Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asia9090

Mam pytanie dotyczace allegro. wejdzcie!!

Polecane posty

Sprzedałam na allegro dwie dość grube książki. kupujący poprosił mnie o opcje wysyłka za pobraniem. wiem na czym to polega ale nie mam pojęcia ile wziąć za ta wysyłkę. czy na poczcie płaci sie wiecej?? niech mi to ktoś wytłumaczy jak to działa.. ładnie prosze :)

Gość bo lateksowe super
na poczcie zwaza przesylke..i podasz powiekszona o ta kwote, ktora pobiera poczta:-)

Gość gość
Na poczcie nie płacisz nic, to kupujący zapłaci za wszystko za książki i za koszty przesyłki.,

Gość bo lateksowe super
na poczcie musi zaplacic za przesylke..ale kupujacy pokrywa koszty:-P

to dlaczego przesylka za pobraniem zawsze jest drozsza?? a ksiazki zwazylam i waza 1.4 kg

na stronie poczty masz cennik -koszt jesy uzalezniony od wagi. najlepiej w domu zobacz ile waza i uprzedz kuoujacego zeby sie przygotwac na odpowiednia kwote i wtedy wyslij. gozej jesli na aukcji podana byla kwota za przesylke kilku przedmiotow

jest drozsza bo listonosz musi kase odebrac od kupujacego, a chodzeni z kasa to ryzyko i wiecej roboty dla listonosza. do tego pozniej poczta musi Ci oddac te pieniadze - przelewem lub przyniesc Ci (listonosz) - to tez dodatkowa praca, a wiec i kosztuje.