Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Catherine7557

pomocy !!!!!

Polecane posty

Gość Catherine7557

Witam, zakupiłam dziś telefon, używaną nokie e51. Po wyjściu ze sklepu, włączyłam telefon i zaczęłam się z nim "zapoznawać".. W pewnym momencie, telefon po prostu zaciął się, chwilę później po ponownym włączeniu się zawiesił i znowu wyłączył. Wróciłam się z nim, został on zaktualizowany i zresetowany, lecz znowu to samo. Telefon jest ewidentnie uszkodzony, prawdopodobnie dzieje się tak po nieumiejętnym ściągnięciu simlocka przez poprzedniego właściciela. Czy mogę zażądać zwrotu gotówki badź wymiany na inny telefon? Dodam, że za telefon dałam 300 złotych, nie wiedziałam że jest on zepsuty, może nawet nie był dokładnie sprawdzony przy przyjmowaniu go do sprzedaży... :(

"Pobaw" się telefonem przy sprzedawcy i pokaż mu, że jego naprawy nic nie dają, następnie zażądaj zwrotu gotówki.

Gość maciuś z kranu
Durna pało po co kilka razy założyłaś ten temat

Gość Catherine7557
Bo miałam ochotee.. A jeśli on stwierdzi, że tylko reklamacja? Moge zażądać zwrotu gotówki ??????

Moim zdaniem tu nie ma co dyskutować ze sprzedawcą. Sprzedał Ci uszkodzony sprzęt i musi wymienić na sprawny lub zwrócić gotówkę. Jeśli wiedział, że telefon jest uszkodzony, to jest cwaniaczkiem i świadomie wcisnął kobiecie bubel. Teraz musisz się upierać przy swoim, żeby sobie nie pomyślał, że trafił na naiwniaka. Jeśli chce go naprawić, to niech to zrobi przy Tobie, jeśli nie, to wymiana na inny model lub zwrot kasy. Nie daj się.

Gość Catherine7557
Mam w planach mu powiedzieć że skoro nie wiedział że jest uszkodzony, to nie dopełnił swoich obowiązków.. w razie jego odmowy chcę rozmawiać z jego szefem, tudzież kierownikiem tego sklepu. Przecież mieli obowiązek poinformować o tym, że tel. jest uszkodzony.. A ja mam prawo do 5 dni odstąpić od umowy

Sprzedawca zawiera umowę z klientem w momencie sprzedaży towaru i ta umowa dotyczy między innymi sprawnego sprzętu, zatem jeśli kupiłaś telefon, to umowa zakłada, że powinnaś mieć możliwość nawiązywania oraz odbierania połączeń, a także korzystania z innych funkcji aparatu, o których zapewnia producent. Jednym słowem, cytuję : " kupujący ma prawo oczekiwać, iż nabywany przez niego towar nadaje się do celu, do jakiego jest przeznaczony." http://www.rp.pl/artykul/55662,346906_Jak_reklamowac_uszkodzony_sprzet.html

Gość Catherine7557
Dzięki wielkie za pomoc - dam znać jak poszło ;)

Bądź pewna siebie i nie wychodź ze sklepu bez sprawnego telefonu lub gotówki. Powodzenia.