Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qazqwerty

ile kosztuje "życie studenckie" ?

Polecane posty

Gość Magdalenus0711
Ja studiuję w Wawie. Na mieskzanie 500zł+rachunki za prąd i gaz. Jedzenie ok.250zl. Kosmetyki przywożę sobie z domu zazwyczaj. Chemia gospodarcza ok 20zl m-cznie(kosztami dzielimy się ze wspóllokatorkami). Imprezy ok 200zl m-cznie. Ubrania 300-400zl.

chodziło mi o ubogie wyposazenie kuchni (popsuta mikrofala, która służy chyba tylko jako model, nie działa kuchenka), łazienek, zagrzybiałe pokoje z rozwalającymi się meblami, wysiadające korki jeżeli, np. w segmencie "chodzą" dwa czajniki :) i inne przygody...

Gość jdjsllojnbhhh
to rzeczywiście spartańskie warunki

Gość gfnbgfn ge
coz, u mnie mikrofale to tzreba sobie przywiezc i trzymac w pokoju w kuchni fakt, ze sa palniki i kuchenka, generalnie dziala w pokojach-tu juz roznie, ja mam akurat nowe meble w sumielazienka tez nienajgorsza a korki w moim obecnym pokoju tez wysiadaja :D w porzednich mi sie to nie zdarzalo

ja tam te meble to przeżyje :) ale brak prądu lub ciepłej wody przez kilka godz (bo jakas awaria) oraz grzyb/plesn w pokoju co strasznie smierdzi nie mogę zniesc

Gość szelłeem
dostaje 1900 od starych i w tym: 450 mieszkanie 400 jedzenie ( w tym to na miescie) 200 kosmetyki + chemia 200zl utrzymanie psa 50zl bilet miesieczny reszta na ciuchy, imprezy, fajki i alkohol.

Gość gfnbgfn ge
no wiesz, jak jest awaria to nie win akademika plesc czy grzyb zedrzec i walanac jakas farba

Gość szelłeem
no juz nie przesadzaj, ze w miescie ceny za jedzenie jakies kosmiczne :o normalne ceny sa :o idziesz sobie do tesco albo biedronki i masz za 100zl zarcia na tydzien, ze sie napchasz po brzegi :o

Gość szelłeem
na pewno sie przejedziesz finansowo na imprezach w klubach. samo wejscie + alkohol. raz w miesiacu mozna sobie pozwolic na taka fuull wersje. a tak to trzeba wypijac z 2 piwka wczesniej, i wbijac sie do klubow przed 20 czy przed 22 jak wejscie jest za free. tak to sa studenckie knajpki. u mnie np za okazaniem legitymacji ma sie piwo za pol litra 4 zl w czwartki :)

Gość gość
Witam! Wiem, że studenckie życie to często jedzenie w pośpiechu. Chciałabym Was prosić o wypróbowanie i opinie na temat nowej aplikacji. Znajdziecie w niej nieskomplikowane, szybkie przepisy. Przez co Wasz jadłospis studencki na pewno nie będzie nudny ;) Aplikacja "Dieta dla lenia" jest bezpłatna i dostępna na Android oraz w najbliższy, czasie na Windows Phone. Zapraszam Was do oceny ;)

Gość gość
Witam! Wiem, że studenckie życie to często jedzenie w pośpiechu. Chciałabym Was prosić o wypróbowanie i opinie na temat nowej aplikacji. Znajdziecie w niej nieskomplikowane, szybkie przepisy. Przez co Wasz jadłospis studencki na pewno nie będzie nudny ;) Aplikacja "Dieta dla lenia" jest bezpłatna i dostępna na Android oraz w najbliższy, czasie na Windows Phone. Zapraszam Was do oceny ;)

Gość gość
we wroclawiu jest na pewno taniej, bo blizej granicy :) ja mieszkam wlasnie we wrocku i czasami pozwalam sobie na jezdzenie taksówkami (zazwyczaj zamawiam z www.ztp.pl ) i nie wydaje wcale duzo kasy, około 1000zł starcza mi na caly miesiac i zazwyczaj zostaje jeszcze:)

Gość gość
zalezy gdzie :) np w krakowie da sie na luzie przezyc nawet jezdzac taksówkami do domu :D trzeba tylko znac odpowiednie korporacje... np. www.radiotaximpt.krakow.pl :) wystarczy sobie porownac ceny w warszawie a w krakowie

Gość gość
Jak chce się obniżyć koszty zycia studenckiego, to warto też założyć jakieś tanie konto studenckie: http://www.tanie-konto.pl/porownanie-kont-studenckich/ teraz na szczęście jest ich wiele, jest też sporo porównywarek, dlatego każdy student znajdzie coś dla siebie.

Gość gość
ja pracuje i studiuje i starcza mi na zycie na mieszkanie i na to, zeby sobie czasami zaimprezowac i wrocic z imprezy taksowka :) www.radiotaximpt.krakow.pl/

Gość gość
Jak szukacie dobrego i studenckiego jedzenia, to koniecznie sprawdźcie sobie dania i przetwory frykas, są po prostu świetne i dziwnie tanie ;) Ale skaldy fajne, smak super, ja nie wiem jak by mi bez nich studia mijały :D