Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annika626

Czy to normalne???

Polecane posty

Gość Annika626

Jestem w 11 tygodniu ciąży, a mdłości mam od jakichś 4 tygodniu bez przerwy! Dosłownie od chwili gdy się obudzę do chwili gdy zasnę, czasem rano zwracam pierwszy posiłek lub pierwszy wypity płyn. Pracuję jako nauczycielka, a moje samopoczucie nie daje mi pracować tak jak przed ciążą:( poza tym chciałam się od razy spytać kiedy zaczyna rosnąć brzuszek, bo u mnie na razie nic nie urosło.

Gość NAtaLkAAA5
Ja tez bardzo wymiotowalam . Przeszlo ok 20 tyg. A brzuszek tez mi urósl ok 20 tyg..

11 tydzien to 3msc dopiero u mnie zaczał dopiero rosnac okolo 22 tygodnia tak to do tego tygodnia nic nie było wiadać:) a co do mdłosci moja kolezanka przez caala ciaze miala , codziennie wymiotowała:( ja mialam przez okolo 6 tygodni od rana do wieczora:(

Gość Annika626
Ale o to chodzi, że wymiotuję to ja tak jak napisałam - czasem zdarzy mi się rano i to wszystko - a potem nadal te mdłości, one nie znikają nawet na chwilę, to jest okropne; do tego wczoraj doszła mi zgaga. I kto powiedział, że ciąża to piękny stan? Chyba jakiś facet albo ktoś kto tego nie przeszedł....

Gość NAtaLkAAA5
Sa wit dla kobiet w ciazy z wyciagiem jakims tam ze nie ma sie mdlosci. ja dowiedzialam sie o nich za późno ale pomagaly mi .

jedz migdały pij coca-colę , albo idz do lekarza przepisze ci coś ja dostałam takie fajne czopki i tableki ze odrazu mi sie polepszało jak je brałam

Gość Annika626
całą ciążę? O matko teraz to mnie przeraziłaś, znająć moje szczęście to mnie również może to spotkać:( jak tak będzie się utrzymywało to będę musiała na zwolnienie iść, mimo iż zamierzałam pracować tyle ile będę mogła, gdyby nudności poszły won.

Gość Annika626
migdały jem, mam całą torbę wielką, coca colę też pijam, bo mi się odbija po niej:) jednak są to metody które pomagają chwilową, a zaraz znowu jest to samo ehh, żeby chociaż dzidziuś był zdrowy przez to jak się męczę; bo słyszałam, że nudności to, że niby się rozwija prawidłowo

Gość cocacola?
nie wiem czy picie odrdzewiacza w czasie ciąży to dobry pomysł tzn nie bylam w ciazy ale cola to strasznie niezdrowe i w ogóle paskudztwo :O

Gość Annika626
tak wiem, że jest niezdrowa, dlatego piję ją czasami tylko i to tą bez cukru; to jedyne co choć na chwilę mi pomaga, bo te mdłości są po prostu ughhhhh okropne!

Gość Annika626
ciekawa też jestem czy są szczęściary, które urodziły zdrowego maluszka nie cierpiąc wcale z powodu nudności ciążowych??

ja do 16tc miałam non stop mdłości, nic nie pomagało colą się nie przejmuj, ja miałam zaleconą przez internistę i gina, żeby się nie odwodnić, bo nawet leki nie dawały rady

Gość to juz lepiej pij ta cole
z cukrem, ta bez cukru to istny syf. JUz wole cukier jako naturalny konserwant.

Gość to juz lepiej pij ta cole
a u mnie mdlosci sie utrzymywaly tak do 13 tygodnia, wymiotowalam chyba raz w calej ciazy ale mdlosci byly gorsze, cale szczescie minely szybko :)

mialam to samo, mdlosci od rana do nocy, wlaczajac noc kiedy to wstawalam sikac i zrywalo mnie na wymioty..pilam cole ,to byla moja jedyna pomoc, dodam ze procz mdlosci czulam sie jak totalnie wycienczony psychicznie wrak..co do coli to konsultowalam sie z 2 lekarzami i oboje stwierdzili ze jezeli cola pomaga, to moge pic w normalnych ilosciach,oczywiscie nie butelka dziennie..bardzo malo jedlam bo od wszystkie zygalam, polozna stwierdzila ze jezeli pijac cole sikam na metno tzn ze wszystko wporzadku, mdlosci przeszly rowno w 13 tyg.

"colą się nie przejmuj, ja miałam zaleconą przez internistę i gina, żeby się nie odwodnić" - jakie właściwości lecznicze, zwłaszcza w ciąży, ma cola? :O poważnie pytam, bo dla mnie to porażka i natychmiast zmieniłabym lekarzy! W skrajnych przypadkach podaje się przecież kroplówki, a przeciwko odwodnieniu działa np. taki proszek - roztwór do picia - Gastrolit.

Jezuśku, jak was czytam dziewczyny, to szczerze wam współczuję. Ja jestem w 24 t.c. i ani razu mnie nie zemdliło. Co prawda mam inne problemy, ale to szczegół:P

"jakie właściwości lecznicze, zwłaszcza w ciąży, ma cola? poważnie pytam, bo dla mnie to porażka i natychmiast zmieniłabym lekarzy!"- hospitalizowana z powodu odwodnienia byłam 4 razy i wszyscy lekarze zgodnie stwierdzili, że skoro cola jako jedyna pomaga na wymioty, pić można- oczywiście z umiarem. "Właściwości lecznicze" znane od dawna to skuteczność w przypadku wymiotów oraz biegunki. Dla mnie większą porażką niż szklanka coli dziennie był prawie miesiąc w szpitalu i ciągłe faszerowanie lekami i kroplówkami. Wierz mi, że nawet wodą wymiotowałam

Gość Masia26
Nie martw się też miałam mdłości wszystko ustąpiło do 14 tyg.co prawda nie wymiotowałam,ale też jestem nauczycielką i samopoczucie moje dokuczało mi na lekcjach, wszystko mnie irytowało i nie miałam cierpliwości. Teraz jestem w 27 tc i jestem na zwolnieniu,mimo że początkowo nie chciałam,ale musiałam iść bo nie podołałabym 34 godz.:)

Minia, znam to, ale nikt nigdy mnie nie przekona, że cola leczy, bo to trucizna. I dziwię się lekarzom, że aprobują taką metodę "leczenia". Z tego, co wiem, to są jakieś czopki doodbytnicze przeciw wymiotom, no ale skoro byłaś w szpitalu, to pewnie wiesz.

Gość mnie męczyło
aż do 20 tygodnia :( też popijałam łykami pepsi i jako jedyna pomagała. Stosowałam też leki doustne, ale wszystko szybciej wchodziło niż wchodziło. Ginekolog zasugerował pepsi i chwała mu za to. Zdrowa może nie jest, ale jak spędza się 5h dziennie przy muszli klozetowej liczy się ulga :) Mimo picia tej trucizny córka urodziła się zdrowa, a ja wyniki miałam idealne

ja mdlosci mialam od poczatku ciazy do konca, po jakims czasie mniej wymiotow ale mdlosci nie odpuscily. dostalam tabletki i pomagaly fakt, usypialam na stojaco nawet po polowie tabletki wiec automatycznie mdlosci ustepowaly :P cola pomaga na biegunke i wymioty, juz od niejednego lekarza to slyszlam. w ciazy rano musialam napic sie coli zeby jakos przetrwac. potem doszla jeszcze zgaga wiec swojej ciazy nie wspominam milo. meczylam sie szczerze mowiac. ale warto bylo :) co do brzuszka to po mnie nic nie bylo dlugo widac. talia mi sie zaokraglila w 4 miesiacu ale widac zaczelo byc ok. 5 mies. dopiero wtedy w pracy powiedzialam ze jestem w ciazy . z dnia na dzien mialam wrazenie ze mi brzuch wyskoczyl :D

tez uwazam ze lepiej szklanke coli wypic jak pomaga niz faszerowac sie lekami. tez mialam wyniki zawsze dobre i maly urodzil sie zdrowy jak ryba, ale jak ktos nie chce to przeciez nikt nie zmusza :)

Gość Bez objawów
ja urodziłam, zdrowego synka 10 pk , 3354 kg i 53 dł. A ani razu nie zwymiotowałam, a tym bardziej mdłosci nie miałam.

Gość Annika626
Bez objawów to tylko pozazdrościć, też bym tak chciała. Teraz tak się zastanawiam, czy to, że większość par ma ostatnio jedno dziecko to chyba fakt złego znoszenia ciąży, no i strach, że trzeba szybko na zwolnienie iść - przecież to mniej pieniędzy:/