Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjkulj

Motyw winy i kary

Polecane posty

Gość hjkulj

Omow zagadnienie, odwolujac sie do wybranych przykladow z roznych epok. Mam zamiar wybrac ten temat do matury? Myslicie ze nie bede miala problemow z napisaniem cos na ten temat? Wydaje sie byc prosty i ciekawy:)

Gość olkjhfdd
jeden z prostszych , ja wzielam okresl wplyw samotnosci na ludzkie zycie itp.. lepiej wziac latwy i mowic o tym niz zaciac sie na trudnym

Gość hjkulj
No tak to racja:0 kurde nie wiem czy wziasc ten czy nie;/ ale wydaje mi sie ze chyba jednak sie na niego zdecyduje:) a to jakos musi byc poukladane epokami czy jak? nie mam pojecia wogole jak to wszystko ma wygladac. Mam nadzieje ze nam poiwiedza w szkole

Gość olkjhfdd
nam mowili zebysmy wybrali najlepiej na podstawie 3 lektur bo jak za duzo to sie pomiesza , ty mowisz oni ci jeszcze dadza zze 3 pytania ale tylko z tych lektur... u mnie wlasnie biora te wine i kare, o cierpieniu itp. lepiejwlasnie bardziej zyciowe o ktorych juz teraz cos wiesz

Gość hjkulj
a moze byc tez jakis wiersz albo mit do tego czy tylko lektury?

Gość hjkulj
tylko tez problem z tym ze jak duzo osob bedzie bralo ten temat to nie fajnie;/ bo wiadomo ze kazdy piszac to bedzie korzystal z neta i zeby sie nie okazalo ze niektore zdania beda sie powtarzac;/

Gość olkjhfdd
nie mam pojecia bo akurat mnie nie bylo wtedy , ale wlasnie cos mowili o fragemntach to pewnie wiersz czy mit tez.. poloniska wam jeszcze powie co i jak

Gość olkjhfdd
ale przeciez ty o tym mowisz ,a nie piszesz -a z neta slowo w slowo pisac tez nie bardzo .. ja tylko zerkne jak to jest mniej wiecej napisane bo u mnie w klasie to pewnie znajda sie tacy co na zywca z neta wezma :D

Gość a zimna?
polecam film - odmienne stany moralności (o ile mozesz odwolac sie do kina)

Gość olkjhfdd
Tematow w ktorych mozna odwolac sie do filmu jest kilka ,nasze akurat sa pod literature

Gość hjkulj
ale nie na zywca z neta nie bede odpisywac napewno ale cos tam skorzystam z jakichs streszczen. Wiem ze mam o tym mowic ale najpierw musze sibie to napisac. A myslisz ze jak napisze to moge dac polonistce do sprawdzenia czy nie bardzo?

Gość olkjhfdd
moze niech doswiadczone kolezanki odpowiedza ,ja tez nie wiem jak to jeszcze wszystko wyglada..

Gość hjkulj
heh mnie juz przeraza ta cala matura

Gość olkjhfdd
mnie z polskiego nie , matematyki na chwile obecna bym nie zdala -musze wziac sie do roboty i to migiem