Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mrock

trzydziestki dylematy...

Polecane posty

Za parę dni dobijam trzydziestki... w głowie kłębią się myśli. Miałam wrażenie, że już nic w życiu dobrego nie spotka, a jednak rzeczywistość może zaskoczyć. Na swoim koncie mam już sześcioletni związek, który zakończył się z dnia na dzień, gdy okazało się, że partner mnie zdradził. Wykasowałam ze swojego życia mężczyzn, nie potrafiłam się zaangażować w żaden związek. Kilka miesięcy temu poznałam "Jego niesamowitego", wszystko pięknie i wspaniale... nadawanie na tych samych falach, motyle w brzuchu pierwszy raz od trzech lat ale... Tu pojawiają się wątpliwości starej panny... - on ma dziecko z poprzedniego związku (wiem o tym fakcie od samego początku), teraz akceptuje tą sytuacje ale czy to się nie zmieni? - dzieli nas 200 km odległości mieszkamy w różnych miastach, nasze życie jest na walizkach na razie żadne z nas nie może zmienić pracy tym samym miejsca zamieszkania. Kolejny argument czy ten związek ma sens. - chyba do końca nie chcę się uzależnić od tego uczucia i ostatnia największa wątpliwość czy to ma jakiś sens...?

Gość tenmilszy
dziewucho nie masz innych problemów

Gość co za bzdety
" na razie żadne z nas nie może zmienić pracy tym samym miejsca zamieszkania" zadne z was NIE CHCE zmienic pracy i miejsca zamieszkania. gowno bedzie z tego zwiazku, wiec przestan juz tak sie emocjonowac.

jak bys byla facetem i nie chciala dzieciatej to by ci napisali ze jestes frajer, nie doroslas do zwiazku, boisz sie odpowiedzialnosci i tylko seks ci w glowie i wolny zwiazek :D A powaznie, to tak, jak ktos napisal, nie chcecie nic zmieniac wiec zyjcie "na odleglosc" jak 20to latki.

Gość abcxyz
W calej tej opowiesci najbardziej nie podoba mi sie motyw z odlegloscia.

Gość abcxyz
Na pewno poznaliscie sie w necie. Wiec skoro wiedzialas (takie rzeczy sie wie), ze nie bedziesz zdolna do zmiany pracy i miejsca zamieszkania, po co w ogole zaczynalas znajomosc z kim, kto mieszka tak daleko od Ciebie? Trzeba bylo szukac blizej, a tym z daleka podziekowac za zainteresowanie i tyle. Nie dziwie sie, ze nikt z was nie chce zmienic miejsca zamieszkania, bo czym jest kilkumiesieczny zwiazek na odleglosc? Malo sie znacie itd. wiec ryzyko zmiany miejsca zamieszkania jest ttm wieksze, i tym bardziej bez sensu. Dlatego ja zawsze mowie NIE zwiazkom na odleglosc. Czy on mieszka z tym dzieckiem? Czy dziecko jest z jego eks?

Gość abcxyz
Mnie by moglo mocno zalezec, ale strach bylby wiekszy... Ze rzuce swoje zycie dla kogos, kto byc moze udaje innego niz jest naprawde. a potem juz bedzie za pozno....

Raczej przyznam, że to fajne. Nie bierzcie wspólnego urlopu, każde z was niechaj spędzi go w domu drugiego z was. To zabawa. Jak zresztą całe nasze życie. "Bo najtrudniej zrezygnować z przyzwyczajeń"

Niestety, nie możemy zmienić pracy mój kontrakt wygasa za pół roku jego za rok, więc na razie jedynym wyjściem z sytuacji jest wiszenie na telefonie, spędzanie godzin za kółkiem lub w pociągu,. jest to potwornie męczące ale jak trzeba dam radę. Związku nie opieram na seksie, faktycznie jest ważny ale nie najważniejszy i na pewno nie uważam ze jest to tzw. "luźny związek". Dopada mnie dołek chyba przez tą 30-stke na karku, w końcu jakiś normalny facet pojawił się na mojej drodze. Pewnie zamiast się zastanawiać i szukać dziury w całym powinnam rzucić się na głęboką wodę ale... trauma przeszłości mnie dopada i nie pozwala do końca oddać się temu uczuciu. Poznaliśmy się na ściance, dość śmieszna sytuacja :) miesiąc później dostał awans i zaczęły się kłopoty:/ Dziecko jest z matką, która umiejętnie ogranicza mu kontakt z córką. Już czas poukładać sobie życie tylko to wcale nie takie proste...