoduje ze serce musi bardziej pracowac zeby przepchac krew?? ?? mam troche racji ?? chcialbym zrobic sobie usg tych wszystkich podrobów? czy usg wątroby powinno cos wykazac i czy w ogole robi sie takie cos ? ? a co do diety to od poniedzialku odzywiC MAM ZAMIAR SIE ZDROWO!" A jeżlei chodzi o żarcie to napisze o tym co tam dodają:pestycydy,herbicydy,hormony(powodują zakrzepy) antybiotyki(niektóre uszkadzają uszy).Poza tym ostatnio z pewnych powodów wzrosło zagrożenie zatruciem zwiazkami reci:O.Dlatego nawet jak nie widać objawów polecam związki selenu-podobno też działają dobrze w przypadku chorób układu krążenia;).Niestety w aptekach ceny są niebotyczne ale można kupić gdzieniegdzie to na forach chemicznych ale nizupełnie legalnie:O.Natomiast dawki nie musza być a nawet nie moga być duże-2 gramy to zwykle dawka śmiertelna więc nie należy z tym przesadzać:O.Generalnie poleciłbym zakupić komplet odżywek-sporo by to kosztowało ale większosć tych mikroelementowych starczyłaby na kilkadziesiat lat-oczywiście ze sklepu chemicznego :classic_cool:.Z tego co czytałem wynika ze niezbedne też są związki metali szlachetnych ale niestety cena złota i platynowców i ich związków niska nie jest:O. A USG może wykazać np. jakieś żylaki ale samego zatrucia z subtelnymi uszkodzeniami na pewno nie wykaże:O.A co do piwa-generalnie nie jest zdrowe ale ostatnio z nim coraz gorzej:O.Doszły mnie słuchy że niektórzy tego syfu dodają: http://www.youtube.com/watch?v=hh0h9rCZiSw :O.Właściwie to jest kilka substancji-generalnie nie znam szczergółów czym się różnią ale pod 1 względem są identyczne-w czasie hydrolizy wydziela się alkohol metylowy który uszkadza oczy:O. Co do tego zaciskania watroby to sie nie wyrażę bo sie nie znam:O.Na pewno masz problemy z układem krażenia-dlatego te lewatywy polecam stosować systematycznie-chociaż niekoniecznie codziennie-to nie nowotwór;).A pomagają one dlatego że w jelitach tworza się z niektórych białek jady trupie i ich pochodne które uszkadzają układ krwionośny;). A jeżeli chodzi o dietę warzywno owocową-jest oskarżana o powodowanie niedoborów-niestety po cześci zwykle słusznie:O.O ile sam nie bedziesz prowadził ich uprawy to musisz liczyć sie z niedoborami związków cynku i zwłaszcza żelaza:O.Dlatego też polecam te odżywki;).Oczywiście to nie świadczy o tym że ta dieta warzywno-owocowa jest idealna ale przynajmniej w takiej jest mniej trucizn niż w produktach zwierzęcych-dlatego taką proponuję bo to ma być dieta odtruwająca;).Kiedyś na biologiii było(nie wiem czy o tym miałeś) o piramidzie żywieniowej. I tam była taka analiza-w roślinach jest jakieś tam stężenie trucizn.Jak jakieś robale je nadgryzą to steżenie ich wzrasta.Jak robala zjeżaba jest jeszcze większe stężenie tych trucizn w żabie nastepnie jak żabę zje bocian a bociana inny stwór to w tym ostatnim stężenie trucizn zwykle jest największe;).

Bylem w tej przychodni REVITUM w katowicach, wykazalo mi to co mi dolega czyli stawy, watroba, dwunastnica, troche serce.. jakies male ilosci grzybow, plesni itp. zanieczyszczenia chemiczne ale tez slabe. Za to wyszlo ze mam jakiegos wirusa ktory atakuje wątrobe i nie jest to wirus typu "B" i "D". Natomiast reszty z alfabetu nie dalo sie zdiagnozowac z powodu braku odpowiednich próbek... Teraz pytanie jakie badania jeszzce moge sobie zrobic? jakie konkretnie wirusy oddzialuja bezzposrednio lub posrednio na wątrobe ?

Generalnie czytałem pogłoski że wirusy nie istnieją:P.Ale jeżlei są jakieś mikroby to jednak najlepiej zastosować nadtlenek wodoru i chloran albo chloryn sodowy;).Chorany są tańsze;).A te zanieczyszczenie chemiczne to czym:O?A co do badań to nie wim jakie sa konieczne-ja bym chętnie polecił zbadać prawie wszystko ale to bardzo drogie:O.Jak już się obawiasz niedoborów to taniej kupić odżywki w sklepie chemicznym:D. Na drożdżyce stosowałem ziwąki miedzi-tu na forum polecają nadtlenek wodoru-polecam go też ze względu na to ze niszczy bakcyle;).Natomiast związki miedzi ja stosowałem w dużych dawkach;).Chyba zdechła ta drożdżyca ale ja sie tak naszprycowałem że miałem objawy zatrucia-w ciągu kilku dni ponad 25% dawki śmiertelnej:O.A nie wiem ile tego trzeba aby zniszczyć drożdżycę:O.Ja mogępodać akieś dawki jak chcesz spróbować;).Z tym zebyś musiał napisać czy wolisz takie bezpieczne czy ryzykowne-bo to w dawkach do niszczenia drożdżycy a nie likwidacji niedoborów;).A tujest badanie które bym polecił: http://www.infozdrowie.pl/artykuly/analiza_pierwiastkowa :classic_cool:.Ale niestety nie ma tam kompletu-ja bym polecił sprawdzić związki prawie wszystkich pierwiastków a to by mogło słono kosztować:O.Dlatego w przypadku związków pierwiastków które podejrzewasz o niedobór zalecam kupić odżywki;). A jak pisża ze watroba szwankuje to ta lewatywa z kawy jest dobra ale chyba nie robiłeś to do końca zgodnie z zalecieniami:O.Czytałem że przed lewatywą powinno się dużo potraw z surowych warzyw i owoców łyknąć;).I w przypadku znacznego zatrucia tych lewatyw stosować więcej:O.Ja bym zaproponował abyś zastosował taką dietę z codzienna lewatywą i napisał czy jest poprawa;).A jakby nie było to z czym jest problem;).Bo w kuracji gersona pisali o jakichś kryzysach i przejściowo może się stan pogorszyć przez przedostawanie się trucizn do wątroby:O.No i oczywiście koniecznie zdrowe warzywa i owoce:O.

Guyawa, masz po prostu zawaloną wątrobę, poczytaj o oczyszczaniu wątroby sposobem Huldy Clark. Ściągnij tę książkę, tam sa jej objawy, porównaj. Max, to kiepski ,,specjalista", gdzieś coś słyszał, coś niby wie. Jest wszędzie, i jest bardzo męczący. tu jest książka o oczyszczaniu wątroby http://w624.wrzuta.pl/plik/5iX4YfqN3UP/niezw ykle_plukanie_watroby_-_ksiazka_autor_andras_moritz

" 08:11 [zgłoś do usunięcia] papaja303 Guyawa, masz po prostu zawaloną wątrobę, poczytaj o oczyszczaniu wątroby sposobem Huldy Clark. Ściągnij tę książkę, tam sa jej objawy, porównaj. Max, to kiepski ,,specjalista", gdzieś coś słyszał, coś niby wie. Jest wszędzie, i jest bardzo męczący. tu jest książka o oczyszczaniu wątroby http://w624.wrzuta.pl/plik/5iX4YfqN3UP/niezw ykle_plukanie_watroby_-_ksiazka_autor_andras_moritz" Moze wszystkiego nie wiem ale w odróżnieniu od konowałów jestem wiarygodny:P.Do tego nie dostaję łapówek:D.Do tego metody które polecam w większości są zupełnie nieszkodliwe-przynajmniej w dawkach zalecanych przeze mnie:classic_cool:.

dzieki wielkie, w Tobie nadzieja!! a stosowales jakies przepisy z tej ksiazki ? jutro sobie to drukne i dzialam !

Guyawa, oczywiście,że stosowałam. W ostatni wtorek robiłam już piąte oczyszczanie wątroby, wejdź na nasz wątek o oczyszczaniu wątroby sposobem Huldy Clark, te sposoby niczym się nie różnią właściwie. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3277187 Niestety, musisz nauczyć się robić lewatywy, dużo mężczyzn to robi, polecał Tombak w swoich książkach, opisał je dokładnie.Chociaż najlepsza dla mnie jest lewatywa urynowa, z jednego litra uryny, super działa.Akcesoria do jej wykonania można kupić w necie. Mój znajomy robił ostatnio oczyszczanie wątroby, i mówił,że nie sypnęło mu kamieniami, ale to jest norma, dopiero za drugim razem jest wysyp... Jeśli po 3-4 płukaniach zechcesz dalej brnąć w medycynę naturalną, i raz na zawsze zapomnieć o chorobach, to wejdź tu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=745687 Zaznaczam,że nie jestem wariatką, hi, hi. Kup w necie książkę Tombaka,,Droga do zdrowia", a także Małachowa,,Urynoterapia",poleczysz nie tylko siebie, ale i swoją rodzinę.Aha, Max to takie forumowe ufo, tu trochę poczyta, tam trochę, i wydaje mu się,że wielki specjalista.

papaja303 odnosnie Tombaka to ksiazke mam, co do lewatyw to tez stosowalem, wiec dam rady, nawet probowalem jego cytrynowych kuracji itp. wiem ze rewelacji nie bylo ale tez nie wytrzymalem dluzej niz tygodnia.. Jedno jest pewne ze jelita mialem przeczyszczone na maxa !! papaja303 w tej dziwnej niby klinice metoda eav Volla kobita robiac badanie stwierdzila ze mam na pewno jakiegos wirusa z rodziny RNA !! Moze wiesz jakie wirusy obciazaja jesczze watrobe ? niby wyszlo ze nie jest to hbv i hev.. a reszty próbek nie miala czyli hcv i hav..

papaja 303 ja mam dla Ciebie ogromną, straszną prośbę! Masz to juz za soba i wiesz na czym to polega, wiesz co najlepsze, co Tobie najbardziej pomoglo.. Dzieki za te linki, ksiazke sobie wydrukowalem nawet a co do objawów to na chorą wątrobę pasują te wzdęcia, bóle i przekrwione oczy, moze tez wloski miedzy brwiami. Chodzi mi o to, ze tych przepisow jest tysiace, kazdy cos tam swojego mixuje, niewiadomo czy sie po niektorych przepisach przezyje. Badz tak dobra i napisz czego ile gdzie kupić, jak dokladnie to przyrzadzic.. i jakie Ty mialas dokladnie objawy ze poszlas w tym kierunku w jakich odstepach stosowac, co do tego moge jesc, jestem tak zdesperowany ze zrobie wszystko, bo na sluzbe zdrowia juz nie moge patrzec :(

Gość pastafarianka reaktywacja
na początek może zacznij unikać tego co ci szkodzi? i idź do lekarza, innego niż wcześniej.

wiesz do lekarza... bylem u niejednego. Szkodzi mi alkohol, tłuste mieso pieczone itp. tego unikam.. ale musialbym niczego nie jesc bo ogolnie czuje sie zle! do jakiego innego ogolnego ? bylem u trzech roznych i ten ostatni jest najmniej kumaty, za to przepisuje mi badania jakie tylko mu si enasuna na mysl.. Czekam na pomysly i propozycje! jakich badan mam od niego wymagac ?

Bylem wczoraj u ogólnego.. Nie chcial mi dac skierowania na zadne badania, podstawą powiedzial jest usg jamy brzusznej, a pozniej mozemy gadac.. Wolny termin to 4 listopad... mam czekac, czy robic badania na wlasną rękę? ale ja juz nie mam sil na co ? w jakim kierunku!

Gość gość
nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale objawy, które opisujesz ewidentnie wskazują na hemochromatozę....proponuję zacząć od zbadania poziomu ferytyny