Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bulbas

Jaki interes moge otworzyc po ukonczeniu szkoly??

Polecane posty

Zalezy mi na tym zeby sie utrzymac samodzielnie:)oplacic mieszkanie:) a takze moc spokojnie studiowac:)...... macie jakas rade dla mnie jaki interes bylby dobry? Restauracja to chyba malo oplacalne? sa bardzo duze straty na tym...

solarium jeśli nie masz nawalone ich jedno na drugim ;] zawsze przyjdzie jakaś pani ze strony www.piczon.pl i będzie chciała się jeszcze bardziej zjarać :)

znajdź w swojej okolicy jakąś niszę, na której możesz zarobić i połącz ją z tym, co potrafisz lub cię interesuje. jeśli nie znajdziesz to zwiększ promień o 10km i jeszcze raz i jeszcze. jeśli nie znajdziesz nic to znaczy, że słabo szukasz, jesteś za mało kreatywna albo mieszkasz w północno - wschodniej polsce 🖐️ nawet wtedy wchodzi w grę działalność przez internet, sprzedaż wysyłkowa itd. nie oczekuj w internecie gotowych pomysłów bo szczyt możliwości to polecenie komuś otwarcie kebabu albo taksówkarstwo

Ale to chyba tez troche pradu naciagnie?? choc nei powiem, pomysl zastanawiajacy i godny przemyslenia, u mnie w miasteczku nie ma solarium ale to male miasteczko?........:O:O:O na takie luksusy stac pewnie tylko panie z wielkich miast.....

Gość zacznij od czegoś co
nie wymaga dużego wkładu, tzn. do czego nie potrzebujesz sprzętu, lokalu, pracowników, tylko własne mieszkanie (stały adres), telefon i umiejętności: tzn. np. biuro tłumaczeń, korepetycje, wyszukiwanie informacji, sklep internetowy ewentualnie np. świadcz jakieś usługi "dochodząc".

powiem Ci tak wszystko zależy od lamp, od łóżka czy tuby. Ja tam czasem chodzę ale bez przesady. Minuta 1,10 to nie tragedia :) używane łóżko czy solarium kupisz spokojnie do 10 tysięcy, tylko trzeba lampy jeszcze kupić od 50 zł za sztukę. a zazwyczaj jest to ok 50 lamp czasem 60.

dobrze tylko jeśli działalność będzie mieć zarejestrowaną pod adresem zamieszkania to idą rachunki w górę, prąd, gaz itp

A jak sie zaklada sklep internetowy?? co sie tam sprzedaje?? ubrania, artykuly poscielowe, meble, wierdarki? bo zywnosci chyba nie i ile na tym mozna wyciagnac w ciagu miesiaca?

Tylko ile pan tam przychodzi w ciagu dnia? czasami 1,10 moge zarobic za caly dzien a szukam jakiegos pewnego interesu. W tym roku matura i szukam po tej maturze jakiegos fajnego i ciekawego zajecia.

Gość zacznij od czegoś co
W sklepie internetowym sprzedajesz co chcesz - w odróżnieniu od "zwykłego sklepu" nie musisz inwestować w zapas towaru i wystawiać go licząc, że ktoś kupi (że nie wspomnę o wynajęciu i wyposażeniu lokalu) - musisz nawiązać kontakty z producentami danego towaru (np. tej pościeli) - wystawiasz, reklamujesz - kiedy zgłasza się klient zamawiasz u producenta daną pościel i wysyłasz klientowi. Zyskujesz sporo czasu mając pewien zapas w domu, ale dopiero po pewnym czasie orientujesz się, co najlepiej schodzi i co się opłaca zamówić "na zaś". Na początku na pewno będzie Ci trudno uzyskać konkurencyjne ceny, więc bądź konkurencyjna pod względem towaru - sprzedawaj to, co trudno jest kupić gdzie indziej, co trudno znaleźć w zwykłym sklepie. itp.

A ile kosztuje zalozenie takiego sklepu? bo oprocz tego napewno jakies koszta sa? a jeszcze jakis inny?...... czekam na propozycje, narazie tylko ten sklep internetowy i solarium okazaly sie bys moze trafne..... :)

MadmłazellBlond26 kłania się czytanie ze zrozumieniem napisałam, że chodzę od czasu do czasu ale nie przesadzam. Może i są niektóre z nich ładne ale niestety skwarki. do autorki: 1,10 za minutę. Zazwyczaj babki na mocne lampy chodzą tak po 5-7 minut. Nie mieszkam w mieście ok 40 tys. ludności. Solariów które utrzymują się już od kilku lat jest hmm..ok 15 jak nie więcej, niektóre po kilka łóżek czy tub.

błąd się wkradł miało być mieszkam :) A no ile Pań to zależy od tego czy będzie dobre solarium, fajna obsługa, czy będzie zachowana higiena taka jaka być powinna, czy lampy będą dobrze opalać. i na pewno przyszło by kilka dziennie :)

primo: czy masz fundusze? (nie tylko na rozkręcenie ale też na utrzymanie zanim zaczniesz zarabiać) 2. czy jestes pewiem że dasz rade to pociągnąć (bo jeśli myślisz w kategoriach; bedą mi zazdrościć. to nie dojrzałeś jeszcze do własnej firmy) 3. przemyśl wszstko dokładnie 4. jest taka gazetka 25 pomyslów na Firme. Do kupienia w empiku. poszukaj tam 5. z PUP mozesz uzyskac fundusze na rozkręcenie interesu. 6. Jest takie stowarzyszenie Inkubator. Pomagaja młodym przedsiębiorcą w uzyskiwaniu funduszy, zrobieniu bizes planu, wypełnieniu odpowiednich papierów i w szukaniu inwestorów. W każdym mieście pow 50 tys maja swój oddział. Poszukaj u siebie Generalnie przemyśl wszystko dokładnie. Ja przez zbytni pośpiech popłynełam wiec nie popełnij mojego błędu. Pozdrawiam i powodzenia