Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZielonaWyspa

Mam strasznie duszacy kaszel

Polecane posty

Gość chora qaqa
ja mam gorzej... jak kaszle to popuszczam....

Gość fhjki,nbb
kup flegamine

jak bym była w Pl to nie zadawalabym takiego glupiego pytania, niestety na wyspach nie znaja czegos takiego. Ja tez jeszcze z dwa dni temu popuszczalam bo mialam gratisowo zapalenie pecherza;/

Gość no nie wiem :(:(:(:(
a co tam nie ma aptek ?

Gość pytajaca*.
moze palisz ?

no oczywiscie ze sa, ale na takie rzeczy trza miec recepte, nawet na glupi paracetamol;/ zeby miec recepte trza isc do lekarza- na wizyte czeka sie 2-3 dni plus trza zaplacic 50 euro za nia. wiec na dobra sprawe leki mialabym na wtorek srode- a ja nie chce do tej pory zdechnac;/

Jeśli masz jakiś słodki syrop owocowy pod ręką, to łyknij sobie... on łagodzi podrażnienie błon śluzowych i sprawia, że ochota na "szczekanie" jest mniejsza. A z tabletek to "thiocodin" czy coś takiego. Właśnie na suchy, męczący kaszel to jest.

ewentualnie wyżej wspomniany syrop z cebuli. Mnie też on pomaga. Kroisz cebulę i zasypujesz cukrem, gdybyś nie wiedziała :) Trzymaj się ciepło :*

Gość szczekający suchy kaszel
to zawsze oznaka zapalenia krtani. Więc bez lekarza się nie obejdzie niestety, bo musisz dostać antybiotyk. Samo nie przejdzie

fhjki,nbb -flegamina jest na mokry kaszel autorko potrafisz odroznic jaki masz rodzaj kaszlu-odkrztuszasz wydzieline? Poza tym cos jeszcze Tobie dolega?

raz mam suchy raz mokry raz mnie dusi, za chwile mam troszke flegmy ale to nie za duzo. Wczoraj mialam katar ale juz jest w sumie oki. juz zrobilam ta cebulke, a to dlugo mam tak trzymac? z 4 godzinki starcza?

nie powiedzialabym czy wsio oki od jakiegos czasu mam cisnienie 160-140 i 100 uderzen serca na minute. w sumie przy nic nie robieniu -plaszczeniu tylka. a do do palenia to owszem pale od dni nie mialam fajki w paszczy bo bym sie juz na bank udusila.

Gość miki65
Mi odpowiada jak działa inhalator Sanity Simple. Nie jest to jakaś duża, wielozadaniowa konstrukcja ale raczej prosty model. Wolę takie bo nawet jeśli by się coś miało zepsuć to łatwiej ewentualnie naprawić, poza tym mniej rzeczy w takim urządzeniu potencjalnie może jakąś awarię mieć. Czysty rachunek prawdopodobieństwa. Inhalację stosujemy w domu raczej przy przeziębieniach niż przy jakiejś bardziej zaawansowanej terapii.

Gość gość
ja tez mieszkam za granica ale obowiazkowo uzupelniam zapasy lekow z Polski: rutinoscorbin,azarina,syrop homeopatyczny drosetoux,vit b2 na zajady,nospa,,masc tormentiol