Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ukz mi Panie swa twarz

Chce kupić laptopa. Jaka firme polecacie? HP, Asus, Acer?

Polecane posty

Gość noootak
no ja tylko trochę narzekam na baterię, do roku było ok, ale teraz to faktycznie trzyma krótko, no ale nie wiem jak to jest przy starszych laptopach...

Gość noootak
bez zasilanie trzyma z 10, 15 min

Gość matacz..
hakuna Acery są bardzo awaryjne, ----------------- nie sadze i mam inne zdanie ! ja mam 4 lata acera , bratowa ma 4 lata acera , brat ma 2 lata acera i zadnych awarii...

Gość matacz..
a jaki masz system zainstalowany ?

bo baterii uzywamy tylko w momencie kiedy laptopek nie ejst podlaczony do pradu, jak macie baterie w srodku a laptop non stop podlaczony do pradu to potem bateria trzyma 5 min:) moj kolega 2 lata temu kupil pavilona i po 4 miechach bateria mu ledwo co starczala na przeniesienie kompa z miejsca do miejca w tym samym mieszkaniu:D

Napisałam dość dwuznacznie, ale miałam na myśli, jak zapewne świetnie się domyślasz, wszystkie wymienione wcześniej marki ;)

Gość noootak
windows xp...

Gość noootak
TT29 chyba masz rację, nie wpadłam na to :D. Tylko wiesz nie chce się zackać z wyjmowaniem i wkładaniem baterii...

Dyrektore - no cóż, nie ujawniam na kafe wszystkich swoich bardzo rozległych i wszechstronnych talentów :P Ale tak, mam dużo do czynienia z informatyką :)

Gość karoolek...................x
ten system to - Windows 7 - ten system błednie zarzadza ładowaniem bateri

Gość do noootak
ale po co wyjmować? po prostu odłącz prąd po prostu, a jak się (prawie) rozładuje, to podłącz z powrotem :p

TT29 bo baterii uzywamy tylko w momencie kiedy laptopek nie ejst podlaczony do pradu, jak macie baterie w srodku a laptop non stop podlaczony do pradu to potem bateria trzyma 5 min ----------------------- tu znowu sie zgodzic nie mogę , ten laptop z którego pisze zawsze był podłaczony do pradu przez te 4 lata , praktycznie nie jest wtyczka z niego wyłaczana , tylko jak zabieram laptop ze soba go wyłaczam z pradu - i jak pisalem po 4 latach bateria trzyma 2 godziny , spokojnie film DVD obejrze ... na baterii

ja mam asusa ponad 2 lata i bateria trzyma tyle samo co na poczatku:D

Gość noootak
No właśnie mi mój specjalista mowił ;), żeby własnie ciągle podłączać w domu, a na baterii tylko jak nie mogę podłączyć...

w takim razie zalezy to od producenta czy od czego? moze Ty masz jakas turbo wytrzymala baterie tudziez trafilas/es na model. gdzie prad CI nie niszczy baterii

przeciez system zarzadza ładowaniem bateri - wiec po co laptop wyłaczac z pradu ?

Gość noootak
Ja to wyszłam z założenia, że po roku gdzieś, to już bateria się znacznie osłabia i że to norma...

Gość Edel szajs
Ludzie, jak laptop może być awaryjny? Tam się nie ma co popsuć, co najwyżej wiatrak. MIałem od 84 roku 9 PC, później 2 laptopy i nigdy, żaden koputer mi się nie popsuł przez pona 25 lat. Co wy z tym robicie? Ktoś napisał, ze penryn mu się grzał do 108 st. Kurde, to trzeba było sprawdzić chłodzenie. Penryny mają średnią temperaturę około 50st.

kto ma windowsa 7 - tan ma problem z baterią - tyle

Gość noootak
ale faktycznie trochę to się mija z celem, laptop ma te baterie żeby działał też bez prądu...

generalnie jak stoi w domu i robi jako komputer stacjonarny, to bez sensu jest podlaczanie baterii, dopiero jak sie go gdzies bierze, to wtedy z bateria

jak sie moze popsuc?:D jak Ci ktos kupil komputer w przeszlosci, gdzie do plyty via jest celeron to uwierz mi stary, takiej szkoly nigdy nie przezylem - ale dzieki temu sporo sie nauczylem:D

Gość najdziwniejszy....
przede wszystkim, jak wybierasz laptopa, to ze wzgledu na serwis, bo laptoty to najbardziej awaryjne komputery wybierz sobie knkretny model ktory ci sie podoba, potem sprawdz typ gwarancji, potem opinie o serwisie, potem opinie o konkretnym modelu nawet modele jednej marki moga sie baaardzo roznic awaryjnoscia i wykonaniem vide pavulony hp wlasnie o ktorych juz tutaj wspomniano albo najtansze linie acera (te z wyzszej polki cenowej sa wykonane juz troche lepiej)

Gość najdziwniejszy....
no a baterie mozna traktowac jako ups :D

Gość najdziwniejszy....
" Ludzie, jak laptop może być awaryjny? Tam się nie ma co popsuć, co najwyżej wiatrak." LOL

Gość oczko300
ja mam asusa i jestem zadowolona

"Ludzie, jak laptop może być awaryjny? Tam się nie ma co popsuć, co najwyżej wiatrak." Wentylator, pisi specu :) Mam zacząć wymieniać podzespoły które siadają w lapkach czy sobie darować? :D Co do HP to faktycznie, CompaQ ma dobre opinie, podobnie zreszta z Toshibą - najpopularniejsza seria (czyli Stalelite) też - najwięcej awarii, a znowu Tecra uchodzi za niezniszczalną... Tylko to są już droższe :) Dyrektore - zwalniać nie będę, ja ciągle na pełnych obrotach :D

Gość nie polecam FS
po 4 m-cach pojawily sie brazowe plamy na matrycy, potem gniazdo zasilacza padło. Teraz mam asusa, bateria trzyma 5 godzin podobno, nie sprawdzalam, bo jak mam go w domu, to baterię wyjęłam. Nie grzeje się, w ogóle go nie słychac, gdzie w FS wiatrak chodzil dosyc glosno. Mam z serii K50IJ z Windą 7.