Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joannac:d

JAK ZACHOWAĆ SIĘ W TEJ SYTUACJI?! PROSZĘ O POMOC!

Polecane posty

Od niedawna chodzę z chłopakiem (jakieś 2 miesiące). On mam 23 lata - pracuje, ja 17 - więc się uczę i nie mam swojej kasy. Jutro mamy jechać ze znajomymi do kina, a potem do galerii. Nie wiem czy pozwolić mu za siebie płacić (bo jestem pewna, że będzie chcial to zrobić), czy też poprosić rodziców o pieniądze na niedzielni wypad... Jak myślicie co powinnam zrobić?

up

Gość podstępna kuciapa
tez mysle ze lepiej wziac kase, zeby facet nie pomyslal, ze chcesz na nim pasozytowac, bo wiele lasek tak robi.

Gość poproś rodziców o pieniądze
na kino i np. kawę, pizzę czy coś takiego. Jeśli chłopak się uprze i zapłaci to nic się nie stanie, a jeśli np. mu zabraknie to przecież nie powiesz: a bo myślałam, że na pewno będziesz chciał płacić.

Gość kalimbator29
Jest takie powiedzenie-"Kto nosi ten nie prosi" ;)

Gość podstępna kuciapa
nie no skonczmy, z tymi stereotypami, ze facet MUSI placic za laske, tylko dlatego, bo jest jego laska :/

Gość shazz
zawsze powinnaś mieć trochę pieniędzy przy sobie na takie drobne przyjemności. skoro jesteś jeszcze w szkole to zrozumiałe, że nie zarabiasz, więc rodzice chyba dadzą Ci parę groszy na ten wypad :) poza tym chłopak nie ma wcale obowiązku płacić za swoją dziewczynę, to jest wyłącznie jego dobra wola i taki miły gest w Twoim kierunku :) ja zawsze mówię tak "za żonę będziesz płacił, za dziewczynę nie musisz" :P choć po ślubie to już tacy chętni do regulowania tych rachunków nie są :P

Gość maciuś z kranu
Wiesz Joasiu powinnaś dla włąsnego komfortu wziąć ze sobą trochę pieniędzy. Jeśli będzie chciał za Ciebie zapłacić to mu pozwól, żeby nie powodować niezręcznej sytuacji i nie przegadywać się kiedy przyjdzie do płacenia. To nie są stereotypy - faceci bardzo lubią płacić za swoją dziewczynę i mam wrażenie, że chodzi o opiekuńczość a nie o seksizm. Najlepiej bądź szczera z nim i powiedz, że nie wiesz jak masz się zachować, bo chciałabyś też się dorzucić:). On płaci za wszystko, a Ty jakiś drobiazg nie wiem.. popcorn:) Dla siebie i dla niego:) Facet doceni szczerość i to, że mu ufasz:)