Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TakiSobieFacet

Gdzie poznac: psycholozki albo stomatolozki?

Polecane posty

Gość TakiSobieFacet

Nie wiecie gdzie poznac kobiety z zawodu psycholozki lub stomatolozki?

Gość TakiSobieFacet
sugar: jestes z Wroclawia ja z trojmiasta :D

Ech, znajomością i tak nie jestem zainteresowana - jestem zaręczona i porządna. Myślałam, że masz jakiś psychologiczno-stomatologiczny problem :-D A studentek takiej specjalności szukaj w dobrych klubach i pubach przy uczelniach ;-)

Gość Ja sie od dobrych paru lat zaj
muje NLP, ale jestem facetem :)

Przykro mi, ale NLP nie podchodzi ani pod stomatologię, ani pod psychologię...To zlepek niesprawdzonych empirycznie przepisów, które są całkowicie nieweryfikowalne. Wiesz, jaką opinię ma NLP wśród prawdziwych psychologów? Taką, jak homeopatia wśród lekarzy.

Nie ma to jak dobieranie kobiety do kochania na targu, wg specjalnych konsumenckich preferencji z profesją na czele :)

Nie potrzebuje empirycznego sprawdzania czegos, co odczuwam, ze dziala :) Nie potrzebuje opinii psychologow aby budowac swoja opinie, wiele osob wypowiada sie na temat NLP, ale nigdy nie zadalo sobie trudu aby po prostu sprawdzic skutecznosc niektorych chociaz z narzedzi NLP-owskich.

o masz cichy jest a MSa nie ma a taką miał okazję poznać nowego kolegę

Moze zalezy na stomatolozce, bo kase chce z niej ciagnac :D.

Gość TakiSobieFacet
sugar_kane: widze, ze interesuje cie ten watek. Byc moze chcesz wiedzeic dlaczego szukam psycholozki. No to moze napisze: chcialbym powazny zwiazek, milosc i doroslosc (wiesz czym jest doroslosc: kierowaniem sie logika). Tak sobie wyobrazam ze z taka osoba moglbym sie porozumiec, ze nie chcialaby "na gotowe" (co nie znaczy: "od zera"), choc oczywiscie ludzie sa rozni. Kluczowa jest tu zdolnosc do porozumienia, ktora psycholodzy generalnie posiadaja.

Lusia (to na specjalne życzenie Brum), chłopak przynajmniej wie czego chce. Widać, że nie jakiś mydłek.

"Kluczowa jest tu zdolnosc do porozumienia, ktora psycholodzy generalnie posiadaja." Oczywiscie atrakcyjność erotyczno-intelektualna obiektu nie ma żadnego znaczenia :-)

Nie mozna generalizować, że wszystkie kobiety po psychologii myśla logicznie i maja zdolność do porozumienia, to byłoby duże nadużycie ;-) Pomarańczko od NLP - to działa na zasadzie przypadku :-D Ale autorzy podręczników o NLP wychodza z założenia, że "ciemny lud to kupi" (wcale się z tym nie kryją) i jak widać, maja rację.

"Lusia (to na specjalne życzenie Brum)" widzisz jak potrafisz przełamać niechęć do poczynmań niektórcych forumowych adwersarzy (piszę chociazby o stosowaniu tego zwrotu przez ZSa) kiedy wchodzi w grę życzenie kobiety ;) "chłopak przynajmniej wie czego chce. Widać, że nie jakiś mydłek." Będziesz próbował naśladować ten wzór? :P

A kto Ci to powiedzial na jakiej zasadzie to dziala :) ? Pewnie wykladowcy, po porostu sprawdz na sobie dzialanie tych metod. W moim przypadku te "przypadki" zdarzaja sie za kazdym razem. NLP pomoglo mi sie pozbyc arachnofobii, psycholog nie dal sobie z tym rady. Ja po prostu nie potrzebuje opinii psychologow dzialajacych na terenie akademickim, liczyc sie w jakims sensie mozna najwyzej z badaczami - praktykami z PAN, ale napewno nie z ignorantami. Ja pomagam czasem ludziom majacym problemy przy pomocy znanych mi banalnie prostych metod, nie uwazam tych ludzi za prosty, ciemny lud tylko moich znajomych. ;)

Gość bvxcmb
Autorze a dlaczego uwzględniasz też stomatolożki? Czy one też są dojrzalsze i mają zdolność do logicznego myślenia? Myślę, że muszę Cię rozczarować... Jestem dentystką i jakoś nie widzę w swoim otoczeniu dojrzałych, gotowych na poważny związek kobiet (jestem tuż po studiach)... Mimo wszystko - życzę powodzenia :)

I nie kazdy autor podrecznika musi byc uczciwy to fakt, dlatego ja sugeruje czerpac z mistrzow np. Bandler czy John Seymour z wspolatorem ksiazki "wprowadzenie do NLP" Joseph O'Connorem.

W takim razie gratuluję skuteczności i życzę powodzenia :-) Co nie zmienia mojego zdania nt NLP - nie wierzę w te teoryjki, dla mnie wszystko musi być NAUKOWO udowodnione i udokumentowane. Racjonalność ponad wszystko :-)

Autorze a dlaczego uwzględniasz też stomatolożki? Zapewne poza tymi fascynacjami erotyczo-intelektualnymi, o których pisała Lusia, dochodzą jeszcze skłonności masochistyczne.

Gość TakiSobieFacet
bvxcmb: praca, w ktorej nie ma pogoni za kariera i roznych biurowych "atrakcji", a mimo to sa pieniadze, prestiz i do tego elastyczny czas pracy - czyli pomimo dobrej pracy jest dostepna jezeli idzie o mozliwosc zaangazowania w zwiazek.

W takim razie gratuluję skuteczności i życzę powodzenia Co nie zmienia mojego zdania nt NLP - nie wierzę w te teoryjki, dla mnie wszystko musi być NAUKOWO udowodnione i udokumentowane. Racjonalność ponad wszystko Dziekuje :), Tob ie tez zycze powodzenia na Twojej drodze zycia :). Ja sie NLP zajmuje hobbystycznie, bo pracuje jako sprzedawca hehe :). Nie mowie abys uwierzyla w NLP, ja tez nie wieryzlem, ale warto sprawdzic NLP-owski metody, po prostu przekonac sie czy dzialaja. Widzisz instytut naukowy Himmlera tez "naukowo" badal i udokumentowal wyzszosc rasy aryjskiej i propagowal ideologie folgizmu. Dla mnie nic nie musi byc dokumentowane kiedy czuje dzialanie danej metody na sobie i innych. NLP staram sie stosowac w mojej pracy, kiedy stosuje sposoby sprzedazy opracowane przez Bandlera idzie mi super. Przeczytalem ksiazke "Alchemia manipulacji" tegoz autora i stwierdzam, iz jest swietna :)