Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzaskav

gumka/sex/okres

Polecane posty

Gość trzaskav

Słuchajcie jestem jeszcze młoda, ale pierwszy okres pojawił mi się w wieku 13 lat. Czyli teoretycznie okres mam już od 7 lat. Ale on nadal jest bardzo nieregularny. Teraz nie mam już go 6 miesięcy. I chciałabym się zapytać Was czy przez ten okres 6 miesięcy to są dni płodne czy niepłodne skoro okres nie wystąpił? I jeszcze jedno. Kocham Cię z chłopakiem zabezpieczając gumką. Ostatnio tyle jest wpadek. U mnie w klasie 3 dziewczyny są z brzuszkiem. I poprosiłam chłopaka by mimo to, że mamy gumkę przestał się we mnie spuszczać. Żeby się wycofywał kiedy dochodzi żeby było bezpieczniej. A on się obraził, bo chcę go pozbawić największej przyjemności;/ jak mu przemówić? Dla niego gumka to pewne zabezpieczenie, a dla mnie nie do końca. Tabletek brać nie zamierzam już i tak mam nadwagę. Doradźcie mi coś. Mó facet ma 25 lat i nie wiem jakich argumentów użyć by zrozumiał, a głupi nie jest nie wiem o co mu biega. Wcześniej musiałam go bardzo namawiać żebyśmy w ogóle używali gumek bo wolał przerywany. A teraz mówi, że mu coraz większe ograniczenia stawiam. No, ale co ja poradzę. Chcę czuć się bezpiecznie mam 20lat i nie chcę wpaść. A co z tymi dniami płodnymi i niepłodnymi? skoro nie mam okresu to nie wiem jak to policzyć. I myślicie, że powinnam iść do ginekologa? jeszcze nigdy nie byłam. Ale ten brak okresu jest niepokojący w ciąży nie jestem sprawdzałam.

Musisz po prostu dogadać się ze swoim chłopakiem. Moim zdaniem on powinien się zgodzić na gumkę + przerywany. Lepsze to niż niechciana ciąża.

Gość halina z będziszyna
a może to nie nadwaga tylko od 6 miesięcy jestes w ciąży?:)

Gość kiciaa7656
nie mając okresu nie wyliczysz dni płodnych itd nie da się... a w ciązy na pewno nie jesteś?:/

Gość trzaskav
O wreszcie coś się ruszyło:) Nie, bo nadwagę mam od zawsze. Nigdy do szczuplutkich nie należałam. A okresu teraz nie mam 6 miesięcy, ale przez te wcześniejsze lata też występował rzadko tak może 3-4 razy do roku.

Gość trzaskav
No właśnie nie mam okresu więc nie mogę stwierdzić czy mam płodne czy nie. U gina nigdy jeszcze nie byłam, ale mam 20 lat i chyba muszę się przełamać. Wspominałam o swoim problemie lekarzowi pierwszego kontaktu, bo dodatkowo od jakiegoś czasu bolą mnie jajniki tak może od roku. I lekarka powiedziała, że to normalne, bo jeszcze dojrzewam. Więc do ginekologa też się nie wybrałam. I chłopak zaczyna mnie wkurzać. Tak narpawdę to ja nawet seksu nie lubię.

Gość ty się lepiej bujaj do lekarza
bo możesz mieć zespoł policystycznych jajników

Gość trzaskav
:(:(:(:( tak pójdę nie chcę być chora