Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diorka-z wsiorka

Cała prawda o "Dominatorze"

Polecane posty

Gość diorka-z wsiorka

Mieszkam w Łowiczu, mam 42 lata i od pięciu lat jestem emerytowanym klawiszem miejscowego zakładu karnego. W roku 2000 trafił do nas Mariusz. Posadziliśmy go w celi czteroosobowej razem ze Staśkiem z Płońska, Ryśkiem z Kielc i Rajmundem z Sękocina. Muszę przyznać niezły ubaw z nimi mieliśmy. Stasiek ksywa „Paździoch” siedział za handel podróbkami markowej odzieży na Stadionie Dziesięciolecia, zdaje się że, chodziło o jakieś marki z Bangladeszu, chłopak miał pecha akurat zakupy na stadionie robił bangladeski konsul, doniósł do kogo trzeba i stało się. Rysiu zwany „Chuckiem” dostał dwa lata za samopobicie, aż trudno uwierzyć ale to prawda, pisali o tym nawet w Super Expressie, znał podobno wszystkie style walki, ale nie mógł ich skoordynować, ktoś go znalazł w miejskim parku całego poobijanego i we krwi, później obdukcja, protokół i prokurator uznał, że w tej sytuacji może być niebezpieczny dla otoczenia. Rajmund to też ciekawy przypadek, ten to miał papiery i to dosłownie – wyrobił sobie dyplom profesora wyższej uczelni, chociaż z zawodu był tynkarzem i to podobno marnym, a w dodatku kradł cement na budowie. Zgubiła go pazerność, pewnej nocy naładował na taczkę dwadzieścia worków z cementem naraz. Nawet udało mu się ruszyć tą masę ale zaczął padać deszcz i grunt rozmiękł. Sterta się przewróciła, kilka worków go przygniotło, i tak przeleżał do rana. Trochę go przymurowało. Stąd też uzyskał ksywę „Beton”. Z takim to towarzystwem nasz Maniek musiał przesiedzieć 14 miesięcy. Trzeba przyznać, że nie dawał sobie w kaszę dmuchać. Już wtedy dysponował potężną muskulaturą. Pracował jakiś czas na kolei, przy rozładunku wagonów, głównie opału, a w szczególności koksu. Zresztą z powodu znacznych ubytków tego ostatniego został zatrzymany. Chłopaki, jak to w więzieniu, bardzo lubili grać w karty. Grali o różne rzeczy, ale przeważnie jak ktoś przegrywał to musiał wytatuować sobie na skórze jakieś dziwolągi. Mariusz, w to nie wchodził i zawsze powtarzał, że tanio skóry nie sprzeda, chyba, że ktoś kopsnie mu sto koła zielonych. Podczas gdy oni grali w karty on układał namiętnie kostki domina. Budował różne wieże, domki. Któregoś razu zdaje się Rajmund zachwycony piękną konstrukcją z domina zwrócił się do Mariusza „niezły z ciebie Dominator” i tak zostało do dziś. Ot i cała historyja. Aha, co do dzisiejszego poranka to miłem strasznego kaca, łeb mi pęka i nie wiedziałem jak się nazywam

Gość Wielmożny Pan Profesor
dbr und mtzn.