Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rokokoko

zniszczona cera;/

Polecane posty

Gość rokokoko

witajcie kobiety, otóż mój problem polega na tym,że mam cerę mieszaną, skłonną do przebarwień, stosuje podkłady a latem kremy z wysokim filtrem. I własnie po zastosowaniou kremu 30SPF z eveline dostałam uczulenia co zdarzyło się pierwszy raz. Nigdy wczesniej na nic nie byłam uczulona. I do tej pory nie mogę poradzić sobie z pozostałymi po uczul;eniu wypryskami, wągrami zaczerwieniami. moja cera jest w opłakanym stanie. Stosuje domowe peelingi i maseczki nie chce już zatruwać twarzy chemią, jedyne co stosuję to tonik z nivea do cery mieszanej na noc i rano przemywam nim twarz. Bardzo prosze o wypowiedzi jak sobie radzicie z podobnymi problemami. pozdrowionka ;)

Gość rokokoko
podnosze jeszcze raz

Gość rokokoko
hej jesteście

ja też mam cerę mieszaną, więc rozumiem twój ból... bezpośrednio na wypryski stosuję brevoxyl, taką maść (kosztuje ok. 20zł), a zamiast tonika, używam soku z cytryny - ujednolica kolor skóry-usuwa przebarwienia i reguluje wydzielanie sebum, jednak to trochę trwa. na noc skórę smaruję oliwką hipp lub olejkiem rycynowym - nie zawierają parafiny więc nie zatykają porów. Na wągry dobra jest taka jakby maseczka : miesza się ze sobą łyżke mleka, łyżkę żelatyny spożywczej (najlepiej w szklanym naczynku) wkłada do mikrofalówki na 10sekund, po czym smaruje tym wągry. Po ok.10 min ściąga taką 'maskę' i nosek jest praktycznie czysty. ;]

Gość rokokoko
dzieki za wypowiedz. ja jeszcze stosuję przed nalozeniem podkladu mąke ziemniaczaną (biorę na opuszki palców i przecieram twarz) jest swietna. Cera sie nie blyszczy tylko czas nałozenia podkladu jest mniejszy o polowe ale naprawde warto, tym bardziej ze juz wiele rzeczy wyprobowalam z kosmetyków i nic moze jeszcze ktos sie wypowie;)

Gość rokokoko
upup

Ale jak dobrze skórę nawilżysz oliwką czy olejkiem, to też się zbytnio nie blyszczy :) no i jeżeli nie wychodzisz z domu czy coś daj skórze odpocząc i nie nakładaj nic na twarz :)

Gość gość
Sama pracowałam nad cerą z pomocą Hildegard Braukmann, ich kosmetykami, bardzo duża odmiana. W moim przypadku - nawet drastyczna, ale zdecydowanie in plus, bo skóra od dawna tak pozytywnie nie wyglądała - oby tak dalej.

Ja używam na twarz tylko kosmetyków na bazie naturalnych składników. Mogę polecić mój ulubiony Kolagen Naturalny Platinum. Nie jest to tania rzecz ale warta swojej ceny bo działa cuda. Na tej stronie znajdziesz tylko część produktów ale jest tam też link do facebooka na dole strony i jest na niej więcej produktów. https://kolagen-sklep.colwayinternational.com/

Gość pedano
Hildegard Braukmann jeśli chodzi o markę kosmetyczną, a kosmetyk to już musisz sobie dobrać pod cerę - masz kremy pod rożne typy skóry. Musisz po prostu pogadać i sprawdzić który kosmetyk jest dla ciebie odpowiedni.

Gość MajaMay
Jak się ma przebawienia i różne reakcje na kosmetyki to wypada się wybrać do dermatologa. Ja tak miałam, gdy nakładałam krem, po prostu miałam całą czerwoną twarz. Poszłam do dermatologa w Centrum Medycznym Marki. Najczęściej ludzie właśnie nie odwiedzają specjalisty, a potem się dziwią, że są kłopoty.

też się dziwię, że jeszcze nie byłaś u dermatologa, bo problemem mogą być nie kosmetyki, a coś co np jesz, zmiana w otoczeniu, nowy proszek do prania.......

Gość Agata

Miałam delikatne przebarwniena na twarzy i polecono mi wklinic...na konsultacji zabieg infuzji tlenowej Ego Med Spa w Krakowie  https://ego-medspa.pl/ bardzo się sprawdził, po serii zabiegów mam jednolity kolory skóry

Gość Julia

Słuchajcie dziewczyny, podpowiem wam stosunkowo prosty trik i nie bedziecie musiały się super głowić na tym jak poprawić wyglad cery. Otóż codziennie rano przed nałożeniem makijażu dajcie na buzie kilka kropli hydroesencji Bielendy z serii fresh juice, najlepiej tej nawilżającej, czyli z sokiem z pomarańczy. Po jakimś tygodniu maksymalnie dwóch zobaczycie co się stanie <3

Gość Mazurska

Długo szukałam kremu, który by mnie nie uczulał, ale w końcu znalazłam Hada Labo - naprawdę niedroga firma (Rossmann). W końcu coś dobrze współgra z moją cerą. Może i Ty spróbuj 🙂