Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmkikaaaaaaaaaaaa

pisze tu bo więcej ludzi...co dajecie swoim 6 miesięcznym dzieciaczkom?

Polecane posty

hejka mam córeczke od 4 miesiąca miałą wprowadzane kaszki deserki i obiadki ma teraz 6 miesięcy i chciałabym podawać cos nowego .malutka je czasem biszkopta raz na tydzien bo zabardzo za nimi nie przepada,flipsy i piętkę chleba raz na jakiś czas. chciałabym wprowadzić znów cos nowego ale nie bardzo wiem co.....koleżanka daje swojemu 3 miesiecznemu dziecku lizaka słyszałam ze neiwolno takiemu maluchowi ..ja kupiłam w aptece i dałam mojej co prawda dostała go raz i miała go na 2 tyg ..ale moja kuzynka mi pow ze mam niepodawać....więc niepodaje . chciałabym usłyszeć co wy dajecie swoim dzieciaczką moja je miejwięcej tak : 6.40- 240ml kaszki malinowej między 9-10 jest głodna i je znowu 240 ml kaszki brzoskwiniowej między 12-13 je obiadek + deserek bo jeden słoiczek to jest jej mało do tego na koniec wypija 20 ml cherbatki o 16 mleko 180 ml przekaska flips biszkopcik lb piętka chleba 17.30 herbatka 90 ml po kapieli o 19.30 wypija kaszke z dojrzałego jabłka 260 ml. i śpi do rana każdego dnia ma podobny jadłospis czasami zamieniam kaszki sypkie na gotowe z nestle w kartonikach wypija wtedy 260ml takiej kaszki marchwiowo jabłkowej...

Gość trochę to prostackie
A dlaczego nie podajesz dziecku obiadków? Same słodkie rzeczy, będziesz miec problem w przyszłości.

Chodziło mi o obiadki gotowane samemu, nie tylko te ze słoików.

Gość Pamiętaj o tym, żeby
twój mąż nigdy nie oglądał waszej córki jak jest goła. To może go za bardzo podniecić.

Gość Pamiętaj o tym, żeby
jadła dużo cielęciny.

podaje obiadki z kurczaka królika indyka ale ze słoiczków .....zupy jażynowe

chciałabym dawać małej to co ja jem i mąż ale tam są przyprawy a nie wiem czy moge jej już podawać takie rzeczy

Gość wier tar ka
Czy twoja córka nie była planowana ? Czy podczas upojnej nocy pękła gumka ?

Z przyprawami to nie bardzo. Jak coś gotujesz, to małej odłóż do osobnego naczynia przed przyprawieniem.

spróbuj podawać tarte owoce, jabłka, banay, roztarte maliny, oraz zmielone mięso z kurczka, wołowe (dużo żelaza). I soczki owocowe z wyciśniętych owoców. Tarta marchew też jest dobra. A potem jeszcze jakieś serki z wit. D dla dzieci. Gotowane zupy z warzyw na mięsie z kurczaka też są bardzo ważne w diecie ponad półrocznego dziecka. Spróbuj dawać też ztarte buraczki. Nie podawaj słodyczy.

nie powiedziałąm ze nie moge odłożyć tylko pytam czy z przyprawami moge dawać....jeśli nie ok:) to od jakiego miesiaca można?? o buraczkach nie słyszałam dziekuje coś nowego:)

no a najlepiej mojej córeczce smakuje zmiksowana kupa z tartymi warzywkami w polewie ze sosiku z cielęcinki

ale laski są zryte naparwde lub faceci by się podszywać hyh normalnie śmieszni jesteście

hmm czy nikt nie ma maluszka?

Gość bjzgku n
moja półroczna córeczka je już wszystko prócz kapusty, fasoli, grochu i wszystkich takich wzdymających rzeczy poza tym je to co my wszyscy wczoraj na obiad były ziemniaki, mielony i buraczki zjadła ze smakiem :)

Gość wier tar ka
moja miesięczna córka je codziennie kotleta schabowego

pół roczne dziecko nie powinno jeść jeszcze tego co rodzice! Tj. dania owszem ale inaczej przyprawiane. O mielonym smażonym w tłuszczu z bułką tartą nie może być mowy. 6 miesięcznemu dziecku czas najwyższy wprowadzać inne jedzonko niż tylko kaszki. Lizaki odradzam, ale trzeba już poznawać owoce. tarte jabłuszka z biszkoptem, może banan. Jeżeli nie ma skazy białkowej to pomyśl o jogurtach, zwłaszcza tych małych danonkach. I chyba czas na obiadki z gerbera. Ja np. wierzę, że są one odpowiednie dla malucha, ich wybór jest bardzo zróżncowany. A na opakowaniu znajdziesz podpowiedź co od jakiego wieku. W ogóle w tym co ona je to dla mnie mało zróżnicowania i witamin:)

Gość znowu poniedziałek....
Strasznie dużo podajesz dziecko, ale niezbyt wartościowych rzeczy.Za mało mięsa,jarzyn.Kobieto co Ty robiłaś do tej pory,że nie wiesz jak masz żywić dziecko?

Gość bjzgku n
Viss dziękuję za Twoje wskazówki jestem mamą cudownej czwóreczki, wszystkie moje dzieci karmiłam tak, jak teraz karmię córeczkę i wszystko ok A gerberki to mogę w buty sobie wlać bo żadno z moich dzieci tego świństwa nie chciało wziąć do ust. Mam 2 ręce i sama umiem ugotować dziecku zupkę czy zrobić deserek

moja mała je produkty z gerbera z miesem indykiem królikiem itp... ale chciałąm dac cos swojego własnej roboty póżniej dziecko słyszę neichce tego jeść nie chce tamtego ;/ i nie wiem od jakiego miesiaca moge jej podawać po mału nasze posiłki...a co do danonków to po którymś roku życia niby sa ale i tak sie tego nie pzrestrzega tak samo z jogurtami ....i tak każdy to daje:) moja nie ma skazy białkowej a to ze dzieciatko moje je duzo jak na 6 miesiecy to co mam zrobić? zabrać je neidać patrzec jak płacze? nie jest gruba ma 68cm i waży.6.700 ...