Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mloda przyszla mama....

Czy to ladne imie dla mojej coreczki ?

Polecane posty

Jestem w 6 msc ciąży. Mam 18 lat. Mieszkamy razem z chlopakiem w naszym mieszkaniu, uznalismy ze tak bedzie idealnie. Wiem ze dosc szybko zaszlam w ciaze, ale wpadlismy. Wazne ze sie kochamy. No wiec : wybralismy dla naszej corki imie Nikola. Co o nim sadzicie ? Podoba Wam Sie ? PS. prosze Was abyscie nie pisali mi ze jestem glupia czy cos bo 18 lat i ciaza. Prosze Was o to zebyscie wypowiedzieli sie na temat tego imionka bo jestem ciekawa co o nim sadzicie.

Gość diabelkowa007
nazwij ją Smerfetka

Gość matko
wszędzie traz jest pełno nikoli, kornelii, itp. Wybierz lepsze imię a nie wyszukane tak bardzo że wszyscy je noszą. :)

Gość Mnie się nie podoba
nie moze byc bardziej normalne?i polskie?skrzywdzisz dziecko.poza tym to chyb a zenska forma męskiego Mikołaka-Nikolaus, więc chesz dam córci na imię Mikołajka?:)wymysl cos mniej sztucznego, jest tyle pięknych imion...

A Oliwia ,Monika lub Paulinka Wam sie podobaja -bo tez takie nad nimi sie zastanawialysmy

Gość matko
oliwka,paulina są ładne ale bardziej oliwia! a julka?

A Oliwia ,Monika lub Paulinka Wam sie podobaja -bo tez takie nad nimi sie zastanawialismy

Julka moze ladne ale nie

Nikola mi sie podoba :) Oliwia i Paulina tez :) Monika mi sie nie podoba, ale moze to przez uprzedzenie

Gość matko
ok skoro julia nie to nie :) ale mówię ci oliwia brzmi tak ładnie dziewczęco,ślicznie! Ładnie się zdrabnia ! :) :)

No bo wlasnie nie chcemy skrzywdzic dziecka i dlatego myslimy nad takim "nowszym" imieniem ale ladnym.

To chyba jest prowokacja bo przepraszam cie bardzo ale Ty jako przyszla matka pytasz spoleczenstwo co sadzi o imieniu dla twojej corki??? A jak sie urodzi to co, pokazesz publicznie tylek dziecka i tez zapytasz co my o tym sadzimy? Az tak potrzebujesz akceptacji osob obcych czy masz az tak malo zaufania do siebie, ze sama nie jestes pewna podejmowanych przez siebie decyzji. Skoro jestes w ciazy czyz nie uwazasz, ze czas dorosnac do roli matki i przestawic tok myslenia na inny tor? pytanie retoryczne.

Nie rozumiem czemu imię Nikola miałoby być krzywdzące dla dziecka?:P Ja znam dwie Nikolki (12 i 14lat) i wszystkim się bardzo podoba to imię:) Mnie osobiście też:) Jest bardzo delikatne, dziewczęce i takie subtelne:) No i fajnie można zdrabniać np. Nika:)

Wiesz... na Katarzyna jak sobie chcesz to też możesz mówić Nika:P he he Znam parę dziewczyn o imieniu Monika i nikt tego imienia w ten sposób nie zdrabnia.

Nadia też śliczne:) W ogóle moim zdaniem krzywdą jest nazwać dziecko Stefan, Janina, Lucjan, Stanisława itd. A to, że imiona się powtarzają... no cóż, tak było i będzie:)

Sindirella1991 Nie rozumiem czemu imię Nikola miałoby być krzywdzące dla dziecka? Ja znam dwie Nikolki (12 i 14lat) i wszystkim się bardzo podoba to imię Mnie osobiście też Jest bardzo delikatne, dziewczęce i takie subtelne No i fajnie można zdrabniać np. Nika Sindirella najpierw przeczytaj watek a pozniej zadawaj pytania w stylu "a dlaczego", to ze ty znasz zaledwie dwie Nikolki i zaledwie paru osobom to sie podoba bo nie uwierze, ze wszystkim tak jak piszesz, to nie znaczy, ze to imie nie bedzie sie kojarzyc z pseudonimem pan z agencji albo z nizsza klasa robotnicza jak ma to miejsce w krajach anglojezycznych, tutaj jest multum ogloszen z agencji od pan o imieniu Nicola. W przyszlosci sie nawet nie polapiesz czy aby to nie te "dwie Nikolki", ktorych imoina tak sie "wszystkim" podobaja.

dla mnie wyzncznikiem tredndów imiennych jest dodatek do Gazety wyborczej, bodajże w sobotę, Trójmiasto. Zawsze załączone są zdjęcia nowonarodzonych dzieci w ostatnim tygodniu i tam mozna zobaczyć jakie są tendencje w dadawaniu imion. Ciekawa lektura , polecam

A to co myślisz, że nie ma prostytutki o imieniu Ania czy Monika? Tysiące takich! Jakbym miała się nad takimi pierdołami zamartwiać:P

tylko ania czy kasia to imiona popularne,nicola to silenie się na tanią oryginalność-taką widzę różnicę,dziewczyna spytała o zdanie,odpowiedziałam i uzasadniłam,dlaczego mi się nie podoba,ale naprawdę nie będę płakać,jak tak nazwie córkę,prześladować i wyzywać też nie będę :D

matka kazała mojemu ojcu iść do urzędu i zarejestrować mnie. A ten świński ryj, zradości, że ma syna, po drodze zalaj pałkę i w urzędzie zapomiał, jak ma mi dać na imię. Pani urzędniczka wpisała imię z tego dnia w kalendarzu i tak mam imieniny i urodziny razem, w jednym dniu i dostaje dwa prezenty, na imieniny i urodziny.

Gość HMMM A JAKIE IMIONA
nie świadczą o klasie robotnicze wg Was? Jakie daje się w rodzinach inteligenckich?

Gość Mloda przyszla mama
A widze ze schodzicie z tematu. Pytalam tylko czy podoba Wam sie to imie i co o nim sadzicie. To ze dziwwki nosza takie pseudo to co ? Nadia to sliczne imie i napewno tezjest taka dziwka i co z tego. Postanowilam ze nie bede patrzyla na to ze jakies panie z agencji maja takie pseudo- i co z tego. nie dam sie obrazac -nie jestem glupia. Chcialam opisac tylko moja sytuacje i to jaka jestem szczesliwa. Mozecie mnie krytykowac, bo krytyke przyjmuje z podniesionym czolem. Zal mi niektorych osob. Bedzie Nikola !

Gość melagela
moze Marysia

Gość zimna cola
ładne, ja miałam nazwac moja córeczke nikola, ale urodził sie chłopczyk i jest patrick bo mieszkamy za granica

Gość anikaaaaa
skoro chodzi ci tylko o imie to po co opisujesz swoja historie??? ma to jakis zwiazek???

Gość Mloda przyszla mama
Zimna cola ... mamy podobne gusta jezeli chodzi o imiona -bo jak jakby byl chlopczyk to nazwalabym Patryk

Gość Mloda przyszla mama
Anikaaaaa nie opisywalam swojego zwiazku tylko sytuacje w jakiej sie znajduje. Po prostu chcialam pokazac przez te zdania po krotce jaka jestem i wgl . Mi chodzi o imie wiec sie nie czepiaj

Gość Mloda przyszla mama
Sory mialo byc *nie opisuje swojej historii