Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bibułkataka

towaroznastwo - czy ktos to studiuje?? trudny kierunek??

Polecane posty

Gość bibułkataka

nie utworzono na uczelni mojego kirunku i zaproponowano mi studiowanie towaroznastwa ale za bardzo nie wiem co to za kierunek?? trudny jest?? duzo jest matematyki?? napiszcie cos o nim:) ps to jest mój drugi kierunek taki poboczny a moj głowny studiuje dziennie a Towaroznastwo własnie studiowałabym zaocznie

Gość nana_nana
Niczego nie musisz się uczyć, bo tam pracują tylko faceci. A każdy facet lubi loda. Wystarczy, że będziesz robiła loda z połykiem.

Gość bibułkataka
ale ja mam meza który tez bedzie ze mna tam studiował:P wiec to nie wyjdzie:P a tak na powaznie to Powazne oczekuje odp:)

Gość bibułkataka
okropieństwo----- a duzo jest tam matmy?? bo chociaz bardzo chce i sie staram jakoś nie mam do niej niestety talentu:( a boje sie ze sobie z nią nie poradze:( tym bardziej ze w tym roku bronie się (licencjat) a towaroznastwo to byłby 1 rok a akurat na 1 jest matma...

z tego co pamiętam to niewiele, teoria, teoria i jeszcze raz teoria :) pamiętam, że zawsze brałam od kogoś notatki i kserowałam bo już czasami nie wyrabiałam z pisaniem :P ogólnie kierunek dość lekki jak dla mnie :)

Gość Nokia 5610
A z jakiego kierunku będziesz się teraz bronić?

Gość nana_nana
jak to nie wyjdzie, przecież na egzaminy każdy wcfhodzi osobno, po zrobieniu loda wytrzesz buzie chustką,żeby nic nie było widać więc wyjdzie

Gość bibułkataka
a czy to istotne z czego bede sie bronic. temat jest o towaroznastwie. a czy to prawda ze jest tam duzo przedmiotów rolniczych?? bo troche mnie to zdziwiło...

Gość bibułkataka
z chemia nie miałam problemu ale jestem typową humanistką, ale jakoś specjalnie nie jest to trudny kierunek?? jeżeli jest duzo pisania i nauki pamieciowej to dam radę, bo jestem w tym juz wyszkolona:P

Gość bibułkataka
w sferze przedprodukcyjnej czyli o co chodzi?? bo nawet za bardzo nie wiem jakie tam sa przedmioty. jest to nowy kierunek na uczelni i na ich stronie nie ma zadnych inf dotyczacych tego kierunku. Tylko gościu do mnie wydzwania z uczelni i nas zacheca zebysmy przepisali sie na ten kierunek...

"Towaroznawstwo - nauka zajmująca się badaniem i oceną właściwości użytkowych towarów oraz czynników wpływających na jakość. Szerzej to nauka o właściwościach towarów, metodach ich badania i oceny, czynnikach, zjawiskach i procesach rzutujących na jakość i wartość użytkową, o właściwym ukształtowaniu jakości wyrobów w sferach: przedprodukcyjnej, produkcyjnej i poprodukcyjnej. Jako kierunek studiów towaroznawstwo oferuje zdobywanie zarówno wiedzy ekonomicznej, jak i laboratoryjnej, chemicznej, technicznej i przyrodniczej." jak jesteś raczej humanistką to na pewno dasz radę, kierunek nie jest trudny :) jest dużo detali, ale jak ogólnie jesteś kumata to nie masz się czym martwić :)

Gość Henryk z Sopotu
tam jest też przedmiot: Wychowanie seksualne ćwiczenia

Gość bibułkataka
dzieki bo juz miałam z tego rezygnować ale może chociaż spróbuję:)

Gość bibułkataka
oczywiscie te podziękowania to dla okropieństwa:)

Gość bibułkataka
a okropieństwo jak z pracą po takim kierunku?? Ty zajmujesz się czymś z wiązanym z towaroznastwem czy kompletnie czymś innym??

teraz siedzę z dzieckiem w domu :P a ogólnie to mieszkam za granicą i przez ostatnie lata nie pracowałam w zawodzie :) kierunek podchodzi pod agroturystykę :) jest wiele możliwości bo to bardzo ogólny kierunek. tyczy się zarówno żywności jak i produktów stałych. duże pole do popisu :)

Gość Henryk z Sopotu do bibułkitaki
Przedmiot Wychowanie seksualne ćwiczenia może Ci się spodoba. Piszę może, bo to wcale nie jest pewne, czy będziesz ćwiczyć ze swoim mężem. To ustala prowadzący ćwiczenia.

Gość malinowe kiwi
hej ja tez wubieram sie na ten kierunek, chewtnie dowiem sie jeszce coś o nim:)