Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taktylkopytam

Licencjat i magister na różnych uczelniach

Polecane posty

Gość taktylkopytam

Zastanawiałam się czy można zrobić licencjat na jednej uczelni, a magistra (z tego samego kierunku) na zupełnie innej, np. licencjat na politechnice, a magistra na uniwerku. Ewentualnie, na uczelniach tego samego typu (np. na dwóch politechnikach), ale w różnych miastach. I, jeżeli tak, to czy jest to dobra, pod względem przyszłego życia zawodowego decyzja. Ktoś się orientuje?

Gość ssssssssssssss9999999999
studia są obeccnie dwustopniowe ja np.na jednej uczelni robię lic. a na drugiej będe robić mgr.tak teraz jest.co studiujesz?

Gość taktylkopytam
Teraz skończyłam pierwszy rok romanistyki na dziennych, ale to jest taki bullshit, że zamierzam z tego zrezygnować i iść na administrację na politechnikę. Tylko, że chciałabym zrobić licencjat w moim rodzinnym mieście, na politechnice w Opolu, a na magisterskie już gdzieś wybyć.

Gość ssssssssssssss9999999999
ale to bardzo różne kierunki i nie wiem co z nadrobieniem różnic programowych ,ale może się myle

Gość taktylkopytam
Żadnych różnic programowych, bo romanistykę rzucam w cholerę i chcę zacząć studia na nowo, właśnie na administracji. :) Chciałam tylko zapytać o zasadność robienia dwóch stopni na różnych uczelniach. Bo może "lepiej wygląda" kończenie kierunku z magistrem na jednej?

Gość ka4rciaa
nom mozna

Gość ale ankieta fajnA
:):)

Gość taktylkopytam
Tak, ok, to było niezwykle pomocne. :P To, skoro wiem już, że można taki manewr (tzn. zrobić dwa stopnie studiów na różnych uczelniach) wykonać, dziękuję bardzo, to czy ktoś, kto ma jakieś zdanie na ten temat mógłby się tymże zdaniem podzielić? Zależy mi zwłaszcza na opiniach na temat zasadności zrobienia dwóch stopni na uniwerku i politechnice.