Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w kropce jestem.....

CHOROBOWE A PRAKTYKI STUDENCKIE

Polecane posty

od pazdziernika zaczynam kolejny semestr i musze odbyc praktyki miesieczne. Rownoczesnie jestem na chorobowym "chodzonym" bo jestem w ciazy. A jak urodze mysle ze nie bede miec czasu na ich odbycie.....wiadomo..... I teraz moje pytanie jak sie ma chorobowe do praktyk studenckich?

przenosze na pierwsza strone:-)

są dwa wyjścia - albo robisz teraz, w sensie szybciej, albo robisz póxniej, już po urodzeniu, jak bedziesz miec czas. kwestia uczelni, musisz iść do dziekanatu albo lepiej do opiekuna praktyk i pogadac.

wlasnie ze po urodzeniu nie bedzie mi ich wcale latwiej odbyc.....przeciez maz nie wezmie sobie miesiac wolnego by z malenstwem zostac bo ja musze praktyki odbyc ale niewazne jakies rozwiazanie trzeba znalezc. Łatwiej jest mi je teraz odbyc na chorobowym.... Natomiast ponawiam moje pytanie jak ZUS ma sie do tego....?....moje chorobowe a praktyki....?

jak masz chodzone to ZUS raczej nic, praktyki nie są pracą w scisłym tego slowa znaczeniu - przynajjmniej nie w takim ktory by interesował ZUS. zapytaj na uczelni jak jestescie zawodowo rozliczani z tych praktyk, czy sie podpisuje jakąś umowe personalnie, czy uczelnia to rozlicza po swojemu. u nas praktyki dogadywali miedzy soba uczelnia z miejscem "pracy", my osobiscie żadnych umów nie podpisywalismy, wiec ZUS nic do tego nie mial.

Gość mama-studentka
hej, możesz ewentualnie poprosić o indywidualny tok studiów (powinno przejść ze względu na ciąże i poród) i dogadać się z dziekanem czy kimś innym ważnym, żeby praktyki przerzucili Ci na następny rok. Miałam znajomą, która w ten sposób przeniosła sobie praktyki, bo chciała na kilka miesięcy pojechać do USA do pracy i jakoś nie robili jej większych problemów. Popytaj się w dziekanacie!

ja nie musze tych praktyk odbyc juz ale nie chce tez ich robic jak malenstwo bedzie w domu bo maz nie dostanie 1msc! wolnego. Dlatego wolalabym odbyc je gdy jestem jeszcze w ciazy i na chorobowym tylko nie wiem jak ma sie jedno do drugiego...... inna opcja jesli nie musze nie wchodzi w gre:-)

Gość kulisia
Mam pytanie jak uniknąć praktyk studenckich? Studiuje zaocznie pedagogikę wczesnoszkolną jest to mój znienawidzony kierunek bo nie lubie dzieci. Czy gdybym podjęła pracę to nadal musiałabym odbywać praktyki dodam że studiuje zaocznie i mam zaświadczenie o niepełnosprawności w stopniu umiarkowanym druga grupa? Proszę o odpowiedz