Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalallalalalallalallala

chce isc na prawo jazdy, nie mam 18 lat

Polecane posty

23 grudnia bede miec 18 lat. chcialabym zdawac egzamin jeszcze w tym roku, a nie w styczniu, czy lutym 2011. czy trzeba miec skonczona 18 zeby podejsc do egzaminu?

Gość nie trzeba miec 18 lt
ja zrobiłam prawko mając 17 lat :)

tak:) na kurs i jazdy możesz zacząć chodzić za 2 tygodnie (3 miesiące przed 18):) co prawda jest prawo jazdy od 16 roku lecz jest to prawko na małe pojazdy, musiałabyś jeździć z osoba dorosłą i przepadało by ono po ukończeniu 18;)

Gość Siasiaaa
kurs mozesz zaczac 3 miesiace przed 18stka ale egzamin mozesz miec dopiero po 18stce

i jak dla mnie to prawo jazdy od 16 lat jest jedna z większych głupot w Polsce;] 16 latek to dzieciak za kółkiem tak samo jak 17 latek.Myślą,że jak dadzą prawko na mały pojazd to takie cinquecento wypadku nie zrobi?

myslalam, ze 4 miesiace przed :P bo terminy sa 28.9 i 12.10 to pojde na ten w pazdzierniku, albo jeszcze pozniej, skoro bede zdawac w przyszlym roku...

nie trzeba miec 18 lt - to w koncu jak, trzeba czy nie trzeba? :D ale robilas kategorie B czy na te lzejsze pojazdy? mila jak zawsze - moj kolega z klasy ma prawo jazdy ( ztym, ze na B1), a 18 bedzie meic dopiero w listopadzie i prawde mowiac jest genialnym kierowca ;) drugi ma juz 18 i to samo, czasem wole jezdzic z nimi niz z innymi kierowcami z 10cioletnim doswiadczeniem :D

Gość Zdająca 18-tka
zapisując się na egzamin, MUSISZ mieć ukończone 18 lat, mieć dowód, ewentualnie paszport. Wątpię, że zdążysz mieć egzamin w tym roku, chyba, ze u ciebie krótko się czeka.

nie wiem ile sie czeka, jeszcze nie bylam sie zorientowac. i pewnie przystapie z paszportem, bo wniosek o dowod zloze na poczatku 2011.

na paszport się czeka jakieś 2-3 tygodnie, w Krakowie na egzamin jakieś 2tyg-miesiąc, co do egzaminu jest to sprawa osobna dla każdego miasta, samo wydawanie prawa jazdy po zdanym egzaminie to jakieś 2 tygodnie :)