Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce do UK

orientacyjne zarobki w UK

Polecane posty

Gość Jest takie powiedzenie
Polak potrafi. No.

Gość Ktos też z jukej
50 f miesięcznie dla 1 osoby na jedzenie która jada w pracy obiady to ja rozumiem. Bilet za 50 lokany tez.

Gość chce do UK
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Rozwazam przeprowadzke do UK, nie ze wzgledu na to ze chce sie dorobic na np mieszkanie w Polsce. Od 7 lat mieszkam poza granicami Polski i nie mam zamiaru tam wracac, dlatego chcialabym zarabiac tyle, by wygodnie zyc w danym kraju a nie odkladac i zyc byleby przetrwac. Przegladalam oferty pracy i wyglada na to ze rozciaga sie to miedzy 28-34 000 funtow rocznie. Myslalam ze to taka przecietna pensja (bo np w Holandii moglabym zarobic wiecej) ale skoro ktos tu napisal ze 32 400 to najwyzszy prog podatkowy to znaczy ze nie jest zle, zwlaszcza ze z tego co piszecie, i co sama zaczelam sprawdzac ceny zywnosci i wynajmu w UK nie sa wcale tak wysokie. Zobaczymy, mam nadzieje ze cos rozsadnego dostanie :) Wszystkim serdecznie dziekuje za wpisy :)

Gość Da sie.
Makaron w asda czy ryż to grosze. Ja jakbym musiała zacisnąć pasa tez bym rade dała;)

oczywiscie, ze da sie rade jak sie chce bo te tanie produkty w przeliczeniu na polskie sa tansze niz w polsce. u nas nie ma takiej rozbieznosci w cenach jak tutaj no i nie ma tych ofert buy one get one free, albo pol ceny. takze da sie zrobic zakupy z samych ofert jak sie chce. ja tam nie narzekam i sklepy polskie sa mi zbedne. a teraz to nawet swoj chleb co kilka dni pieke :)

Gość refihwoe
hhhhhhhhh za najnizsza? to chyba tylko pokoj wynajmowac..i zyc spokojnie od 1 do 1..plus wakacje od czasu do czasu, to ja juz wolalabym mieszkac w Polsce.. JASNE BO W POLSCE TO JEST RAJ . ZYC NIE UMIERAC!! tam kazdy ma swoj dom:D kazdego stac na wakacje :D zarabiaja mnostwo kasy oh i ah... TYLKO CZEMU TAK DUZO LUDZI Z TEJ POLSKI WYJEZDZA?

ktos wczesniej podal bledne progi podatkowe, poprawiam jesli to moze komus pomoz w decyzji ;) na rok podatkowy 2010/11: za pierwsze 6,475L zero podatku za nastepne 37,400L 20% czyli od zarobkow 43,875L (6,450+37,400) do 150,000L rocznie podatek jest 40%. Najwyzszy prog podatkowy to 50% od zarobkow powyzej 150tys rocznie Przy zarobkach 28-34 tys rocznie podatek to 20% plus 11% NI poza tym trudno okreslic srednie zarobki w UK, bo ta sama praca w Londynie i poza jest roznie placona.