Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wanila

york czy west?

Polecane posty

Gość wanila

Witam wszystkich serdecznie :-) Chciałabym kupić pieska - suczkę. Wacham się między dwoma rasami, a mianowicie między Yorkiem, a West highland white terrier. Obydwa są urocze i zabawne dlatego do końca nie mogę się zdecydować. Może podpowiecie mi, ktora rasa będzie dla mnie najlepsza?

Gość wanila
dlaczego żadna?

bo niby jak mozna okreslic co dla ciebie bedzi enajlepsze po tresci pierwszego postu?:o

Mnie się te rasy nie podobają, bo jestem zwolenniczką dużych psów. Ale w rodzinie mam oba te przypadki i powiem Ci, ze nie wiem który jest bardziej wredny :o

Mnie bardziej podobają się westy, są bardziej oryginalne też, a poza tym bardziej psy niz myszki czy cuś :) A ślicznością yorkom nie ustępują

Pamiętaj, że terriery są z natury wredne i "rozkrzyczane". Wiem, bo sąsiadka ma (nie west white) i jest masakra, menda taka chodząca. Ogólnie słodkie psiaczki i yorki i westy, ale ja bym kupiła shih-tzu:D

Gość wanila
tyle ile ludzi tyle opinii.. myslalam,że moze sie na jakas z tych ras zdecyduje.. ogolnie chodzi mi o małego psa..i najbardziej wlasnie te rasy mi sie podobaja. a jesli chodzi o szczekanie czy ze teriery sa wredne cze glupie, wale nie wszystkie, to nie jest reguła.. moja ciocia ma Yorka pieska jest spokojny,kochany a kolezanka zas ma wesi i tez jest urocza, nie szczeka jest spokojna..

Gość tiaaara
Westy sa cudowne:) Yorki zreszta tez:D Ja zawsze marzylam o wescie, wiec wybralabym westa:)

Nie sugeruj się wyglądem, tylko najpierw poczytaj na temat jego charakteru. Te psy, mimo że malutkie, nie są zabawkami do ozdoby :o

cavalier king charles spaniel MAM SUCZKE WABI SIE DEJZI JEST UROCZO SLICZNA CZARNO BIALA MA 1 ROK SUPER ZERO AGRESI DLA DZIECI SUPER KOCHANA

Gość kalinkka
Nie bierz WESTA strasznie alergiczna rasa- pracuję w przychodni weterynarynej i większość psów z tej rasy musi być żywionych karmami typu hypoalergenic

Gość kalinkka
jak jesteś wielbicielka małych ras pomyśl o MALTAŃCZYKU - maleńki biały piesek z miłym charakterem - bo oczywiście YORK to terrier więc może być uparty i złośliwy (choć znam też miłe yorki częściej to suczki)

Gość wanila
czytalam/czytam o tych rasach i nie tylko tych.własnie o tym spanielku tez czytalam i pisalo ze sa bardzo łagodne ,przyjacielskie :) ale ciagnie mnie do tamtych dwóch .. tak westi własnie tak nie choruja ale zas alergie maja.. tej mojej kolezanki to juz ma 11 lat i wcale nie chorowała oprócz tego ze dostala niedawno ropomacicze i miala powazny zabieg ale udalo sie i jest wszystko ok tylko wlasnie teraz dopadlo ja jakas alergia.. :( ale tak jak mowila cale zycie nic nie musiala przy niej robic :)

Gość wanila
tez myslalam o Maltanczyku,shitzu ale maltanczyki odradzali mi i nawet czytalam ze sa szczekliwe.. wiec odpada..