Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beattraax

STUDENCI! STWÓRZCIE NIEZBĘDNIK STUDENTA!

Polecane posty

witam :) w pazdzierniku rozpoczynam studia w Gdansku, bede mieszkac w akademiku, prosze wszystkich studentow, aby pomogli mi oraz innym "pierwszaczkom" w tych poczatkach. co ze soba zabrac? jak w ogole wygladaja studia? czego sie obawiac? prosze o pomoc!

dużo kasy na ksero przede wszystkim,serio🖐️ a co do reszty to zależy czy masz zamiar studiować czy się uczyć:D

Co prawda jestem absolwentem, ale świeżo upieczonym. O nic się nie martw! Miej tylko coś do pisania na początek, a potem wszystkiego sie dowiesz na zajęciach. Co będziesz studiować? Jak dla mnie podstawą jest albo być bardzo dobrym studentem, mieć rewelacyjne wyniki w nauce, uczyć się języków, brać udział w szkoelniach, konkursach, case'ach itp., albo nie przywiazywać zbyt wielkiej wagi do nauki i łapać jak najwięcej możliwych doświadczeń zawodowych. Drugie wyjście jest jednak ściśle zwiazane z tym co studiujesz :) Bo studentom np. medycyny czy politechnikiraczej tego nie zalecam.

-Czajnik elektryczny -Własna pościel do akademika - mam wrażenie, że ta z przydziału jest obspermiona :D -Naczynia - kubek, talerze, sztućce... -Potem jakąś używaną lodówkę trzeba będzie skołować, ale to już ze współlokatorkami... a na studia zeszyt i długopis. Plus kasa na ksero :P

Gość Świrusełe
Hejka! :D Na pewno duuuużo długopisów i zeszytów ;) Pieniądze też niezbędne.... hmmm a poza tym to wszystko to co byś zabrała na obóz przetrwania! XP .... czyżby na UG?? :P

na pierwsze zajecia zeszyt i dlugopis, tam ci powiedza czy cos jeszcze (np na laboratoria czy cwiczenia ) do akademika- coz, poduszka, koldra, koc, poszewki, czajnik elektryczny, naczynia, sztucce, garnki, patelnie, kubki, szklanki, lampke na biurko rzeczy typu tv, lodowka, mikrofala itd dogadasz sobie ze wspolokatorami

Gość Świrusełe
do: sssssssss święta prawda! XP

Gość sgfaksgfkagfkagf
-gumki, dużo gumek -piwo -red bulle :D

Gość przekarmiona locha
Weź dużo prezerwatyw i tabletki 2KC, bo będziesz chlał i kopulował sporo!

Gość Świrusełe
ani nie polibuda ani gumed ;) ale czasami też tam się odbywają zajęcia. UG ma swoją uczelnie ;)

spoko jak złapiesz stopa, to nawet na bilety nie trzeba będzie tracić kasy :P :classic_cool: hehe...nie ma to jak oszczędność studenta (studentki) ;)

Gość na uczelnie to zeszyt, dlugopi
i kase :p Do akademika wez posciel, reczniki, talerze, garnek jakis, sztucce, srajtaśme, kosmetyki i jak najwięcej kasy bo się przyda na jedzenie i inny prowiant :)

Gość Technolog kamil
Ja dostałem właśnie akademik, i babka mi mówiła że pościel jest tam, że nie trzeba brać z domu :D wolę zabrać swoją bo się boję tej z akademika:)

o dziekuje za tak liczna odpowiedz :) ide na UG, filologia germanska. wlasnie slyszalam, ze w akademiku jest posciel, ale chyba faktycznie wezme swoja :p bede w akademiku z moja kolezanka z liceum i same nie wiemy skad np wziac lodowkę. a nie sa potrzebne jakies podreczniki czy cos?

a w ogóle to mam takiego pietra, ze pierwszego dnia to z nerwów chyba nie bede wiedziec jak sie nazywam :P

Gość Lubelski Student
W gdansku jest wogole jakis uniwersytet??Hehe taka wies , a studenci zjezdzaja:)