Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama smokaa

Moje dziecko pije jak smok

Polecane posty

Gość mama smokaa

Ma dwa lata i wypija spokojnie jakieś 3 litry dziennie różnych płynów nie wliczając w to zupy, mleka itd. Samo picie czyli woda, soki, herbatki, kompot. Non stop chodzi z kubkiem i mówi ze chce pić i żeby mu dać. Pije jak dużo, ze później nie zdąża do łazienki i sika w majtki. Non stop by coś pił. Jak ktoś zostawi sobie kubek z herbatą to smok podbiegnie i wypije. Resztki po śniadaniu po całej rodzinie spija i non stop łazi z kubkiem i zrzędzi daj mi piciu!!! Jak mu nie dam to ryczy. Chciałam mu ograniczać ale matka na mnie wrzeszczy, że zgłupiałam i ze dziecku się pić chce a ja je torturuje i nie chce dawać 4 szklanek wody na raz. Niedługo idę do lekarza i na pewno o to zapytam, choć już kiedyś temat poruszałam i badania cukru miał ok bo mi się wydawało, że to może to. Teraz to już nie wiem. Nie może tyle pić bo to przez niego przepływa nie jest w stanie kontrolować moczu.

Gość strasznie dużo pije
a upału nie ma. koniecznie badania cukru

Gość mama smokaa
Miał w wakacje robione i były w normie.

Gość trelkkkaaa
za to mój roczny synek nie pije w ogóle. wodę podaje mu na siłę albo łyżeczką -to wypije może ze trzy, albo przez niekapek i też kończy się na dwóch może trzech łykach. O większej ilości dziennie nie ma mowy. Martwi mnie to bardzo ale co mogę zrobić.

Gość trelkkkaaa
dodam, że ma tak od urodzenia.

Gość mama smokaa
Mój syn waży 12 kg wiec według tego artykułu powinien wypijać troszkę ponad litr wody. A on pije 3 razy tyle! już nie wspomnę o tym, ze tam napisano, ze to jest woda ze wszystkiego co dziecko zje, a u mojego to tylko płyny bez owoców, warzyw, zup, kaszek itd. Musze napisać, ze synek nie je dużo.Nawet bardzo nie dużo, ale to akurat normalne skoro tyle wypija. Śniadanie szklanka mleka z płatkami, 2 śniadanie 1.4 bułki z pomidorem, obiad to tylko zupa, później owoc i jakiś jogurt. Tyle dziennie zjada. Bardzo dużo produktów wcale ie chce jeść i nimi pluje. Niestety u mojego synka nie ma różnicy czy w kubeczku jest słodki sok czy też woda bo tak samo chętnie wypija jedno jak i drugie.

Gość mama smokaa
Synek sika sporo bo sporo pije, ale chyba problemów z nerkami nie ma bo nie skarży się na ból. Miał w zeszłym roku USG nerek w związku z podejrzeniem pewnej choroby zakaźnej, ale to się wykluczyło, a nerki było w porządku.