Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adelalala

pomozcie mi

Polecane posty

Gość adelalala

witam drogie kolezanki jestem zwiazana ze swoim facetem od 2lat, w sobote bedziemy sie kochac a ze bede miala owulacje chcialabym sie zabezpieczyc x2 :) tak wiec, jezeli pojde jutro do ginekologa i poprosze o tabletki to mi je odrazu przepisze? i drugie pytanie - zadzialaja tak jak powinny do soboty? zaznaczam ze lat mam malo, bo dopiero 17, ale czekam na powazna odpowiedz a nie ' za mloda jestes, lisci se napchaj' :) pozdrawiam

Gość tghg
za młoda jestes liści se napchaj :o

ja bym nie brała tabsu w tym wieku , w ogóle każdy gada ,że tabsy są ok , ale wcale nie są.

Gość adelalala
@kolyndara wiec co zrobic w takim razie?

Gość ggjl'
tabletki zaczyna sie brac od pierwszego dnia okresu

Gość shazz
tabletki Ci przepisze, ale najpierw zrobi badanie. tabsy działają od pierwszej tabletki, więc zabezpieczona już będziesz, tylko nie wiem, czy w tak młodym wieku to jest wskazane.

Gość adelalala
badanie? konkretniej poprosze ;D

Tabletki antykoncepcyjne działają od pierwszego łyknięcia, ale pierwszą MUSISZ połknąć już na początku owulacji (pierwszy dzień okresu i ani dnia później). Za to ginekolog może Ci jakieś inne środki antykoncepcyjne polecić. Słyszałam o krążkach dopochwowych np. (wkładasz do pochwy, w ogóle nie czujesz, że masz coś w środku, wyciągasz po stosunku i już), albo globulki antykoncepcyjne (które dostaniesz bez recepty w aptece), czy nawet plastry hormonalne. Ale ja bym Ci te globulki polecała... Ej i proszę sobie nie myśleć, że wiem to, bo się bzykam. :O Wiem, bo dużo czasu spędziłam w domu surfując po różnych stronach, poza tym miałam już parę wykładów a antykoncepcji.

Gość do autorki....................
ale rady dajecie:( z tego co wiem tabletki dzialaja po tygodniu.. jak pojdziesz do gina wszystko Ci wyjasni:) najlepiej jak zaczniesz brac tabletki i dodatkowo zabezpieczysz sie prezerwatywa.. pozdrawiam:)

Badanie, czyli cytologię. Ale nie zadziała tabletka od pierwszego połknięcia, jeżeli nie zostanie łyknięta w pierwszy dzień miesiączki! Nie gadajcie jej głupot. Cytologia trwa może 5 min więc to nic groźnego, a na tabletki za młoda nie jesteś, one są niebezpieczne w każdym wieku. To, że masz 17 lat nie robi tu różnicy. Ja na ten przykład powinnam je łykać z powodu cyst. Koleżanka łykała mając 12 lat i nic się jej nie stało.

globulki sie pienia za bardzo.. co do tabletek sa rozne.. bralam 3 rodzaje i po nich sie i tak zle czulam..

Gość adelalala
@Borderlineowa okres mi sie zaczal 11.09, wiec chyba tabletki odpadaja na sobote globulki ok, tylko ze my sie dosc dlugo kochamy, okolo 2h.. :D

NIE WPROWADZAJCIE JEJ W BŁĄD!!! TRZEBA POŁKNĄĆ W PIERWSZY DZIEŃ OKRESU I JEST SIĘ OD RAZU ZABEZPIECZONĄ! JEŻELI POŁKNĘŁA BY JĄ PRZED KRWAWIENIEM, PO, ALBO W INNY NIŻ PIERWSZY DZIEŃ KRWAWIENIA STRACIŁABY MOŻLIWOŚĆ ZABEZPIECZENIA W CAŁYM CYKLU!!! No wstyd, że ja wiem, a dorosłe baby zielonego pojęcia nie mają. :O

Gość adelalala
no to nie wiem co mam robic, wiadomo ze uzyjemy prezerwatywy, tylko ze to niebezpieczny termin i sie troszke boje, a wiadomo ze lepiej nie miec tego dyskomfortu psychicznego

nikt nikogo nie wprowadza w blad!! tabletki nie dzialaja od pierwszego polkiniecia!!!!!!!!!!!! trzeba odczekac tydzien.....

Hmm, no czy akurat na taki długi seks globulka jest wskazana to nie wiem. :P To ja bym ten krążek Ci polecała (w ogóle go nie czujesz ani Ty ani partner). Albo po prostu załóżcie dwie gumki, jedna na drugą. :D

Gość omggg
myśle, ze gumki wystarcza, tylko sie nie schlejcie, monitoruj sytuacje ;)

DZIAŁAJĄ OD PIERWSZEGO! Ale muszą być połknięte w pierwszy dzień krwawienia, kurde. Z TRZEMA GINEKOLOGAMI o tym rozmawiałam, poczytaj chociaż o tym zanim będziesz mi zaprzeczać!

z tymi tabsami to nie rób teraz tego na hop siup tak ;/ dobierze ci złe, potem będziesz zmieniać ... Ty jesteś początkująca ... jeśli chodzi o tabsy. możesz zabezpieczyć się prezerwatywą+ globulka+przerywany (nie dojdzie w tobie), pamiętaj globulkę zawsze stosuj z prezerwatywą. przeczytaj ulotkę jak się stosuje globulkę i wszelkie zalecenia . dziewczyny mówią,że im się pieni...mi się tam nic nie pieni ..trzeba głęboko wsadzić odczekać 10 minut i jazda ;p po wszystkim zamątuj sobie wkładkę, bo ta rozpuszczona globulka z ciebie wycieknie .