Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grfjdbveobf

Pytanie o rodzinne - wejdźcie, proszę.

Polecane posty

Gość grfjdbveobf

Czy jeżeli osoba pełnoletnia, która mieszka jeszcze z rodzicami i pracuje na siebie i ma rodzeństwo, to jej mama automatycznie nie dostaje rodzinnego na reszte dzieci (na te rodzeństwo), które nie są pełnoletnie, bo właśnie ta dorosła pracuje na siebie? Dzięki za odpowiedź.

Gość grfjdbveobf
wie ktoś coś w tej sprawie?

Gość grfjdbveobf
nikt nie wie?

Gość antoninka00000
Z tego co mi wiadomo to na Ciebie już nie dostanie ale na reszte rodzeństwa tak jeżleli jej dochód nie przekracza kryterium

wiesz,do konca nie wiem jak to jest,ale raczej tylko na ciebie nie dostanie rodzinnego...chyba,ze twoj dochod bedzie sie wliczal w dochod calej rodziny,i przekroczy sie prog,aby dostac zasilek rodzinny.

Gość grfjdbveobf
mi się też tak wydaję, że skoro ja już pracuję na siebie, to ok, moja mama nie powinna na mnie dostawać, ale na moje rodzeństwo powinna, a ponoć jest teraz taka nowa ustawa, że skoro ja pracuję, to na moje rodzeństwo rodzinne będzie zabrane.

Gość grfjdbveobf
a jeżeli chodzi o dochód wliczony w całą rodzinę, to może tak być, że będzie on wtedy przekroczony, gdy go wliczę, ale przecież chyba nie muszę wliczać, prawda? Jestem już dorosła i mimo, że mieszkam z rodzicami, mogę żyć na własnych rachunek czy nie? Jak to jest? Muszę wliczać?

Tego to juz musisz sie dowiedziec w miejscu,gdzie sklada sie wniosek o rodzinne. Naprawde tego nie wiem. Moze po prostu zadzwon i sie zapytaj. Bo w sumie mieszkasz jeszcze z rodzicami,i nie masz swojego gospodarstwa domowego,co moze oznaczac,ze twoj dochod wlicza sie do gospodarstwa twoich rodzicow...bo z nimi mieszkasz

Gość grfjdbveobf
dowiem się, dowiem, dzięki za odpowiedzi :)