Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhjuhuu

pomozcie czy można tak zrobić?zalezy mi na tym

Polecane posty

Gość jhjuhuu

ok sprawa wyglada tam, przygotowuję sie na medycynę, studiuje jednak postanowilam zmienic kierunek i zdecydowalam sie na studia medyczne. Wybieram uczelnie gdzie zdaje biologię i chemie, i w zwiazku z tym pytanie czy np po roku moglabym sie przenies do innego miasta gdzie wymagana byla fizyka na podstawie? jesli mialabym dobre wyniki??? bo szczerze mowiac zalezy mi na konkretnym miescie ale fizyki nei zdaje i jest juz za pozno zeby nadrobic bo nigdy nie uczylam sie jej specjalnie ,no i wlasnie czy uczelnia przyjelaby mnie???

Gość jhjuhuu
hop hop

Gość jhjuhuu
pomocy

zalezy od Twoich wynikow po pierwszym roku i decyzji obu rektorow zarowno Twojej jak i 'obcej' uczelni. musisz tez wziac pod uwage ze program nieco rozni sie na kazdej uczelni (np przedmiot X bedzie u Ciebie na 2 roku kiedy na uczelni do ktorej chcialabys sie przeniesc byl on zrealizowany na 1 roku) dlatego tez przenoszac sie musialabys nadrobić różnice programowe. Zazwyczaj jednak kaza isc na normalna rekrutacje, powtarzac 1 rok jednak zwalniaja z przedmiotow ktore masz zakliczoone na starej uczelni, pod warunikiem oczywiscie ze poziomy uczelni sa zblizone, bo nikt na UJ czy UŚ nie uzna Ci 5 z jakiegos wygwizdowa :) ale musialabys byac naprawde wybitna by ta fizyka C ie ominela ;)