Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość need helppp

NIECH DORADZI, KTO MĄDRY. POTENCJALNE ZAŁOŻENIE FIRMY...

Polecane posty

Gość need helppp

od roku szukam bezskutecznie pracy :-( z wyksztalcenia jestem nauczycielka, znam doskonale jezyki obce, a mimo to trudno mi znalezc prace chocby w biurze. koncza mi sie pieniadze, a poki co nie ma szans, by znalezc zajecie :-0 :-0 moj chlopak pracuje w delegacjach i tez, odkad sie znamy, chcialby w koncu zmienic te prace, abysmy byli bardziej razem niz tylko raz na tydzien. w zwiazku z tym wszystkim zastanawiamy sie nad zalozeniem firmy. wiem, ze mozna dostac jakies dotacje z urzedu, cos w rodzaju pozyczki, na rozwoj firmy. nie wiemy tylko jak sie za to wszystko zabrac. czy ktos z was ma doswiadczenie w tych sprawach?? jakie mamy szanse?? co jest w tym momencie w miare chodliwe, by nie wtopic pieniedzy?? oboje nie jestesmy materialistami. nie zalezy nam, by zarabiac nie wiadomo jakie pieniadze, ale zeby normalnie zyc do konca miesiaca... czy ktos moze sie wypowiedziec..??

Gość need helppp
??

Gość fujfujka pipuś
idź do pośredniaka cipo niedługo będą brać do odśnieżania

Gość arek88......
ja mam 50 tysi odłożone narazie na firmę. Dozbieram do 100 tysi i ruszam :D Pewnie jeszcze drugie 3 lata bedę odkładał ale luz, poczekam

Gość need helppp
W Y P I E R D A L A J ćwoku, jakąkolwiek plec przedstawiasz 🖐️

Gość need helppp
to bylo do fujfujka :-p

Gość need helppp
arek, ale chyba daja dotacje z urzedu pracy wlasnie na rozwoj firmy. to jest kasa od unii europejskiej...

Gość metrogirlll
Arek, a w jaka branze wchodzisz, ze zbierasz cala te kase? elektrownie zakladasz? :-D

Gość fujfujka pipuś
''nie jestesmy materialistami. nie zalezy nam, by zarabiac nie wiadomo jakie pieniadze'' to czemu odśnieżania się brzydzisz właśnie że jesteś materialistką głupia cipo!!!

Gość fujfujka pipuś
need helppp prawda w oczy kole co cipo?

Gość need helppp
odsniezanie zostawiam takim babochłopom jak ty :-p :-p wszak nie bede, nie smiem odbierac pracy takim jak ty, pomiotom bez zadnego wyksztalcenia :-p :-p 🖐️

Gość GOSIKOL
need help..wiesz co czytam to co piszesz,jak wdajesz sie w dyskusje i wiem ze z takimi debilkami nie chcialabym robic zadnych interesow a facet widzac taki poziom to cie w dupe kopnie szybciej niz ci sie wydaje

Na początku następnego roku złóż podanie o dotacje w urzędzie w swoim mieście. Kto pierwszy ten lepszy, bo w połowie roku już się dotacje kończą. A co do tego jaki interes możecie miec - czym się zajmuje Twój facet? co umie? jakie wykształcenie?

Gość need helppp
dzieki, Leave, za tych kilka konkretnych słow. sa bardzo cenne, nie wiedzialam tego.. gosikol: no jasne..! mam jak cielę pozwalac sobie na glupie inwektywy..! owszem, moglam zignorowac kretynke z jej dennymi tekstami, ale zachciało mi sie odpowiedziec idiotce. i tyle w kwestii..! o moj zwiazek tez sie nie przejmuj, bo akurat w tej kwestii cudowniej byc nie moze. i nie musisz mnie pouczac, bo pytam tu o zupelnie inne sprawy..!! 🖐️

Gość nie wiem skąd w ludziach
bierze sie taka lupia zlosliwosc :-0 pyta sie czlowiek normalnie,nie wyzywa nikogo,a zawsze znajdzie sie jakas sfrustrowana sucz,ktora musi dokopac i wyzwac bez powodu :-0

Gość need helppp
bierze sie to stad, ze im bardziej parszywe zycie tym wieksza zlosliwosc, zawisc i zazdrosc 🖐️ moj chlopak pracuje na delegacjach, sa to prace ogolnobudowlane, ale zaden konkretny fach z tym zwiazany. oni przygotowuja tereny na jakies konkretne projekty. ma srednie wyksztalcenie i jest po szkole handlowej.

Gość nie wiem skąd w ludziach
no wiedzialam :-D uderz w stol a nozyce sie odezwa :-D :-D wczoraj na forum tez zadalam proste pytanie i mialam podobne wywody ne zwiazane z tematem :-D :-D Ania-Srania: "na delegacjach...kuurwa uczyli cie polskiego w szkole tępa dzido????????????" oto przyklad debilki,ktora poslugujac sie rynsztokowym jezykiem, ale przy tym chce jeszcze kogos pouczac :-D :-D jak ja nie lubie takich patologicznych łachow :-0 :-0

Gość need helppp
:-0 :-0 :-0

Gość możesz dostac dofinansowanie w
wysokości około 19 tys zł, pod warunkiem, że jesteś bezrobotna. Ubieganie się o tego rodzaju pomoc to niestety nie tylko wypełnienie "podania". Dostaniesz druki (ok 8 stron), w których musisz szczegółowo opisać branżę, w której chcesz prowadzić działalność, ocenić zagrożenie ze strony konkurencji, uargumentować, dlczego akutar Ty powinnaś dostać to dofinsowanie, wypełnic szczegółowy biznes plan. Dla kogoś, kto nie miał z tym nigdy styczności, jest to kilka wieczorów pisania i dobrego przygotowania wniosków. Oprócz tego 2 osoby czynne zawodowo muszą za ciebie poręczyć. Są również inne programy wsparcia, typu innowacyjna gospodarka, ale w tym nie jestem w stanie Ci pomóc.

Zapomniałam dodać, że teraz (wrzesień) UP może juz nie mieć pieniędzy, zdarza się, że zdążą już wszystko rozdysponować. Poza tym naprade jest wieli hętnych. To nie rok 2007, kiedy dostawał każdy, kto chciał. Ale warto spróbować, nic nie tracisz :) Firma załozona z dotacji z UP musi istnieć co najmniej rok - to istotne. Inaczej będziesz musiała zwrócić pieniądze.

*chętnych

Gość need helppp
naprawde dziekuje, ze ktos zechcial jeszcze powiedziec cos konkretnego 🌻 jestem bezrobotna. "Oprócz tego 2 osoby czynne zawodowo muszą za ciebie poręczyć. " to mnie troche zmartwilo; myslalam, ze mozna to wszystko zrobic bez wciagania osob trzecich..

Gość need helppp
no i boje sie, co by bylo w przypadku, jesli biznes okazalby sie klapą, a ja wlozylabym juz w niego te pieniadze unijne, w formie sprzętow, itd... i co wtedy, gdy firma nie bedzie przynosic zalozonych dochodow..?? :-(

Gość możesz dostać dofinansowanie w
Firma nie musi wcale przynosić dochodów, które założyłaś sobie w biznes planie. Twoim obowiązkiem jest utrzymanie jej przez minimum rok. Po tym roku przedstawiasz UP zaświadczenie z urzędu skarbowego o tym, że firma funkcjonuje i opłaca podatki oraz adekwatnie - zaświadczenie z Zus-u. Nie spotkałam się z sytuacją, by taka firma nie "przezyła" roku :) jestem księgową, zajmuję się kilkunastoma firmami, z czego 3 z nich powstały właśnie na bazie dofinansowania z UP. 2 zostały założone w 2007 roku, 3. w 2009 i wszystkie dobrze sobie radzą. Wszystko zależy od Ciebie. Najwazniejszym warunkiem są Twoje mozliwości i wiedza, a także przekonanie, że jesteś dobra w tym co robisz. Co do kosztów związanych z ZUS-em, jeżeli nigdy (lub w ciagu ostatnich 5 lat) nie miałaś firmy, będziesz mogła korzystać z preferencyjnych warunków tzw. "ulgowego" ZUS-u, który na dzień dzisiejszy wynosi około 350 zł - czyli nie tak dużo :) Pozdrawiam i powodzenia :)

Gość need helppp
dziekuje, jestes naprawde kochana.. :-) 🌻

Gość możesz dostać dofinansowanie w
Zapomniałam :) - masz prawo do ulgowego ZUS-u przez 2 lata. Pa.

Gość need helppp
cieszę się, ze wsrod tego chłamu ludzkiego zdarzają się jeszcze prawdziwi ludzie, ktorzy pomogą bezinteresownie :-) dziękuję jeszcze raz. i niech Ci się szczęsci... :-)