Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani pomidor

Praca po znajomości?Czy ,ktoś z was dostał prace po znajomosci?

Polecane posty

Gość Pani pomidor

Ja zawsze unosiłam sie ideałami,że prace uczciwie znajdę sobie sama.Szukałam nie znalazłam.Dodam,że mam znajomości w firmie,w której nadawałabym sie w miare kwalifikacjami do pracy. Nawet kilku znajomym ,ktorzy usilnie poszukiwali pracy,pomogłam w tamtej duzej firmie znalezc praca.No,a sama jak taka sierota cały czas na utrzymaniu męża i dziec.Teraz nastały trudne finansowo dla nas czasy i piedole wszystkie moje zasady w kąt i tak bede miała prace po znajomosci.Mam dwojke dzieci i im większe,tym większe potrxzeby maja,wiec i pieniedzy wciaz braknie na cos.No,a mąz sam na dwa etaty jakby robi,aż mi go żal,wiec chciałabym pojsc do pracy.Po znajomosci,bo wiem ze w mojej miejscowosci inaczej nie znajde.No i juz mam wyrzyty sumienia,że bede miała tak załatwiona prace i juz mysle,jak beda mnie traktowac inni pracownicy.

Gość Pani pomidor
Nie o take Polske walczyłem.

Ja co prawda nie dostalam pracy po znajomosci tylko z talentu:p ale mam kolezanke,ktora zadzwonila do pewnego biura w sprawie pracy-uslyszala nie ma..a kolezanka jej tam pracowala i wlasnie jej powiedziala by zadzwonila bo maja robotę..Powiedziala,ze jest od Agnieszki,od razu kazali jej przyjsc na drugi dzien..

Gość Pani pomidor
Uważam, ze jestem frajerką,bo znam dużo osób,które dostały pracę po znajomości i wcale jakoś się tego nie wstydzą i nie mają wyrzutów sumienia jak ja.Wręcz chodzą z dumnie uniesioną głową,że mają prace i się cieszą.Teraz już się tak wdrożyły w pracę,że nie wyobrażają sobie życia bez niej,a i inni pracownicy jakoś specjalnie ich nie dyskryminują.

Gość Pani pomidor
mamaa24 ja oczywiście nie mam żadnych talentów...wg Ciebie,bo umiałam sama znalezc pracy?mhh ciekawe rozumowanie,majace na celu podbudowac swoje ego chyba. a co ta Twoja koleżanka jest gorsza wg Ciebie od Ciebie,bo dostała tak pracę , a nie inaczej i pewnie niech zgadnę też uważasz,ją za pozbawioną talentu.. Skad wiesz,ze a nie mam talentow?Zdziwiłabyś się,niestety w mojej miejscowosci ,pewne rzeczy się nie liczą.Co z tego , że wygrałam ogólnokrajowy konkurs fotograficzny,to mi w niczym nie pomoże,no może jedynie w tym,że kiedyś sama otworzę włąsną agencje modelek:)

Gość ala mała
urzędach UP, ZUS, US, UM tylko po znajomości pracują nawet największe matoły

Gość baba djurra
poszukaj pracy przez EURES . . . na nikogo nie będziesz musiała liczyć, a Twe kwaliwikacje będą kluczem i znajomości nie potrzeba czy plaszczenia się w urzędzie prtacy lipnym w swej mieścinie . . .

Gość ala mała
a na czym to polega ? czy to praca za granicą ?

Gość szerokomyslacy
na niczym tam sa podane adresy stron gdzie sa lipne ogłoszenia z praca. DO BABA DJURa -podejrzewam,ze na tamtych portalach nie ogłoszenia o prace z małych miejoscowosci,a z takiej pochodzi autorka i tam pewnie chce pracowac,a nie dojezdzac,skoro ma rodzine i do tego dzieci. Dziewczyna ma wyrzuty sumienia niepotrzebnie,w takich małych miescinkach praca tylko po znajomosci,wiec nie miej wyrzutów sumienia tylko śmiało do celu.

O Boze dziewczyno:-o przeciez to byl taki żarcik:-o gdzie ja napisalam,ze nie masz talentu? Opisalam historie swojej kolezanki..Moze talent to ty i masz,ale rozumku troche mniej:-o

Gość Pani Pomidor
mamaa24 widzę,ze poznałaś mnie na wylot i znasz mnie lepiej niż ja sama:) o braku rozumu to raczej świadczy takie ocenianie ludzi jakie Ty uprawiasz:)najbardziej głupi są ludzie ,którym sie wydaje,że wszystkich potrafią poznać na wylot na forum internertowym hahaha

Gość Pani Pomidor
na forum internetowym miało być No,a ja mam ciągle wyrzuty sumienia:(związane z tą pracą:(,że po znajomości to wbrew mnie samej:(,ale życie czasem zmusza do pewnych wyborów

Gość Pani Pomidor
uwazacie,ze praca po znajomosci to cos niemoralnego? a jesli tak to dlaczego? a moze są jakies wyjatki?

Gość Życie moje sen wariata 1001
Dostałam pracę na lepszych warunkach po znajomości. Skończyłam pielęgniarstwo, problemu ze znalezieniem pracy nie miałam. Najpierw pracowałam jako pielęgniarka w szpitalu oddalonym od mojej rodzinnej miejscowości o jakieś 30 min jazdy autem. Później za namową mamy przeniosłam się do ośrodka w naszym mieście, gdzie ona pracuje (też jako pielęgniarka). Tracę mniej czasu na dojazd, mniej paliwa, dodatkowo wykonuję zdecydowanie lżejszą pracę i dużo więcej zarabiam a dodatkowo pracuję z moją mamą :) Znam wiele osób, które dostały pracę po znajomości, więc nie jestem żadnym wyjątkiem. Poza tym ja nikomu pracy nie zabrałam, bo w tym ośrodku i tak potrzebowali pielęgniarki, a chętnych nie było :) Czy to coś niemoralnego? W moim przypadku nie sądzę. Gorzej gdybym np nie miała odpowiedniego wykształcenia albo o to miejsce konkurowałoby więcej osób... wtedy to co innego ...

Gość teneryfaaa1
skoro twoje kwalifikacje są odpowiednie do danej pracy to uważam że załatwienie danej pracy jest jak najbardziej w porządku... gorzej gdy na przykład laska po zawodówce zostaje np kierownikiem jakiegoś działu, wtedy to jest niemoralne moim zdaniem

Gość gość
niestety.siedze w domu od roku, mialam staż ktory szedl na opiekunke.obecnie siedze w domu i mam male dziecko. nie bede pracowala po nocach albo w jakims playu czy ki dlabie innym. w szkole. do 15. na pol etatu. mam to gdzies!!!!

Gość Kuba

wolę prace przez agencję, dlatego wielokrotnie korzystałem z usług otto, wszystko ogarniają w krótkim czasie, polecam