Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfectfitttt

Czym czyscicie lazienke?

Polecane posty

Gość perfectfitttt

i ogolnie dom? powiedzcie mi dziewczyny czym czyscicie lazienke????? bo ja niedawno kupilam mieszkanie, w domu nigdy nie sprzatalam, mama nie jest dobrym wzorem w sprawacg sprzatania dlatego pytam tu narazie caly czas mylam ajaksem, potem kupilam jakies chusteczki w netto, ale nie wiem w sumie czym najlepij

Gość loszka spioszka
wrzucam granat dymowy i po dwóch godzinach jest ok :classic_cool:

Gość kieranka
cif i domestos:) domestos glownie do kibelka..

Gość perfectfitttt
domestosem ja tez czyszcze, tzn tylko polewam kibelek:)

Gość kieranka
ja polewam i przecieram Cif do reszty lub ajax w sprayu:)

A ja Cifa długo używałam, i zdecydowanie lepszy okazał bang bang;) I do kuchni się nadaje i do łazienki, można nim wyczyścić wszystko od tłuszczu po osad z kamienia. A Cifem to się trzeba "naszorować".

Gość odpowiem ......
polecam Ajax w płynie ma różne zapachy wlewasz do wody i możesz tym przecierać powierzchnie pokryte płytkami a do paneli polecam Tytan do czyszczenia powierzchni drewnianych i też wlewasz pół nakrętki do wody i tym lecisz podłogę bardzo ładnie pachnie

kafelki ajax w plynie kibel domestos lub pianka cytrynowa z lidla dodatkowo kostki czyszczace do spluczki wanna zlew pianka z lidla

Gość perfectfitttt
a kibel jakas gombka, szmata? w rekawiczkach czy bez?

Poszarzałe/brudne fugi proszkiem do pieczenia, oprócz tego kostka do kibelka, Domestos do czyszczenia tegoż i coś do czyszczenia wanny, umywalki, kranów, płytek.

Gość odpowiem ......
do WC kup sobie taką szczotkę mają w sklepach w takich specjalnych pojemnikach i to stawiasz koło kibelka ...wlewasz Domestos zostawiasz na godzinkę a później możesz tą szczotką przelecieć w środku muszlę ...ja zawsze używam do sprzątania łazienki rękawiczek ponieważ te środki są żrące i niszczą ręce załóż sobie też kostkę z Domestosa

Gość perfectfitttt
eeee mnie obrzydzaja te kostki, ja mam taka co sie wrzuca do spluczki i woda juz leci niebieska. a wanny nie mozna domestosem wyszorowac?