Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI

CO ZROBIĆ ŻEBY CÓRKA PRZESYPIAŁA NOCE?

Polecane posty

WITAM DROGIE MAMY BARDZO PROSZĘ PORADZCIE MI CO ZROBIĆ ŻEBY MOJA 8 MIESIĘCZNA CÓRKA SPAŁA W NOCY. JEJ DZIEŃ ZACZYNA SIĘ OD GODZ.5 RANA JEST JUŻ WYSPANA I BARDZO ŻEZKA DO ZABAWY.ZAZWYCZAJ UŚNIE PO JAKIŚ 3 GODZ. W DZIEŃ ŚPI 2-3 RAZY NAWET PO TRZY GODZINY.NATOMIAST NOC TO JEST KOSZMAR. STARAM SIĘ JĄ USPAĆ W GODZ. 7-8.WCIĄGU NOCY POTRAFI OBUDZIĆ SIĘ NAWET TRZY RAZY. PRZEWAŻNIE JEST TO GODZ OK.11.30 2.30 NO I 4.30-5 KIEDY JEST JUŻ WYSPANA NA DOBRE.ZACZYNA SZALEĆ I GAWORZYĆ.DOSTANIE MLEKO I JEJ USYPIANIE TRWA NAWET DO 2 GODZIN.UWIERZCIE JESTEM TAKA ZMĘCZONA CZASEM BRAK MI SIŁ.W CIĄGU DNIA NIE MAM JAK SIĘ PRZESPAĆ BO CZEKAJĄ MNIE DOMOWE OBOWIĄZKI.PROSZĘ O RADY!

za duzo spi w dzien... 2-3 razy po 3 godziny to moze dac nawet 9 godzin!!! Moje roczne w tej chwili blizniaki dzisiaj akurat spaly w dzien raz godzine!!!! Od 20.00 spia i spaly beda do jakiejs 7. owszem napija sie lub zjedza raz w nocy, ale to wszystko z zamknietymi oczami, przez sen...

Gość Annika626
nie mam jeszcze dzieci - już niedługo :) ale tak samo uważam, w ciągu dnia się na tyle wyśpią, że w nocy już tyle snu nie potrzebują :) w programie o niemowlakach słyszałam, że czasem dobrze dzieci właśnie w ciągu dnia wymęczyć, aby w nocy spokojnie spały no i dały nam spać :)

dzieki za rade napewno jutro wypróbuje . tylko nie wiem czy wytrzyma żeby ją położyć spać pózniej w dzień ale zobaczymy jutro

mam też 7 letnią córkę ale ona od 3 miesiąca przesypiała jż całe noce a z tą to siły mi brak i to jeszcze bujana na ręcach

A co robisz, jak ona budzi sie o tej 5 rano???? Od razu reagujesz??? A moze niech bedzie cisza, moze sama jeszcze zasnie???? Wiesz, na pewno wyreguluj jej dzien... przedluz pomalu pierwsze spanie, a z ostatniego niech nie budzi sie pozniej niz o 16.30-17.00.

JA starszego synka tez bujalam, nie na rekach wprawdzie, ale za poduszke. Blad, blad i jeszcze raz blad!!! Sprobuj mala od tego odzwyczaic, choc wiem, ze nie bedzie latwo....

Gość jeszcze moja rada
jesli karmisz butelka to dodaj jej kleiku ryzowego lub kaszki do mleka bedzie bardziej syta moj 7 miesieczniak spi super po takiej mieszance od 20 do 7 rano

8M DZIECKO POWINNO PRZESypiac cale noce bez jedzenia ewentualnie mozna podac tylko wode do picia. Na noc daj jej kaszke. A dzien niech spi tylko 2x, bo wydaje mi sie ze twoje dzicko spi za duzo w dzien i dlatego budzi sie juz o 4.30.

Gość selpina
Karolina M. ..daj recepte na blizniaki;) moja corka ma 11 miesiecy i przesypia cale noce..tzn budzi sie raz i zaplacze..co oznacza ze chce jesc..dostanie butle i spi do 8.00... do 10 miesiaca spala 2 razy..ale wstawala bardzo wczesnie ...teraz spi raz...i ladnie punktualnie o 20.00 idzie lulu....a jaj mam wolne;)

Z OSTATNIM SPANIEM TO WŁAŚNIE DAJĘ JEJ POSPAĆ TAK DO 17 A JEŚLI ŚPI TO JĄ BUDZE. A RANO GDY SIĘ BUDZI TO RACZEJ JUŻ NIE UŚNIE ,ZACZYNA SZALEĆ W ŁÓŻECZKU A JAK ZA DŁUGO NIE REAGUJE TO ZACZYNA PISZCZEĆ ŻEBY ZWRÓCIĆ NA SIEBIE UWAGĘ . A JAK SŁYSZY ŻE MĄŻ WSTAJE DO PRACY O TEJ GODZ TO JUŻ WOGULE JEST ROZBUDZONA

Gość selpina
jagoda369 ..moje nie wytrzyma calej nocy jak jej dam wode...juz probowalam obudzi sie za 15 min ...wiec daje jej mleko i spi....do ok.8-ej

JUŻ PRAWIE ODZWYCZAIŁAM JĄ OD BUJANIA NA RECACH ALE BYŁA CHORA1.5 MIESIĄCA I ZACZEŁO SIĘ OD NOWA

PRÓBOWAŁAM DODAĆ KASZKI DO MLEKA TEŻ MyŚLAŁAM ŻE BEDZIE BARDZIEJ NAJEDZONA ALE WYPIŁ O WIELE MNIEJ MLEKA I NIC TO NIE DAŁO

Gość selpina
juz 2 razy probowalismy i mam dwoje..a ja chce blizniaki;)...masz samych chlopcow?

FAJNIE MIEĆ BLIZNIAKÓW MOJA SIOSTRA TEŻ MA -DZIEWCZYNKI SĄ JUŻ DUŻE 9 LAT ALE DO TERAZ RÓWNO ICH UBIERA.I WSZĘDZIE RAZEM....

selpina, 11m dziecko juz dawno powinno noce przesypiac. Jak chcesz wyeliminowac nocne karmienia to dawaj coraz mniej mleka do wody z kazdym tyg o 1 miarke mniej . U mojego syna poskutkwalo i teraz spi od 20 do 7 czasem 7.30. Tylko na wieczor daj dziecku kaszke zeby nie budzil jej glod. Zauwazylam tez ze moj syn jak sobie poje a obid to spi duzo spokojniej musi byc miecho :)

posłucham waszych rad więc zaczynam od dzisiaj.pierwszą drzemkę ma już za sobą. usneła sama bez bujania na ręcach. był płacz ale dałam radę nie uległam i nawet długo to nie trwało jakieś 40 min.

Mam to samo z moja 8 miesieczna corka i zadne nowe pomysly nie daja rady..Niektore dzieci takie sa..Ze poprostu sie budza..I naprawde chaialabym cie pocieszyc,ale albo musi to minac samo,albo nie ,przy obu corkach stosowalam rozne metody i nic niestety nie skutkowalo :( Ale zawsze mozna sprobowac...

BĘDĘ PRÓBOWAĆ TAK DŁUGO AŻ COŚ POSKUTKUJE,MUSI BYĆ COŚ ŻEBY NAUCZYĆ MALUCHA

Gość Taka jedna mamusiaaaa
Popieram inne mamy w opinii, że dziecko za dużo śpi w dzień i potem nic traktuje jak czas na drzemki a nie na ciągły sen. W tym wieku powinna mieć max 2 drzemki. Jak mała wyśpi się w dzień to po co ma spac nocą :) Ostatnia drzemka powinna być tak ustawiona, żeby córka wstała ok 16, najpóźniej 17 i ok 20-21 powinna już zasnąć na dłużej

TERAZ WŁŚNIE MA DRUGĄ DRZEMKĘ. PEWNIE OK 15 SIĘ OBUDZI. ZROBIE WSZYSTKO ŻEBY PÓZNIEJ JUŻ NIE USNEŁA ,DOPIERO NA NOC WIERZĘ ŻĘ SIĘ UDA I NAUCZY SIĘ PRZESYPIAĆ NOCE.

Jak to już druga drzemka to nie pozwól na kolejną. Zabawiaj ją jak się da. U nas kąpiel wieczorna działa orzeźwiająco. Synek miewa kryzys ok 18 ale jak przetrzymam go, to potem pada dopiero po 20 i ładnie śpi w nocy. Z tym, że u nas było troszkę inaczej bo mały ma 1,5 roku i musiałam zlikwidować 1 drzemkę zamiast dwóch. Teraz ma jedną od 12-13 do 14- 15 i potem już na noc zasypia

NA RAZIE PRZYZWYCZAJĘ JA DO DWÓCH DRZEMEK BO MIAŁA TRZY A STOPNIOWO BĘDĘ PRZYZWYCZAJAĆ DO JEDNEJ TYLKO NAJPIERW NIECH PRZYZWYCZAI SIĘ DO NOWYCH ZASAD BO DO TEGO DOCHODZI NAUKA ŻEBY SAMA ZASYPIAŁA.DZISIAJ SIĘ UDAŁO ,ZASNEŁA SAMA Z PŁACZEM ALE DAŁYŚMY RADE.DROGE MAMY DAJECIE MI SIŁY ZEBY NAUCZYĆ MOJEGO BĄBELKA NOWYCH PRZYZWYCZAJEŃ.DZIEKUJE WAM ZA TO.

Narazie 2 drzemki jak najbardziej są wskazane. Do jednej to dopiero po roczku należy przyzwyczajać.

Gość NastępnaTakaMama
Mam podobny problem . Moja córeczka też ma 8 miesięcy i do tej pory budziła się ok 3 razy a od jakiegoś tyg budzi się nawet 10 razy. Nie wiem już co robić oszaleje chyba... Myślałam że może ząbkowanie ale maść na dziąsła nic nie pomogła a dziąsła wyglądają normalnie więc już sama nie wiem..ale mam dość wstawania co pół godziny

Gość NastępnaTakaMama
Czy naprawde można zawsze poznać po dziąsłach ząbkowanie? Bo może ja po prostu nie potrafie tego rozpoznać