Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna co nie wie o tym

Słuchajcie jak to jest z tą książeczką?

Polecane posty

Robiłam juz badania z kałem pare ładnych lat temu, mam je wpisane w książeczke sanepidu. Czy to znaczy, że ona jest aktualna bo nie mam tam badań takich jak krew, moch czy coś tam co potrzeba do pracy. Ale te na nosicielstwo mam. Wszędzie wymagaja aktualnej ksiązeczki z badaniami i nie wiem czy moja jest czy nie jest aktualna :| Weźcie no pomóżcie.

Gość zeby byla aktualna to co roku
trzeba powtarzac badania

Ale te z kałem??? O_O

Gość misia bela misia kasia
dokładnie, co rok musi być podbijana przez lekarza.

badania kału są ważne dożywotnio. teraz jeśli rozpoczniesz prace, w której potrzebna jest książeczka sanepidu to gdy pracodawca wyśle cię do lekarza medycyny pracy na badania okresowe to lekarz od razu podbije ci książeczkę. jeśli chcesz to sama załatwić to bierzesz książeczkę w łapę i idziesz najpierw do swojego lekarza pierwszego kontaktu i prosisz o skierowanie na prześwietlenie klatki piersiowej. Jeśli lekarz ci odmówi możesz to zrobić w każdej prywatnej przychodni, ale to kosztuje. gdy masz już zdjęcie klatki piersiowej w ręku idziesz do jakiegokolwiek lekarza medycyny pracy. płacisz. a on podbija ci książeczkę. ja za to zapłaciłam 50 zł. ale to zależy od lekarza

Gość Z kałem nawet 10 lat są aktual
ne.

i książeczka musi być podbita co rok przez lekarza medycyny pracy. ale przy tym zazwyczaj żadnych badań się nie robi

kurna wlasnie z tym mam problem. Wszędzie wymagają juz aktualnej książeczki, a ja przeprowadziłam się, nie mogę sie zameldować i nie mam lekarza :| Prywatnie pójdę chyba.

jak ja podejmowałam stałą prace to pracodawca powiedział, ze wymaga aktualnej książeczki, czyli żeby po prostu była już wyrobiona i odebrana z sanepidu... bo pracodawca wysłał mnie na badania i wtedy została ona podbita... inaczej jest jeśli podejmujesz prace o umowę zlecenie lub umowę o dzieło. wtedy książeczka musi być podjęta przed rozpoczęciem pracy