Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vanessaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kto mial racje pasazer czy kanary ?

Polecane posty

Gość vanessaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

bylam swiadkiem pewnej sytuacji w tramwaju. kobietka wsiadla sobie do tramwaju, 2 przystanki przed petla, wiec byl dosyc pusty, usiadla przy koncu, blosko kasownika, tramwaj przejechal jeden przystanek, ruszyl, wstali kanary, wyjeli te etykietki i zaczeli isc do tej babki, a ale ona zdazyla skasowac bilet. kanary podchodza do niej i mowia ze bilet kasuje sie od razu po wejsciu do tramwaju, a nie ponad przystanek dalej, ona mowi ze przeciez teraz jest kontrol i ma bilet, a oni ze w tramwaju jest monitoring (to byl z tych nowoczesnych, wiec akurat jestem w stanie uwierzyc ze jest byl monitoring, chocaz sama nie wiem) i ze sprawa pojdzie do sadu grodzkiego czy jakiegos i bedzie placic kare za taka probe wywiniecia sie, babka troche probowala sie bronic, widac ze ci dwaj nie chcieli jej popuscic i ostatecznie ja spisali, tak sie zastanawiam kto mial racje, czy babka, ktora de fakto mialo wazny bilet w momencie kontroli , choc nie skasowany od razu jak powinna, czy kanarzy ? jak sadzicie?

Gość kanarzy
w regulaminie przewozu na 100% pisze ze bilet nalezy skasować niezwłocznie po wejściu do pojazdu. baba zapłaci karę i dobrze jej tak.

Gość gergolle
Niestety, ale kanary. Gdy tylko tramwaj rusza, ona powinna kasować bilet. W końcu płacisz za to, że jedziesz, a nie za to, że stoisz. A więc płacisz za (w tym wypadku) prąd, który jest zużywany na transport twej osoby. Nie znam prawa, ale tak na chłopski rozum sobie myślę :-)

babka po prostu chciala przejechac na gape...a ze zauwazyla kanarow to skasowala szybko bilet. Niestety (pisze niestety bo nienawidze kanarow w moim miescie) kanary mialy racje:( Bilet trzeba skasowac niezwlocznie po wejsciu do pojazdu...

Gość gfnbgfn ge
to zalezy jakie sa bilety- jesli czasowy to musi go skasowac po odjezdzie z przystanku i wtedy moga sie jej czepiac, ze wydluza sobie podroz itd jesli bilet jest po prostu jednorazowy to go w koncu skasowala tak czy siak, zadna roznica, skontrolowali ja i miala wiec...

Gość u mnie tylko potrzeby fizjolog
bilet skasowany w momencie kontroli ( a zaczela sie ona gdy oni zalozyli plakietki) jest NIEWAZNY. kanary maja racje 🖐️

Gość rowojeb
mozesz sie tłumaczyc ze szukałac w pamieci gdzie schowałas bilet i znalazłas go w chwili gdy akurat kanary szły w twoją strone..cóż dziwny ale prawdziwy zbieg okolicznosci..trza kombinowac,probowac-ano sie uda:)

Gość kfhkfksfkjfsk
zalezy od biletow... bo my w szczecinie mamy tylko czasowe (a nie jak w wawie ze np na jedna linie) i babka mogla powiedziec, ze wlasnie skonczyl jej sie jeden i skasowala drugi - i nic jej nie mogha wtedy zrobic :P

Gość vanessaaaaaaaaaaaaaaaa
babka wsiadla na 2 przystanki , bilet u mnie kosztuje na 10 min 1,8 zl, jechalam z nia pozniej innym tramwajem, inna strefa wiec i nowy bilet tzreba skasowac - 2.5 chciala troche przyoszczedzic sobie szkoda ze kanary nie lapia tak samo tych mlodzieniaszkow co bez biletow, nawet nie podchodza, a jesli nawet i okazuje sie ze nie maja biletow to nic im nie robia, szkoda ze to takie niesprawiedliwe, kilka razy takie cos widzialam

Gość gfnbgfn ge
zawsze moga powiedziec zeby pokazala poprzedni bilet i co wtedy?

vanessaaaaaaaaaaaaaaaa - wlasnie dlatego nie lubie kanarow w moim miescie,jak jedzie 5 chlopakow bez biletu,to nawet nie podejda,ale jak jedzie starsza babka,to spisuja i jeszcze awanture robia na caly autobus,wrrrrrrrr.....

Gość kfhkfksfkjfsk
nie maja takiego prawa, skoro ten jest wazny to pokazuje ten i tyle.

Gość u mnie tylko potrzeby fizjolog
czy moga zadac pokazania poprzedniego, niewaznego juz biletu? chyba tak. wtedy rzeczywiscie. babka sie nie wybroni bo racja jest po stronie kanarow. w wawie tez sa bilety czasowe.

Gość ja wieeeem;)
byłam świadkiem takiej sytuacji, kanary mają 100% racji