Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadasdsdf

wielkosc dziecka w 6 tygodniu ciazy - tylko 1,5 mm

Polecane posty

Gość sadasdsdf

Czy to mozliwe ze dziecko w 6 tygodniu ma 1,5 mm? czy oznacza to jego nieprawdilowy wzrost i rozwoj???? wg. informacji w necie powinno miec 4 mm...

Gość sadasdsdf
o boze nawet nie wiesz jak sie ciesze! strasznie sie przestraszylam, na usg wyszlo tak male ze lekarka powiedziala ze na 90% to ciaza ale jak tak to bardzo "swieza" i sprawdzimy za 2 tygodnie, jak czytalam na necie o wielkosci plodu w tym czasie troche sie przestraszylam... dziekuje!

Gość zona ...........
w 8.5 tc moje mialo 19mm:-)

ja tez panikowałam i szukałam wszelkich info na necie, i to był błąd, więcej paniki niż czegokolwiek, radze zaprzestać, ja dzięki bogu po 12 tyg usg nie przeczytałam o grubości faldu karkowego, dopiero po 2 miesiącach od skanu z ciekawości zaczęłam porównywać wyniki, i okazalo sie ze moje dziecko bylo w gornych granicach normy, w miedzy czasie miałam usg połówkowe które wykluczyło wszystkie nieprawidłowości, takze od razu mowie..nie warto tracic nerwow, trzeba sie sluchac tylko lekarzy,

Gość sadasdsdf
masz racje, choc czytajac rozne stronki wszedzie jest to 4mm i sie troche przestraszylam...choc przypuszczalam ze to moze byc jakas srednia... ja tez jestem niewielkiej postury,moze dlatego...

co do wielkosci, moje bylo w dolnej granicy normy do 20 tyg, pozniej troche nadgonilo, no i zobaczymy co powiedza za tydzien:) ja chyba wole jednak mniejsze niz wieksze:D ( kwestia porodu) ;) oboje z mezem jestesmy wysocy ja 178 i maz 180 takze u nas teoria sie nie sprawdza;)

Gość sadasdsdf
a bo to taka moja wlasna teoria, wlasnie ja wymyslilam ;) i chyba nie do konca sie sprawdza jak widac :D a gdzie znalazlas takie granice wielkosci dziecka?

Gość aga_pelaga
moje w 7 tc + 2 dni od OM mialo na usg niecaly centymert i lekarz powiedzial, ze jest ok. potem mi zrobil wyklad jak to kazy jest inny i mam nie szukac norm na internecie. Zna juz moje zdolnosci przesiadywania na googlach ;-) takze tylko spokoj i jeszcze raz spokoj!

hmm za każdym razem midwife (położna) mówiła mi ze jest malutkie:) czytałam tez ile powinno warzyć dziecko w danym tyg. no i faktycznie pokrywało się z tym co mówiła:) a to ta stronka www.babycentre.co.uk